Yksityiset kodinetsijät

Tällä sivulla ilmoitetut eläimet eivät ole Pesu ry:n hoidossa, vaan niiden uudelleensijoitusta hoitaa yksityinen henkilö, jonka yhteystieto on ilmoituksessa. Pesu ry ei osallistu eläimen luovutukseen tai hoitoon. Eläimen luovuttaja ja uusi koti sopivat luovutusehdoista keskenään.

Voit ilmoittaa kodin tarpeessa olevasta eläimestä tällä sivulla. Emme julkaise eläinsuojeluyhdistyksen arvojen vastaisia ilmoituksia. Tarkemmat tiedot: yksityisetatpesu.org.

Ohjeita uuden kodin etsimiseen:
Ilmoituksen laatiminen  (.doc-tiedosto)
Kun alat etsiä lemmikillesi kotia  (.doc-tiedosto)

Päivitetty viimeksi 10.11.2017


Kaksi koiraa yhdessä tai erikseen

KoditonKoditon

Minulla on kaksi ihanaa sekarotuista koiraa. Wille 6-vuotias kastroitu uros, Wanda 2-vuotias naaras, myös steriloitu. Oma elämäntilanteeni on muuttunut sellaiseksi, että en pysty koiria hoitamaan.

Asumme Keravalla omakotitalossa. Koirani vahtivat kovasti ja haukkuvat kaikki tuntemattomat äänekkäästi. Naapurit eivät tykkää. Sisällä ovat rauhallisia, eivät räksytä. Wille on iso ja lenkkeillessä riuhtoo.

Koirani ovat kilttejä, eivät pure, lapsiin ovat tottuneet, Wanda vähän arka vielä. Näillä kullannupuilla ei ole allergioita, niillä on passit, sirut ja rokotukset. Ovat matkanneet kanssani ympäri Eurooppaa ja tottuneet siihen. Kummankin olen tuonut Bulgariasta pentuna.

Nyt toivoisin, että näille ihanille karvakuonoille löytyisi uusi koti tai uudet kodit. Luovutusmaksu 200€
Ystävällisin terveisin Merja Suojanen merjas063atgmail.com


Koira-veljekset

Koditon

Kaksi veljeä rodultaan mäyräkoiran ja spanielin sekoitusta etsii nyt uutta kotia. Mikään kiire ei ole. Koda ja Mosse ovat 6v uroksia molemmat ja veljeksiä keskenään. Koirat tulivat perheeseemme niiden ollessa vain muutaman viikon ikäinen ja ovat siis pennusta asti olleet erottamattomat.

Luonteeltaan Mosse (vaaleampi) on hieman arka ja enemmän ison "egon" omaava poika. Rähistä pitää hihnassa toiselle koiralle mutta kohdalle osuessa iskee ujous. Mosse on myös omistajansa koira. Kaipaa läheisyyttä ja fyysistä kosketusta usein. Sohvalla et todennäköisesti makaa vain sinä. Mosse on leikattu uros.

Koda (tummempi) on todella kiltti luonne. Kodalla on tarve aina olla se kiltein osapuoli ja mielyttää tarvittaessa. Koda on arka akkinäisille äänille kuten myös mosse. Kodalla on alapurenta. Se tarkoittaa fyysisesti sitä, että kodan alaleuka on 2cm lyhyempi kuin yläleuka. Tästä ei ole minkäänlaista haittaa ollut ja syöminen ja juominen täysin normaalisti onnistuu. Ainoastaan pusua antaessa voi olla, että se sattuu sinuun enemmin :).

Koirat ovat siis 6v. ja koko elämänsä olleet yhdessä. Asuimme vuoden pentuaikana kerrostalossa ja se ei todellakaan ollut koirien paikka. Kaikki ylimääräiset äänet laittavat haukkuvaihteen päälle ja naaureilta varmasti tulee sanomista. Lisäksi yksinäisyys laittaa laulattamaan ja sitä ei ehkä naapuri suo. Koirat asuvat tällä hetkellä rivitalossa ja vieressä on metsä, jossa käydään juoksemassa.

Nyt elämäntilanteen muuttuessa isosti toivon, että pojat saisivat hyvän kodin mielellään rauhalliselta asuinalueelta tai maalta. Pojat ovat yhdessä siis muuttamassa. Poikien mukana tulee kaikki tarvittavat tarvikkeet. Kysellä saa lisää ja tulla katsomaan heitä. Luovutusmaksu 200e. Tiedustelut työaikojen vuoksi mielellään sähköpostiin n.kaleviatgmail.com


Rumpali

Koditon

Rumpali 5v. sekarotuinen uroskani etsii uutta kotia omistajan astman vuoksi.

Rumpali ei ole sylipupu, mutta tykkää oleskella ihmisten läheisyydessä. Se tykkää löhöillä sohvalla ja hyppiä vapaana sisällä. Se ei pidä käsiteltävänä olemisesta.

Kani on tottunut pieneen poikakoiraan ja tulee sen kanssa toimeen. Edellisessä kodissaan sen kanssa asui toinen uroskani ja kanit eivät kuulemma tulleet toimeen. Uudesta kodissa pitäisi olla omistaja, joka pystyy pitämään Rumpalia vapaana ja antaa sille omaa tilaa, eli lapsiperhe ei luultavasti käy.

Pyydän Rumpalista 50e maksua, jotta varmistuu että uusi omistaja on tosissaan ja valmis sitoutumaan lemmikin omistamiseen. Mukana saa kaiken tarvittavan kanin hoitoon; häkin, vessa-astian, ruoka-astiat, juomapullon, harjan, jäljellä olevat häkkitarpeet kuten ruoan, vessatarvikkeet ja heinän.

Yhteystiedot: Kiira Väätäinen, Helsinki. Ota yhteyttä sähköpostitse mikäli olet kiinnostunut: kiira.vaatainenatgmail.com


Masa

Koditon

Tässä on Masa. Lempinimeltään Massu. Masa on noin kaksi vuotias 5-kiloinen leikattu uroskissa. Masa rakastaa isoja ihmisiä, mutta samassa taloudessa asustavia lemmikkieläimiä tai pieniä lapsia ei suvaitse.

Masa on tottunut nyt ulkoilemaan vapaana, mutta osaa käyttää valjaita. Pärjää kyllä sisäkissanakin sillä edellytyksellä, että vaatii uudelta omistajalta varsinkin kaupunkialueella "valjaslenkille" lähtemisen päivittäin. Masa on kumminkin sen verran nuori kissa ja ulos pääsemiseen tottunut, että tarvitsee liikuntaa ulkonakin. 

Ulko- ja sisäloiset on häädetty viimeksi elokuussa. Syy luopumiseen on meillä se, että hyökkäili muiden lemmikkien kimppuun, ja samaa riskiä ei voi ottaa kun perheeseen on tulossa vauva. Tällä hetkellä Masa asustaa Sastamalassa. Luovutusmaksu on 50€, tästä toki voidaan neuvotella, mutta ilmaiseksi emme kissaa luovuta. Meille olisi kovin tärkeää, että Masa pääsisi hyvään aikuiskotiin.

Annamme mielellämme lisätietoja aluksi sähköpostitse; sepvanatgmail.com


Sulo

Koditon

Sulo on vuonna 2013 syntynyt, rekisteröimätön, rokotettu ja kastroitu uroskissa, jonka rotua kutsutaan usein perinteiseksi siamilaiseksi tai thaikissaksi. Sulo on utelias, seurallinen ja erittäin leikkisä, ja osoittaa hellyyttä runsain pesuin sekä puskuin. Kyseessä on sisäkissa, joka ulkoilee silloin tällöin valjaissa.

Sulo asuu parhaillaan kahden muun kissan kanssa – yli 10-vuotiaan rotutoverin ja 3-vuotiaan ragdollin – ja kolmikko elää suurimmilta osin sovussa vierekkäin nukkuen. Sulon tarve leikkiä ja painia on kuitenkin aivan eri tasolla kuin muiden kissojemme, eikä nuori herra malta antaa lajitovereilleen rauhaa niiden sitä kaivatessa. Tämä selvästi stressaa, hyvistä hetkistä huolimatta, kissojamme ja johtaa ajoittain liian rajuihin jahteihin. Lisäksi meille syntyy ensimmäinen lapsi lokakuussa, ja meitä huolettaa tuoda esikoistamme samaan talouteen Sulon kanssa. Vauhdikkaimmillaan kissa ei nimittäin oikein osaa varoa sitä, mistä juoksee tai mihin tassunsa heilauttaa.

Muiden haasteidensa lisäksi Sulolla on astma, minkä johdosta hänen pitää hengittää lääkettä 1-2 kertaa päivässä. Kissa on tottunut ottamaan lääkkeen tietyllä metodilla ja lemmikin mukaan annamme AeroKat-inhalaattorin sen antoa varten. Lääkitseminen ei ole suuri vaiva, mutta Sulo vaatii silti keskivertokissaa säännöllisempää huolenpitoa ja lääkeresepti uusimista.

Kissakatraamme stressaavan yhteiselon ja tulevan vauvamme vuoksi olemme nyt raskain sydämin luopumassa Sulosta. Kissa on äärimmäisen rakas, mutta sopisi paremmin perheeseen, jossa ei ole muita lemmikkejä tai pieniä lapsia. Sulo on vaativa ja vauhdikas leikkimasiina, joka saattaa keksiä ajoittain tihutöitä, mutta on myös kaikessa mukana ja erittäin luonteikas. Rahaa emme Sulosta halua, vaan tärkeintä on löytää sille aidosti rakastava omistaja.

Mikäli tunnet voivasi tarjota Sulolle uuden kodin tai kaipaat lisätietoja, ole ihmeessä yhteydessä mailitse osoitteeseen niko.haikalaatgmail.com. Asumme Uudellamaalla ja kissaan voi tulla tutustumaan kotiimme. Hankintapäätöksen jälkeen voimme tarvittaessa auttaa kissan kuljetuksessa, myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.


Rocky

Koditon

Hei! Nimeni on Rocky, vuoden ikäinen leikkaamaton kääpiöluppa harjas mix. Etsin uutta kotia, koska edellisellä omistajallani ei ollut enää aikaa, tilaa saati rahaa pitää minua ja hänen lapsensa kohtelivat minua kuin räsynukkea suurimman osan ajasta, enkä tullut perheen muiden kanien kanssa toimeen, minkä vuoksi minut eristettiin pieneen tilaan, joten lopulta minut haettiin tilapäiseen kotiin odottamaan sitä uutta loppuelämän kotia.

Olen alkuun arka ja varauksellinen kaikkea uutta kohtaan, mutta kun minulle annetaan aikaa sopeutua ja tutustua ympäristöön ja ihmisiin omaan tahtiini, olen varsin utelias, työnnän pääni joka paikkaan ja vauhdikas pikku kaveri, joka tykkää iloloikista yli kaiken, suorastaan tumma ja tulinen casanova :) Tykkään rapsutuksista ja nautin hiljaisista silityshetkistä. Minussa on kuulemma myös kanimaailman pelle hermannia, joten hauskoja tilanteita on tiedossa. Loppujen lopuksi olen varsin seurallinen tapaus kun olen kotiutunut, en viihdy yksikseni.

Rocky ei sovellu aivan pienten lasten talouteen, koska pelkää selvästi lapsia ja kovaa meteliä. Rocky tarvitsee kärsivällisen kodin, jossa osataan antaa kanille virikkeitä ja aktiviteettia, muuten turhautuu ja alkaa merkkailemaan ja tuhoamaan paikkoja.

Rocky majailee tällä hetkellä Tampereella kissataloudessa, jossa pääsee turvallisesti turvaportin takaa seuraamaan ja tutustumaan kissoihin. Rockya ei luovuteta häkkieläimeksi, vaan hän tarvitsee tilaa ollakseen tyytyväinen nuori herra.

Jos kiinnostuit tästä tummasta hurmurista, kerrothan minkälaisen kodin voit Rockylle tarjota, kanikokemus, perhetilanne, asumismuoto ja miksi juuri Rocky; sähköpostiosoitteeseen ninjasakkiathotmail.com.

Ilmaiseksi Rocky ei lähde, luovutusmaksu on 80e, jotta taataan ettei kania olla ottamassa hetken mielijohteesta vaan hankintaa ollaan oikeasti mietitty ajan kanssa.


Nöpi ja Kaisa

Koditon

Hei! Olen kääpiöluppa Nöpi ja tässä pikkusiskoni Kaisa. Olen 2 v 2 kk ja Kaisa syntyi minun ollessa n. 6kk vanha, eli meillä ei ole paljon ikäeroa. Minut kastroitiin ennen Kaisan tuloa ja meillä on mennyt alusta asti tosi hyvin yhdessä. Asuimme aluksi sisällä, jossa saimme liikkua vapaasti huoneessa häkin ollessa aina auki. Emme tykkää olla teljettynä häkkiin vaan haluamme päästä leikkimään yhdessä ja tutkimaan paikkoja. Sisällä asuessamme teimme pissat aina omaan wc-laatikkoon, mutta papanoita pääsi välillä häkin ulkopuolellekin. Jos näimme johdon purimme sen heti rikki. Maistoimme vähän myös lattialistaa, mutta muuten ollaan oltu aika kilttejä.

Nyt olemme asuneet kohta vuoden ulkona, jossa meillä on talvella lämmitetty koppi ja kesällä aitaus josta pääsemme omaan 2-kerroksiseen koppiimme. Talvikopissa käytämme kahta nurkkaa vessana, jottei koko koppi ole täynnä pissaa ja kakkaa. Itse en jaksa kaivella maata, mutta Kaisa on oikea kaivuri ja sen takia meidän kesäaitaukseen on kaivettu maahan verkko.

Meillä on kaksi ala-asteikäistä ihmissisarusta, joten olemme tottuneet kiltteihin ja meistä pitäviin lapsiin. Minä olen meistä se uskaliaampi Kaisan ollessa paljon varovaisempi. Kaisa vähän aristaa ihmisiä, koska hän on aina ollut minun kanssani. Minä tykkään ihmisistä, mutta en kyllä pitkiä aikoja jaksaisi sylissä olla. Meitä saa kuitenkin hoitaa ja haluammekin että meistä pidetään hyvää huolta. Minä ehdin pienenä tottua isoon koiraankin, mutta en enää muista siitä ajasta niin paljoa.

Nyt meidän pitäisi löytää uusi perhe, sillä nykyinen perheemme joutuu muuttamaan tänä keväänä emmekä haluaisi muuttaa enää sisälle. Ainakaan pieneen huoneeseen. Kivointa olis päästä asumaan yhdessä jollekin kivalle pihalle, jossa olis kiva iso aitaus ja koppi.

Meidän äiti lähettää mielellään lisää kuvia ja kertoo myös lisää meistä :)
Luovutusmaksu: 140€
Sijainti: Tammisaari
Terveisin, Kati Sell kati.sellatgmail.com