SEY:n kouluttamat vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat toimivat eläinsuojeluviranomaisten apuna. Eläinsuojeluneuvojan päätehtävänä on pitää silmällä eläinten kohtelua ja tarpeen vaatiessa antaa eläimen haltijalle eläimen pitoon liittyviä ohjeita ja neuvoja.

Eläinsuojeluneuvoja on vapaaehtoinen, joka on käynyt Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton järjestämän, Maa- ja Metsätalousministeriön hyväksymän kurssin Tämän lisäksi aluehallintovirastot voivat myöntää oikeudet valvojatoimintaan tietyillä paikkakunnilla, jolloin neuvojalla on eläinsuojelulain mukaiset toimintavaltuudet.

Eläinsuojeluneuvojan päätehtävänä on pitää silmällä eläinten kohtelua ja tarpeen vaatiessa antaa eläimen haltijalle eläimen pitoon liittyviä ohjeita ja neuvoja. Puhelin- ja sähköpostineuvonnan lisäksi neuvoja voi tehdä eläinsuojelutarkastuksia saamiensa ilmoitusten perusteella. Neuvojalta voi kysyä myös neuvoja epäselviin tapauksiin, yhteyttä voi ottaa, vaikkei olisikaan varma onko kyse eläimen hoidon laiminlyönnistä. Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä, mutta neuvojat ovat aina vaitiolovelvollisia. Yhteyttä kannattaa ottaa mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään.

Varsinaisia eläinsuojeluviranomaisia joka paikkakunnalla ovat poliisi ja valvontaeläinlääkärit, joiden kanssa eläinsuojeluneuvojat tekevät yhteistyötä.

Neuvojalla ei ikinä ole oikeutta huostaanottaa eläintä, vakavammissa tapauksissa jatko on poliisin ja eläinlääkärin päätettävissä.

Paikallisten eläinsuojeluneuvojien yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton sivuilta.

 

Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat Pirkanmaalla:

Akaa
Minna Varvio, 040 938 7238 , Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Akaa, Urjala
Johanna Elonheimo (vain puhelin- ja sähköpostineuvontaa), 050 571 4481, 03 546 2844 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hämeenkyrö, Ikaalinen, Sastamala, Parkano
Mira Ekholm, 050 353 7884, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hämeenkyrö, Ikaalinen, Mouhijärvi (Sastamala), Parkano, Viljakkala (Ylöjärvi)
Piia Viirola, 044 344 3334, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kangasala, Pälkäne, Valkeakoski
Hanna Al-Saedi, 040 7205762, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Nokia, Punkalaidun, Sastamala, Tampere
Anne Hiirisalmi, 040 746 2730, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.