Eläinsuojeluilmoitus

Eläinsuojeluilmoitus on tarpeen tehdä silloin, kun eläimen hyvinvointi on vaarassa.

Miten teen eläinsuojeluilmoituksen?

Lahjoita kodittomille eläimille

Eläinsuojelutoimintamme pyörii lahjoitusvaroin - jokainen sentti auttaa!
Lahjoita tilille FI37 8000 1170 9224 06. Rahankeräyslupa RA/2021/85.

Lisätietoa rahalahjoituksesta

Löytöeläimet

Miten toimin, kun löydän lemmikin ilman omistajaa? Mitä teen, jos lemmikkini karkaa? 

Katso talteenottopaikat

Kevään ja kesän tullen orvoiksi luullut luonnonvaraisten eläinten poikaset huolestuttavat eläinten ystäviä. On kuitenkin tavallista etteivät emot vietä koko aikaa poikastensa vieressä, eikä poikasella ole hätää, kun sen annetaan olla rauhassa. Jos löydät luonnonvaraisen eläimen poikasen, älä koske eläimeen tai ota sitä mukaasi turhaan ellet ole täysin varma, että eläimen emo on kuollut!  Linnut saattavat viipyä ruoanhakumatkalla useamman tunnin. Yksinäisen linnunpoikasen tilannetta pitää seurata pitempään, sillä usein vanhemmat ovat lähistöllä. Ikkunaa päin lentänyt lintu on saattanut saada lievän aivotärähdyksen, joka voi parantua, kun se saa levätä hetken suojassa rauhaisassa paikassa.

pupuPupun- ja oravanpoikaset voivat olla todella pieniä ja vastustamattoman söpöjä, mutta niihin ei saa koskea elleivät ne ole välittömässä vaarassa. Oravanpoikasen emo saattaa pelätä tulla paikalle, jos lähistöllä on ihmisiä. Paras tapa on seurata tilannetta ja ellei emoa näy noin puolen tunnin kuluessa, voi neuvoa kysyä eläinsuojeluyhdistykseltä tai eläinsuojeluvalvojalta, joka on erikoistunut luonnonvaraisiin eläimiin.

Jos poikanen on eksynyt selvästi vaaralliseen paikkaan, kuten autotielle, sen voi siirtää turvallisempaan paikkaan lähettyville. Vältä kuitenkin eläimen turhaa käsittelyä. Eläimiin koskettaessa on hyvä käyttää hansikkaita.

Kesäisin varsinkin nuoren siilin uhkana on monilta pihoilta löytyvä nurmikkotrimmeri. Trimmeri saattaa osua aiheuttaen pahaa vahinkoa varsinkin pesäpaikattomiin siilinuorukaisiin, jotka lymyilevät ruohikossa.

Apua tarvitseva eläin on toimitettava mahdollisimman pian asiantuntevaan hoitoon. Jos luonnonvarainen eläin on loukkaantunut, voit ottaa yhteyttä kaupungin eläinlääkäriin tai poliisiin. Kaupungin eläinlääkäri voi tarvittaessa antaa luonnonvaraiselle eläimelle ensiapua maksutta. Muistathan, että luonnonvaraista eläintä ei saa ottaa lemmikiksi, sen sijaan linnunpönttöjen ja siilien pesien rakennus auttaa niitä kovasti!

Tutustu myyntituotteisiimme

Tuotteiden ostaminen on kiva tapa tukea toimintaamme! Voit ostaa tuotteita tapahtumista tai tilata postitse.

Katso myyntituotteemme

Tee lahjoitus

Rahalahjoitus on helppo tapa auttaa kodittomia eläimiä. Pienelläkin summalla on vaikutusta. Voit kohdentaa rahalahjoituksen viitteellä haluamaasi kohteeseen.

Lue lisää lahjoittamisesta