Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »


Leikola

m leikola
VARATTU
Uteliaisuudellaan ja sosiaalisuudellaan sydämen valloittava poikakani ei piiloja kaipaa. Leikolan lempi puuhaa onkin maata pitkällään sohvalla ihmisen vieressä tai sohvan selkänojalla. Hän rakastaa hyvää rapsutus- tai leikkihetkeä, tosin syöminen on myös aina kivaa.
 
Leikola on syntynyt huhtikuussa 2017, eli vielä pieni kani, mutta sitäkin sisukkaampi. Hän ei pelkää ihmisiä tai ole ujo, päin vastoin. Leikola tulee rohkeasti uusienkin tuttujen viereen haistelemaan ja tervehtimään. Välillä jopa kiivetään syliin kun ollaan oikein hellyydenkipeitä ja halutaan silityksiä. Temperamenttia kani herrasta löytyy roimasti. Syliin nosto on joskus niin helppoa ja nautinnollista, joskus siitä ei pidetä. Sylissä sitten kuitenkin tykätään yleensä olla. Leikolan lempi leikkejä on jalkojen ympäri kahdeksikkoa juokseminen ja huoneen ympäri juokseminen. Kädestä syöminen on lempipuuhaa, oli henkilö tuttu tai vieras. 

Leikola on leikattu.

Luovutusmaksu:  80 €
Sijainti: Tampere


Ääni

m aani
Ääni on pieni (n. 1,5kg), arviolta alkuvuodesta 2017 syntynyt risteytyskani tyttö. Pieneen kroppaan mahtuu kuitenkin iso luonne. Ääni on ystävällinen ja utelias kani, mutta myös tarkka reviiristään. Vieraita arastelee aluksi ja tarvittaessa puollustaa omaa reviiriään. Kunhan uusi omistaja antaa tälle ihanalle tytölle omaa aikaa ja tilaa, tulee utelias luonne esiin ja hänestä saa mukavan kaverin päivittäisiin touhuihin. 
 
Luovutusmaksu:  80 €
Sijainti: Tampere


Pippuri ja Inkivääri

m pippuri inkivaari

Pippuri ja Inkivääri ovat ihastuttavat, melko isokokoiset, leikatut tyttökanikaverukset, jotka etsivät uutta yhteistä kotia. Tyttöjen ystävyys on hauskaa ja hellyttävää seurattavaa, sillä he tekevät aivan kaiken yhdessä. Nämä bestikset nukkuvat kylki kyljessä ja hoivaavat usein hellästi toisiaan. Pippuri ja Inkivääri ovat melko rauhallisia, eivätkä ole tehneet tilapäiskodissa mitään tuhoja. Tarpeensakin he ovat oppineet tekemään pääasiassa häkkiin.m pippuri ja inkivaari

Yhteisen laiskottelun lisäksi tytöt tykkäävät puuhailla kaikenlaista. He loikkivat mielellään tunneleissa ja pahvilaatikoissa, nakertelevat oksia, pelaavat aktivointipallolla futista ja ratkovat etevästi koirille tarkoitettuja aktivointipelejä. Tarpeeksi tilaa ja virikkeitä täytyy uudessakin kodissa siis ehdottomasti olla.


Pippuri ja Inkivääri suhtautuvat ystävällisesti ja rohkeasti tuttuihin ihmisiin, ottavat mielellään silitykset vastaan ja syövät herkkuja kädestä. Sylissä he eivät erityisesti viihdy, mutta kököttävät kyllä kiltisti paikallaan hoitotoimenpiteiden ajan.


Luovutusmaksu: yhdessä 140 €
Sijainti: Akaa
Vader, Ozzy ja Jack Sparrow

m OzzyNämä silkkikukkot ovat arviolta parivuotiaita, ehkä jopa hieman vanhempia. Mycoplasma testattu negatiiviseksi. m jacksparrow
Kaikki ovat hieman arkoja, eivät pyrähtele juurikaan kovin korkealle.  He ovat eläneet yhdessä viiden kanan ja parin muun kukon kanssa, mutta muodostavat keskenään oman jengin. Kaikki osaavat kiekua ja muodostavatkin hienon trion. He eivät tappele muiden kukkojen kanssa, mutta pitävät silti puolensa. Jack Sparrow uhittelee joskus, mutta säntää karkuun ennen kuin mitään tapahtuu.

Nämä kukot tarvitsevat silkkikanoja seurakseen. Heidät luovutetaan vain terveiden kanojen seuraan, joko yksittäin tai yhdessä. Kyseessä ei ole mitkään kesäkukot, nämä herrat luovutetaan ainoastaan lemmikeiksi ja paikkaan, jossa on mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen ja talviasumisen puitteet kaikin puolin kunnossa.
m vader
Luovutusmaksu
: yksin 25 €, kaikki yhdessä 60 €
Sijainti: Valkeakoski


m herra arraHerra Ärrä

VARATTU
Herra Ärrä on arviolta parikymppinen punakorvakilpikonna, syntynyt joskus 90-luvun lopulla. Herra R. on ilmeisesti löytynyt järvestä ja sitten asustellut liian pienessä altaassa. Nyt hänellä on hyvät oltavat, ja hän kaipaa jatkossakin osaaviin käsiin ja isoon altaaseen. Tykkää jaloitellessaan kulkea emännän/isännän perässä eikä ole moksiskaan kissoista tai koirista.

Herra on hyvin seurallinen ja kiltti, tykkää mm. uida rinnalla kun joku kulkee altaan ohi. Ärrä on erityisen ihastunut pyöreisiin kiviin, joita tanssittaa altaassaan joka ilta. Ruokahalu on hyvä, herkkua ovat muikut ja kesäkurpitsa. Kilpi uusiutuu normaalisti ja silloin konna tykkää kun selästä rapsutetaan.

Luovutetaan vain kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan moneksi kymmeneksi vuodeksi vaativan suokilpikonnan hoitoon. Aikuinen punakorva tarvitsee vähintään 700-litraisen altaan, jollainen on mahdollista lunastaa konnan mukana tarvikkeineen.

Katso video Herra Ärrän touhuista!

Luovutusmaksu: 60e
Sijainti: Valkeakoski


m hilmaHilma

Hilma on kaunis ja kiltti naaraspunakorva. Ikää Hilma-rouvalla on jo 40 vuotta, mutta energiaa riittää siitä huolimatta. Hilma on tottunut ihmisiin, on helppo käsitellä ja osaa syödä nätisti kädestä, lempiruokaa on tuore muikku.

Luovutetaan vain kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan moneksi kymmeneksi vuodeksi vaativan suokilpikonnan hoitoon sekä hankkimaan konnalle hänen tarvitsemansa ison altaan lämmittelyalueineen. Hilma rakastaa uiskentelemista ja tarvitsee noin 700-litraisen altaan, jossa on hyvin tilaa polskutteluun.

Katso videoni!Luovutusmaksu: 60e
Sijainti: Tampere


 

Pontus ja Putrina