Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

koditon kissakoditon kissa

Hau, ei kun MAU! Olen nuori ja atleettinen kollipoika Choki, joskin tilapäiskodin ihmiset epäilevät, että minulla on käynnissä muodonmuutos, jossa muutun villikissasta kesykoiraksi. Tunnistan nimittäin nimeni ja tulen luokse kutsuttaessa (ainakin jos sille päälle satun), sekä osaan temppuja, kuten istua ja antaa tassua (ainakin jos saan herkkuja palkinnoksi).

Villikissaa minussa on kyllä edelleen jäljellä, ja se näkyy esimerkiksi siten, että kenenkään ventovieraan silityksiä en todellakaan kaipaa. Sylissä olokaan ei toistaiseksi ole kiinnostanut, paitsi tietenkin silloin, kun on ihmisten ruoka-aika: silloinhan syli on erittäin kätevällä etäisyydellä kaikista herkuista. Ruoan lisäksi tykkään erityisen paljon leikkimisestä, ja etsinkin nyt omaa kotia, jossa minua jaksetaan aktivoida esimerkiksi leikittämällä (laserosoitin on ihan välttämättömyys) ja ehkä jopa uusia temppuja opettamalla. Sitähän sanotaan, että vanha koira ei uusia temppuja opi, mutta minäpä olenkin nuori kissa ja kuulemma vielä tosi älykäs sellainen!

Minulla on myös veli Bunji, jonka kanssa etsimme YHTEISTÄ loppuelämän kotia. Bunji on minua hellyydenkipeämpi tapaus, joka käpertyy mielellään oman ihmisen kainaloon köllöttelemään tai tassuttelee syliin, vaikka herkkuja ei olisikaan lähietäisyydellä (en kyllä ymmärrä miksi!). Kaikki tykkäävät Bunjista ja Bunji tykkää kaikista: muista kissoista, ihmisistä, rapsutuksista, leikkimisestä, nukkumisesta... Minusta Bunji on vähän omituinen, vaikka onkin paras kaverini ja meillä on ihan parhaat leikit keskenämme. Bunji esimerkiksi katselee ihmisiä luottavaisesti ja tilapäiskodin ihmiset ovat sanoneet, että harvoin tapaa niin suloista kissaa kuin ”Bumtsibum”. Tuo hellittelynimi varmaan kertoo kaiken oleellisen: Bunji on syntynyt luontoon, kuten minäkin, mutta villikissaa veljestäni ei kyllä enää löydä – päinvastoin; vaikea uskoa että veljeni on viettänyt lapsuutensa ilman kontakteja tuohon vieraslajiin, ihmiseen.

Me synnyimme kesällä 2016 ja meitä kutsuttiin aiemmin Alisaksi ja Juhaniksi – jossain vaiheessa sitten selvisi, että emme olekaan sisko ja sen veli, vaan kaksi nuorta kollipojua. Tulemme hyvin toimeen muiden kissojen kanssa, mutta lapsia ja koiria emme ole tavanneet. Mahdollisesti ainakin alle kouluikäiset lapset jännittäisivät meitä liikaa, eli toivomme kotia, jossa ei ole ihan pieniä taaperoita ja jossa meitä jaksettaisiin kärsivällisesti rohkaista, rauhassa edeten. Vaikka olemme molemmat omilla tavoillamme sopeutuneet hyvin kotikissan elämään, muutto omaan loppuelämän kotiin kuulostaa aika jännittävältä seikkailulta.

koditon kissa