Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa

KURRRNAU! Olen nuori komea mustavalkoinen poika, jolla on pitkä komea nimi: Kur H. Ennele. Voit toki kutsua minua myös lyhyemmin nimellä Kur.

Tarkkaa ikäni ei tiedetä, mutta nuori olen, ehkä reilu 2v. Olin keväällä ilmaantunut erään maatilan pihalle, ja sieltä minut pelastettiin sisätiloihin kutakuinkin ensilumien aikoihin. Olen selvästikin ollut jonkun lemmikkikissa, sellaista oli käyttäytymiseni heti ihmisten parissa. Valitettavasti kukaan ei ole perääni kysellyt, eikä omistajaani huhuiluista huolimatta ole löytynyt. Niimpä olen nyt PESUn hoivissa, täysin tyytyväisenä elooni ja olooni sisäkissana. Katselen kyllä mielelläni ikkunasta ulos, mutten yhtään ole osoittanut, että kaipaisin ulos. Ja miksi kaipaisinkaan: siellä olisin sään armoilla, ruuan eteen pitäisi nähdä kauheasti vaivaa ja joutuisin ehkä tappeluihin muiden poikien kanssa. Puhumattakaan kaikista muista vaaroista, joita ulkokissa joutuu kohtaamaan. Ei ei, tuollaista en kaipaa sitten yhtään kun saan nyt asua sisällä lämpimässä, ainut saalistus, jota tarvitsee tehdä on lelujen saalistaminen, ja ruokakippo ilmestyy nenäni eteen säännöllisesti.

Olen kehräävä, leikkisä ja silityksistä pitävä tyyppi. Sen verran täytyy kuitenkin kertoa, että välillä olen niin onnesta sekaisin ihmisen huomiosta: leikkimisestä ja silityksistä, että niistä innostuneena en aina muista, että miten ihmisten kanssa käyttäydytään, vaan niin kutsuttu hellyysaggressio pakottaa minut hieman käyttämään kynnellistä tassuani. Tapa on jo hurjasti vähentynyt, kun tuo tilapäiskotipalvelijani aina kimakasti sanoo, jotta AIH, eli opin kyllä ettei tämä tapani ole sallittua. Mutta niin kauan kuin minä en vielä täydellisesti osaa hillitä ja hallita hellyyspuuskiani, en oikein olisi parasta seuraa pienille lapsille.

Asun tällä hetkellä usean eri-ikäisen kissan kanssa, totuin heihiin (ja he minuun) helposti ja vaivatta, joten uudessa kodissanikin haluan, että minulla on ainakin yksi kissakaveri.

Olisi oikein mahtavaa aloittaa uusi elämä ns. puhtaalta pöydältä uudessa kodissa ja merkitä vuosi 2018 historiaan tähän astisen elämäni onnellisimpana ja parhaimpana vuotena!