Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »


Kaneja tulossa luovutukseen

- leikattu suurempikokoinen luppakorva uros


Ääni

m aani
Ääni on pieni (n. 1,5kg), arviolta alkuvuodesta 2017 syntynyt risteytyskani tyttö. Pieneen kroppaan mahtuu kuitenkin iso luonne. Ääni on ystävällinen ja utelias kani, mutta myös tarkka reviiristään. Vieraita arastelee aluksi ja tarvittaessa puollustaa omaa reviiriään. Luonteensa puolesta Ääni ei sovi pienten lasten lemmikiksi, ihmisten on osattava antaa hänelle omaa tilaa ja rauhaa. Kunhan uusi omistaja antaa tälle ihanalle tytölle omaa aikaa ja tilaa, tulee utelias luonne esiin ja hänestä saa mukavan kaverin päivittäisiin touhuihin. 
 
Luovutusmaksu:  80 €
Sijainti: Tampere


Pippuri, Inkivääri ja Anis

m pippuri inkivaari
Pippuri ja Inkivääri ovat ihastuttavat leikatut tyttökanit, jotka etsivät uutta yhteistä kotia. Tyttöjen ystävyys on hauskaa ja hellyttävää seurattavaa, sillä he tekevät aivan kaiken yhdessä. Kaverukset nukkuvat kylki kyljessä ja hoivaavat usein hellästi toisiaan. Pippuri ja Inkivääri ovat melko rauhallisia, eivätkä ole tehneet tilapäiskodissa mitään tuhoja. Välillä tytöt kuitenkin innostuvat loikkimaan tunneleissa ja pahvilaatikoissa, pyörittelevät innoissaan aktivointipalloa ja nakertelevat mielellään oksia, joten tarpeeksi tilaa ja virikkeitä täytyy uudessakin kodissa ehdottomasti olla. Pippuri ja Inkivääri suhtautuvat ystävällisesti ja rohkeasti tuttuihin ihmisiin ja antavat silittääkin, mutta ennen kaikkea he arvostavat toistensa seuraa.m inkivaari
 
Anis on ystäviänsä Pippuria ja Inkivääriä pienikokoisempi todella söpö leikattu pikimusta kanityttö. Aniksen korvat ovat erityisen suloiset: toinen sojottaa pystyssä ja toinen on somasti lurpallaan. Anis on luonteeltaan aktiivinen ja utelias, mutta hiukkasen ujo. Hän loikkii vauhdikkaasti ja ketterästi tunneleissa ja pahvilaatikoissa ja ratkoo taitavasti aktivointipelejä. Anis kaipaakin uudessa kodissaan riittävästi tilaa ja virikkeitä. Mikään varsinainen sylikani Anis ei ole, mutta antaa kyllä kiltisti käsitellä itseään. Anis asuu siis tällä hetkellä samassa tyttöporukassa Pippurin m pippuri inkivaari anisja Inkiväärin kanssa ja tulee heidän kanssaan mainiosti toimeen. Hän on kuitenkin kämppiksiään itsenäisempi, joten voisi muuttaa uuteen kotiin myös yksin jonkun kiltin kanin kaveriksi. 
 

Luovutusmaksu: Pippuri ja Inkivääri yhdessä 140 €, Anis 80 €
Sijainti: Akaa


Huisku ja Valkotassu

m huisku valkotassu
Huisku ja Valkotassu ovat hurmaava risteytyskani pariskunta, jotka etsivät nyt yhteistä uutta kotia. Molemmat kanit ovat syntyneet vuonna 2013 ja ovat leikattuja. He ovat hyvin aktiivisia ja ystävällisiä.

Uudessa kodissa olisi hyvä olla tarpeeksi tilaa temmeltää ja riittävästi virikkeitä. Huiskun ja Valkotassun lempi puuhia ovat mm. voikukkien syönti ja tunneleissa ja pahvilaatikoissa loikkiminen sekä kaverin kanssa makoilu. 
 
Pariskunta osaa käyttää vessalaatikkoa, mutta papanoita voi vähän päästä välillä laatikon ulkopuolellekin. Valkotassu on luonteeltaan aavistuksen ujompi kuin Huisku, mutta molemmat hakeutuvat mielellään tuttujen ihmisten seuraan ja ovat helposti käsiteltävissä. 
 
Huiskulta on poistettu hampaita. Niitä täytyy seurata jatkuvasti ja lyhentää tarvittaessa.  

 


Luovutusmaksu: yhdessä 140 €
Sijainti: LempääläVader, Ozzy ja Jack Sparrow

m OzzyNämä silkkikukkot ovat arviolta parivuotiaita, ehkä jopa hieman vanhempia. Mycoplasma testattu negatiiviseksi. m jacksparrow
Kaikki ovat hieman arkoja, eivät pyrähtele juurikaan kovin korkealle.  He ovat eläneet yhdessä viiden kanan ja parin muun kukon kanssa, mutta muodostavat keskenään oman jengin. Kaikki osaavat kiekua ja muodostavatkin hienon trion. He eivät tappele muiden kukkojen kanssa, mutta pitävät silti puolensa. Jack Sparrow uhittelee joskus, mutta säntää karkuun ennen kuin mitään tapahtuu.

Nämä kukot tarvitsevat silkkikanoja seurakseen. Heidät luovutetaan vain terveiden kanojen seuraan, joko yksittäin tai yhdessä. Kyseessä ei ole mitkään kesäkukot, nämä herrat luovutetaan ainoastaan lemmikeiksi ja paikkaan, jossa on mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen ja talviasumisen puitteet kaikin puolin kunnossa.
m vader
Luovutusmaksu
: yksin 25 €, kaikki yhdessä 60 €
Sijainti: Valkeakoski


m herra arraHerra Ärrä

Herra Ärrä on arviolta parikymppinen punakorvakilpikonna, syntynyt joskus 90-luvun lopulla. Herra R. on ilmeisesti löytynyt järvestä ja sitten asustellut liian pienessä altaassa. Nyt hänellä on hyvät oltavat, ja hän kaipaa jatkossakin osaaviin käsiin ja isoon altaaseen. Tykkää jaloitellessaan kulkea emännän/isännän perässä eikä ole moksiskaan kissoista tai koirista.

Herra on hyvin seurallinen ja kiltti, tykkää mm. uida rinnalla kun joku kulkee altaan ohi. Ärrä on erityisen ihastunut pyöreisiin kiviin, joita tanssittaa altaassaan joka ilta. Ruokahalu on hyvä, herkkua ovat muikut ja kesäkurpitsa. Kilpi uusiutuu normaalisti ja silloin konna tykkää kun selästä rapsutetaan.

Luovutetaan vain kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan moneksi kymmeneksi vuodeksi vaativan suokilpikonnan hoitoon. Aikuinen punakorva tarvitsee vähintään 700-litraisen altaan, jollainen on mahdollista lunastaa konnan mukana tarvikkeineen.

Katso video Herra Ärrän touhuista!

Luovutusmaksu: 60e
Sijainti: Valkeakoski


m hilmaHilma

Hilma on kaunis ja kiltti naaraspunakorva. Ikää Hilma-rouvalla on jo 40 vuotta, mutta energiaa riittää siitä huolimatta. Hilma on tottunut ihmisiin, on helppo käsitellä ja osaa syödä nätisti kädestä, lempiruokaa on tuore muikku.

Luovutetaan vain kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan moneksi kymmeneksi vuodeksi vaativan suokilpikonnan hoitoon sekä hankkimaan konnalle hänen tarvitsemansa ison altaan lämmittelyalueineen. Hilma rakastaa uiskentelemista ja tarvitsee noin 700-litraisen altaan, jossa on hyvin tilaa polskutteluun.

Katso videoni!Luovutusmaksu: 60e
Sijainti: Tampere


 

Pontus ja Putrina