Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa

Olen pieni ja harmaa tyttökissa Peleeks ja haluaisin kertoa teille historiastani, jota ilman minua on mahdoton ymmärtää.

Synnyin noin 2014–2015, niin minulle kerrotaan, isompaan kissaporukkaan vähäiselle huolenpidolle. Aikuisena tyttönä minut otettiin huolehdittavaksi, kesyteltiin lemmikiksi. Opinkin jo luottamaan, osasin jo olla lemmikki – sitten piti muuttaa ja muuttaa ja muuttaa taas. Säikähdin ja vetäydyin, eikö rauhan paikkaa löydykään? Aloin oireilemaan, muutuin ongelmaksi, taas jouduin muuttamaan ja taas. Joku sanoo, että kissa kiintyy paikkaan; minä niin kovin koetin kiintyä edes johonkin nurkkaan ja johonkin ihmiseen, mutta aina ne minulta vietiin. Minua sanottiin pissakissaksi ja sellainen minusta tulikin.

Nyt kun olen saanut olla yhdessä kohdassa hetken aikaa, tottua luotettavaan ihmiseen ja ikkunasta näkyvään maisemaan on pissakissan nimike saanut jäädä pois. Olen taas muistanut miten mukavaa on leikki ja kuinka hyvältä tuntuu rapsutus. Joskus saatan hieman tassulla komentaa tai juosta piiloon, kun asiat käyvät jänniksi, mutta välillä unohdan itseni vallan ja heittäydyn jo piehtaroimaan ja puskemaan lattialle huomionkipeydessäni. Leikin mielelläni ihmisen kanssa laserpisteen tai huiskan perässä juosten, mutta myös yksikseni palloja kiinni ottaen ja hiirien kanssa painien. Tutun ihmisen syliinkin saatan jo kiivetä, pieneksi hetkeksi.

Stressiherkkä taidan kuitenkin olla koko loppuelämäni. Se mitä eniten tarvitsen – se tärkein terapia – on elämänmittainen luottosuhde omaan ihmiseen mahdollisimman vähäisillä ympäristönvaihdoksilla. Jos saisin olla rauhallisessa paikassa, ilman liikaa hälinää, aikuisen ihmisen tärkeänä silmäteränä – silloin varmasti uskaltaisin taas ajan kanssa enemmän luottaa. Muista eläimistä minulla on hyviä ja huonoja kokemuksia: minua on kiusattu muiden kissojen toimesta, joten olen kovin epävarma sellaisten tapaamisesta. Mutta olen myös tavannut ihan siedettäviä kissoja, joiden kanssa ei tarvinnut alkaa tappelemaan, mitä nyt suhista piti pikkuisen. Ehkä mieluiten pysyisin ainoana lemmikkinä. Mainittakoon myös, että sterilisaationi ei ole täysin onnistunut, kysy tilapäiskodiltani tästä lisätietoa!