Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »


Tulossa luovutukseen

- Kaneja


Huisku ja Valkotassu

m huisku valkotassu
Huisku ja Valkotassu ovat hurmaava risteytyskani pariskunta, jotka etsivät nyt yhteistä uutta kotia. Molemmat kanit ovat syntyneet vuonna 2013 ja ovat leikattuja. He ovat hyvin aktiivisia ja ystävällisiä.

Uudessa kodissa olisi hyvä olla tarpeeksi tilaa temmeltää ja riittävästi virikkeitä. Huiskun ja Valkotassun lempi puuhia ovat mm. voikukkien syönti ja tunneleissa ja pahvilaatikoissa loikkiminen sekä kaverin kanssa makoilu. 
 
Pariskunta osaa käyttää vessalaatikkoa, mutta papanoita voi vähän päästä välillä laatikon ulkopuolellekin. Valkotassu on luonteeltaan aavistuksen ujompi kuin Huisku, mutta molemmat hakeutuvat mielellään tuttujen ihmisten seuraan ja ovat helposti käsiteltävissä. 
 
Huiskulta on poistettu hampaita. Niitä täytyy seurata jatkuvasti ja lyhentää tarvittaessa.  

 


Luovutusmaksu: yhdessä 140 €
Sijainti: Lempäälä


Mollamaija (eli Mollis)

m mollisHei, olen täysikasvuinen parta-agama neiti. Etsin loppuelämäkseni kotia, joka olisi mieluiten liian iso kuin liian pieni, eli yli 150x50x50. Toivoisin kotiini paljon monipuolisia kiipeilypaikkoja sekä muita virikkeitä. Olen erittäin aktiivinen ja tykkään tarkkailla kaikkea mitä ympärilläni tapahtuu. Tarvitsen myös monipuolisen ruokavalion, joka koostuu kasviksista ja hyönteisistä. Minua saa tulla katsomaan!

Luovutusmaksu: 60 €
Sijainti: KangasalaSalli, Floora, Salama ja Martti

m ankat
Salli neiti, Floora, Salama ja Martti ovat maan mainio ankkasakki. Potpottavat iloisesti tulijoille, joilla on herkkuja mukanaan, mutta eivät silti ole käsikesyjä. Vesimelonin hakevat kyllä kädestä, mutta siliteltäviä he eivät ole, tai ainakaan vielä.

Tämä ankka joukkio lähtee uuteen kotiin vain laumana joko toisen lauman seuraksi tai niin että uudessa kodissa laumaan lisätään muutama naaras. Salli neiti on kovin suosittu ukkojen keskuudessa ja siksi onkin suositeltavaa lisätä lauman kokoa akoilla.

Kyseessä ei ole mitkään kesälinnut, ankat luovutetaan ainoastaan lemmikeiksi ja paikkaan, jossa on mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen ja talviasumisen puitteet kaikin puolin kunnossa. Ankkojen tarkkaa ikää ei ole tiedossa, mutta arviolta he ovat noin parin vuoden ikäisiä.

Luovutusmaksu: kaikki yhdessä 80 €
Sijainti: NokiaVader, Ozzy ja Jack Sparrow

m OzzyNämä silkkikukkot ovat arviolta parivuotiaita, ehkä jopa hieman vanhempia. Mycoplasma testattu negatiiviseksi. m jacksparrow
Kaikki ovat hieman arkoja, eivät pyrähtele juurikaan kovin korkealle.  He ovat eläneet yhdessä viiden kanan ja parin muun kukon kanssa, mutta muodostavat keskenään oman jengin. Kaikki osaavat kiekua ja muodostavatkin hienon trion. He eivät tappele muiden kukkojen kanssa, mutta pitävät silti puolensa. Jack Sparrow uhittelee joskus, mutta säntää karkuun ennen kuin mitään tapahtuu.

Nämä kukot tarvitsevat silkkikanoja seurakseen. Heidät luovutetaan vain terveiden kanojen seuraan, joko yksittäin tai yhdessä. Kyseessä ei ole mitkään kesäkukot, nämä herrat luovutetaan ainoastaan lemmikeiksi ja paikkaan, jossa on mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen ja talviasumisen puitteet kaikin puolin kunnossa.
m vader
Luovutusmaksu
: yksin 25 €, kaikki yhdessä 60 €
Sijainti: Valkeakoski


m herra arraHerra Ärrä

Herra Ärrä on arviolta parikymppinen punakorvakilpikonna, syntynyt joskus 90-luvun lopulla. Herra R. on ilmeisesti löytynyt järvestä ja sitten asustellut liian pienessä altaassa. Nyt hänellä on hyvät oltavat, ja hän kaipaa jatkossakin osaaviin käsiin ja isoon altaaseen. Tykkää jaloitellessaan kulkea emännän/isännän perässä eikä ole moksiskaan kissoista tai koirista.

Herra on hyvin seurallinen ja kiltti, tykkää mm. uida rinnalla kun joku kulkee altaan ohi. Ärrä on erityisen ihastunut pyöreisiin kiviin, joita tanssittaa altaassaan joka ilta. Ruokahalu on hyvä, herkkua ovat muikut ja kesäkurpitsa. Kilpi uusiutuu normaalisti ja silloin konna tykkää kun selästä rapsutetaan.

Luovutetaan vain kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan moneksi kymmeneksi vuodeksi vaativan suokilpikonnan hoitoon. Aikuinen punakorva tarvitsee vähintään 700-litraisen altaan, jollainen on mahdollista lunastaa konnan mukana tarvikkeineen.

Katso video Herra Ärrän touhuista!

Luovutusmaksu: 60e
Sijainti: Kangasala


m hilmaHilma

Hilma on kaunis ja kiltti naaraspunakorva. Ikää Hilma-rouvalla on jo 40 vuotta, mutta energiaa riittää siitä huolimatta. Hilma on tottunut ihmisiin, on helppo käsitellä ja osaa syödä nätisti kädestä, lempiruokaa on tuore muikku.

Luovutetaan vain kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan moneksi kymmeneksi vuodeksi vaativan suokilpikonnan hoitoon sekä hankkimaan konnalle hänen tarvitsemansa ison altaan lämmittelyalueineen. Hilma rakastaa uiskentelemista ja tarvitsee noin 700-litraisen altaan, jossa on hyvin tilaa polskutteluun.

Katso videoni!Luovutusmaksu: 60e
Sijainti: Tampere


 

Pontus ja Putrina