Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Attention, Achtung, Kuulkaahan kaikki ja samma på svenska eli Hör mig alla! Nyt alkaisi olemaan minun päiväni nähdyt ja koetut täällä tilapäiskodissani. Veri vetää kovasti jo sinne ihan omaan kotiin, jossa saisin vihdoin nakata nuo matkalaukkuni lopullisesti pois tassuistani.

Olen tämän vuoden aikana läpäissyt yhdet jos toisetkin tulikokeet, mitkä tilapäiskotini ihminen ovat matkanvarrelleni heittänyt. Olen tottunut sisätiloihin elättyäni elämäni ensimmäiset 3 vuotta tallikissana. Olen synnyttänyt pentueeni viime keväänä tänne, hoitanut lapseni esimerkillistä rakkautta osoittaen aina luovutusikään saakka ja kyynel silmäkulmassa hyvästellyt heidät.

Tämän jälkeen tutustuin kahteen kissakaveriini täällä ja aika nopeasti meistä tulikin kaverit. Minähän kiehnään niitä vasten, vaikka tunne ei aina olisikaan molemminpuoleinen. Teini-ikäiset lapset, nekin tuli niinko kaupanpäällisinä tässä ja hyvin on elostelut sujunut heidän kanssaan, kun ovat minua kunnioittaneet ja antaneet minulle tilaa.

Papukaijamerkin olen tilapäiskotini emännältä saanut siitä miten hienosti olen häneen alkanut luottamaan. Alkuhan oli aika nihkeetä puoleltani, myönnän. Pikkuhiljaa tähtien asennot ovat kääntyneet oikeeseen suuntaan ja jo pidemmän aikaa olen se ensimmäinen kissa täällä, joka emäntää odottaa iltaisin ruokaa antamaan. Siinä portaikon yläpäässä odotan, kärsivällisesti ja kiehnään kaiteenpielet. Eikä tässä vielä kaikki. Viimeinen tulikoe oli se kosketus. Kartoin sitä pitkään kuin ruttoa. Näin jälkikäteen pari ajatusta olen suonut sille, että miksikö näin tein, kun loppuviimein se paijaaminen tuntuukin ihan tosi kivalta. No, en tuppaa katsomaan menneisyyteen vaan kaikki purjeeni on nostettu nyt viemään minua tulevaisuutta kohti.

Että sillattiis. Aika hyvin olen mielestäni täällä tilapäiskodissani edennyt mukavaksi kotikissaksi. Lyhykäisesti, en etsi vuokrakotia vaan sitä ihan omaa kotia. Ikää on nyt plakkarissa arvion mukaan 4 vuotta. t. Hildur-neiti