Yksityiset kodinetsijät

Tällä sivulla ilmoitetut eläimet eivät ole Pesu ry:n hoidossa, vaan niiden uudelleensijoitusta hoitaa yksityinen henkilö, jonka yhteystieto on ilmoituksessa. Pesu ry ei osallistu eläimen luovutukseen tai hoitoon. Eläimen luovuttaja ja uusi koti sopivat luovutusehdoista keskenään.

Voit ilmoittaa kodin tarpeessa olevasta eläimestä tällä sivulla. Emme julkaise eläinsuojeluyhdistyksen arvojen vastaisia ilmoituksia. Tarkemmat tiedot: yksityisetatpesu.org.

Ohjeita uuden kodin etsimiseen:
Ilmoituksen laatiminen  (.doc-tiedosto)
Kun alat etsiä lemmikillesi kotia  (.doc-tiedosto)

Päivitetty viimeksi 13.7.2017


Nero

Koditon

(Maatiaiskolli n. 2-vuotias)

Etsimme Nerolle uutta luotettavaa omistajaa, sillä muutamme miehen työn vuoksi ulkomaille pysyvästi. Olemme raskain mielin tehneet päätöksen, että Neron on parempi täällä Suomessa.

Nero on tullut meille vajaa vuosi sitten muutaman mutkan kautta. Tullessaan sillä oli korvapunkkeja eikä sitä oltu koskaan käytetty eläinlääkärissä, saatikka madotettu. Nero oli aliravittu ja pienikokoinen. Kaikesta huolimatta se luotti ihmiseen ja halusi olla lähellä.

Käytimme sen eläinlääkärillä ja kolmen hoitokerran jälkeen Nero oli vapaa korvapunkeista, tulehdukset molemmissa korvissa olivat parantuneet, ruoka alkoi maistua, paino nousi ja vauhti sen kuin lisääntyi. Nero on rokotettu, kastroitu, madotettu ihan tovi sitten ja täysin sisäsiisti. Se on terve, kiltti ja vilkas nuori kolli. Meillä on esittää / antaa Neron rokotus- ja terveyskortti eläinlääkäriltä.

Nero rakastaa leikkejä jossa vauhtia riittää. Laservalon pyydystäminen on parasta huvia tälle hurjapäälle! Vilkkaudesta huolimatta Nero nukkuu väsähdettyään joko sylissä tai lähellä sinua. Sanoisin, että sillä on kissamaisessa tasapainossa vauhti ja rauhallisuus. Se seurailee mielellään omistajansa askareita ja on läsnä. Se ei ole moksiskaan lapsista eikä ole repinyt meillä muuta kuin sohvankulmat. Kynnet saa leikattua, kunhan pitää varman ja päättäväisen otteen kissasta.

Nero ei ole elänyt muiden lemmikkien kanssa, se on saanut nauttia ylhäisestä ainoan kissan elostaan, joten toivomme että tämä tila jatkuisi seuraavassakin kodissa. Nyt kotina on toiminut rivitalokolmio, emme ole päästäneet sitä ulos seikkailemaan. Tällä kissalla on herkkä vatsa, sen pääsääntöistä ruokaa on keitetty seiti ja kuivanappulat. Katkarapuja sen maha ei kestä ollenkaan, ne tulevat ulos poikkeuksetta.

Nero asustaa luonamme Tampereella, sitä saa tulla katsomaan ja tahtoisimmekin tavata potentiaaliset uudet omistajat ennen luovutuspäätöstä. Luovutusmaksua perimme 60 € ja tahdomme tehdä luovutussopimuksen uuden omistajan kanssa – tämä kissa on valioyksilö. Yhteydenotot: Sirpa Kuusela puh. 040 1677 167


Ibiza

Koditon

Ibiza on 4-vuotias (s. 29.6.2013) espanjanvinttikoira tyttö, joka muutti pentuna Ranskasta kasvattajalta meille asumaan. Asumme maalla omassa talossa, jossa Ibiza on päässyt aidatulla pihallamme ulkoilemaan ja juoksentelemaan, hihnassa kävelee oikein nätisti.

Ibiza etsii kotia jossa mielellään on kokemusta koirista, poikakoirien kanssa tulee hyvin juttuun, mutta tyttöjä ei hyväksy kotiinsa, jonka takia Ibizalle uutta kotia joudummekin etsimään.

Ibiza on ollut terve koko ikänsä lukuun ottamatta oikean etujalan loukkaantumista pentuna, jonka seurauksena jalka ei ole täysin suora, normaalielämää tämä ei ole kuitenkaan haitannut millään tavalla parantumisen jälkeen.

Luonteeltaan Ibiza on hieman pidättyväinen rodulle tyypilliseen tapaan. Sisällä rauhallinen ja hiljainen, ulkona leikitään ja juostaan koirakavereiden kanssa, mutta yksinkin viihtyy vallan mainiosti. Ibiza löytyy Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä. Rokotukset ovat voimassa 7.11 asti. Hinta 500€.

Yhteydenotot: Esa Sivusalo sivusaloesaatgmail.com, 045 236 0058 tai Marja Sivusalo marja.sivusaloatwippies.fi, TAMPERE.


Remu

Koditon

Remu 6 vee (synt. 08/2011, 40 kg) etsii uutta kotia maalta. Remu on leikattu, madotettu ja rokotettu, perusterve sekarotuinen rekku. Ainakin lapinkoiraa, saksanpaimenkoiraa ja laikaa löytyy Remusta. Joten hetkittäin on äänekäs ja haastava käsitellä.

Remu on asunut maalla ainoana koirana, pääosin tarhassa, mutta rauhoittuu myös sisällä. Tytöistä Remu ainakin tykkää, osa pojistakin menee. Hihnakäytös vaatii hieman opettelua, mutta on helposti motivoitavissa ruualla. Pienistä lapsista Remulla ei ole kokemusta.

Remusta luovutaan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi, joutuu olemaan pitkiä päiviä yksin, vuorotyön vuoksi. Hakusessa koti jossa kokemusta haasteellisista koirista.

Satakunta, Rauma. 050-5558582 Krisse


Rocky

Koditon

Hei! Nimeni on Rocky, vuoden ikäinen leikkaamaton kääpiöluppa harjas mix. Etsin uutta kotia, koska edellisellä omistajallani ei ollut enää aikaa, tilaa saati rahaa pitää minua ja hänen lapsensa kohtelivat minua kuin räsynukkea suurimman osan ajasta, enkä tullut perheen muiden kanien kanssa toimeen, minkä vuoksi minut eristettiin pieneen tilaan, joten lopulta minut haettiin tilapäiseen kotiin odottamaan sitä uutta loppuelämän kotia.

Olen alkuun arka ja varauksellinen kaikkea uutta kohtaan, mutta kun minulle annetaan aikaa sopeutua ja tutustua ympäristöön ja ihmisiin omaan tahtiini, olen varsin utelias, työnnän pääni joka paikkaan ja vauhdikas pikku kaveri, joka tykkää iloloikista yli kaiken, suorastaan tumma ja tulinen casanova :) Tykkään rapsutuksista ja nautin hiljaisista silityshetkistä. Minussa on kuulemma myös kanimaailman pelle hermannia, joten hauskoja tilanteita on tiedossa. Loppujen lopuksi olen varsin seurallinen tapaus kun olen kotiutunut, en viihdy yksikseni.

Rocky ei sovellu aivan pienten lasten talouteen, koska pelkää selvästi lapsia ja kovaa meteliä. Rocky tarvitsee kärsivällisen kodin, jossa osataan antaa kanille virikkeitä ja aktiviteettia, muuten turhautuu ja alkaa merkkailemaan ja tuhoamaan paikkoja.

Rocky majailee tällä hetkellä Tampereella kissataloudessa, jossa pääsee turvallisesti turvaportin takaa seuraamaan ja tutustumaan kissoihin. Rockya ei luovuteta häkkieläimeksi, vaan hän tarvitsee tilaa ollakseen tyytyväinen nuori herra.

Jos kiinnostuit tästä tummasta hurmurista, kerrothan minkälaisen kodin voit Rockylle tarjota, kanikokemus, perhetilanne, asumismuoto ja miksi juuri Rocky; sähköpostiosoitteeseen ninjasakkiathotmail.com.

Ilmaiseksi Rocky ei lähde, luovutusmaksu on 80e, jotta taataan ettei kania olla ottamassa hetken mielijohteesta vaan hankintaa ollaan oikeasti mietitty ajan kanssa.


Sulo

Koditon

Sulo on monirotuinen, vahtiviettinen, voimakastahtoinen, mutta kuitenkin herkkä uros (synt. 01.03.2014) Hyvinkäällä.

Sulo etsii loppuelämän kotia (ei ensimmäiseksi koiraksi) omistajan pahentuneiden allergia- ja astmaoireiden vuoksi. Sulon tiedossa olevat rodut ovat: saksanpaimenkoira-leonberg-mustaterrieri-mäyräkoira-lapinporokoira.

Strategiset mitat ovat n. 25 kg ja 40 cm. Luonteeltaan Sulo on energinen ja rakastaa noutaa palloa ja frisbeetä, myös nenän käyttö on mieleen, koska Sulo rakastaa etsiä leluja ja nameja piilosta. Kesällä Sulo ui mielellään.

Sulo tykkää lapsista, mutta vieraat miehet aiheuttavat jännitystä, joka ilmenee pääasiassa haukkumisena. Miehen täytyy olla ”Koiramies” eli tykätä koirista ja olla oikeudenmukainen sekä varma otteissaan. Sulo alkaa komentaa, mikäli aistii epävarmuutta ihmisissä ja saattaa tulla haukkumaan ja näykkimään. Hihnassa Sulo kulkee pääsääntöisesti nätisti, mutta urokselle tyypillisesti hajut ja muiden urosten ohittamiset ovat hieman haasteellisia (namien/koulutuksen avulla selvitettävä juttu).

Sulon ruoka on vehnätön, koska tassut punoittaa muutoin. Sulo on sisäsiisti eikä merkkaile. Sulolla on pentuna ollut etujalassa luutumishäiriö, mikä ei kuitenkaan ole vaatinut leikkaushoitoa. Etujalkojen lisäksi myös lonkat on kuvattu ja puhtaiksi todettu (dokumentit löytyy). Ontumista ei ole esiintynyt pentuajan jälkeen. Ennen uuteen kotiin siirtymistä rokotukset ja madotukset hoidetaan kuntoon.

Ei ilmainen, mutta hinta neuvoteltavissa ;) Yhteydenotot s-postilla Merja Järvinen: goldengwennaatgmail.com. Kerro koirataustasi, perhetilanteesi, asumismuotosi ja miksi haluaisit tämän koiran, puhelinnumero ja nimi viestissä olisi PLUSSAA!


Nöpi ja Kaisa

Koditon

Hei! Olen kääpiöluppa Nöpi ja tässä pikkusiskoni Kaisa. Olen 2 v 2 kk ja Kaisa syntyi minun ollessa n. 6kk vanha, eli meillä ei ole paljon ikäeroa. Minut kastroitiin ennen Kaisan tuloa ja meillä on mennyt alusta asti tosi hyvin yhdessä. Asuimme aluksi sisällä, jossa saimme liikkua vapaasti huoneessa häkin ollessa aina auki. Emme tykkää olla teljettynä häkkiin vaan haluamme päästä leikkimään yhdessä ja tutkimaan paikkoja. Sisällä asuessamme teimme pissat aina omaan wc-laatikkoon, mutta papanoita pääsi välillä häkin ulkopuolellekin. Jos näimme johdon purimme sen heti rikki. Maistoimme vähän myös lattialistaa, mutta muuten ollaan oltu aika kilttejä.

Nyt olemme asuneet kohta vuoden ulkona, jossa meillä on talvella lämmitetty koppi ja kesällä aitaus josta pääsemme omaan 2-kerroksiseen koppiimme. Talvikopissa käytämme kahta nurkkaa vessana, jottei koko koppi ole täynnä pissaa ja kakkaa. Itse en jaksa kaivella maata, mutta Kaisa on oikea kaivuri ja sen takia meidän kesäaitaukseen on kaivettu maahan verkko.

Meillä on kaksi ala-asteikäistä ihmissisarusta, joten olemme tottuneet kiltteihin ja meistä pitäviin lapsiin. Minä olen meistä se uskaliaampi Kaisan ollessa paljon varovaisempi. Kaisa vähän aristaa ihmisiä, koska hän on aina ollut minun kanssani. Minä tykkään ihmisistä, mutta en kyllä pitkiä aikoja jaksaisi sylissä olla. Meitä saa kuitenkin hoitaa ja haluammekin että meistä pidetään hyvää huolta. Minä ehdin pienenä tottua isoon koiraankin, mutta en enää muista siitä ajasta niin paljoa.

Nyt meidän pitäisi löytää uusi perhe, sillä nykyinen perheemme joutuu muuttamaan tänä keväänä emmekä haluaisi muuttaa enää sisälle. Ainakaan pieneen huoneeseen. Kivointa olis päästä asumaan yhdessä jollekin kivalle pihalle, jossa olis kiva iso aitaus ja koppi.

Meidän äiti lähettää mielellään lisää kuvia ja kertoo myös lisää meistä :)
Luovutusmaksu: 140€
Sijainti: Tammisaari
Terveisin, Kati Sell kati.sellatgmail.com