Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa

VARATTU. Mmma! Näin mä keskustelen nykyään mun tilapäiskotiemännän kanssa. Mun nimi on Möfö, olen 2014 syntynyt tyttökissa, ja haluaisin päästä tutustuun just suhun mukava ihminen.

Tulin mun ekaan tilapäiskotiin jo vuosi sitten, ja nyt pidempään olen ollut samassa tilapäiskodissa toisen kissan kaverina. Nää ihmiset kehtaskin luulla, että oon viimesilläni tiineenä. Pyh! Matokuurilla lähti (omasta mielestäni olematon) pömppömaha pois.

Olen melko ujo tapaus ja ihmiset vähän pelottaa, jos kumartuvat liian lähelle mua. Olen kuitenkin nykyään jo suht sinut nukkumaan metrin päässä tilapäiskotiemännästäni. Leikkiminen on ihan huippua, samoin kuin namien perässä juokseminen. Kuulemma mun tavaramerkki on ihmisten tuijottaminen, jolla osoitan esim. leikkifiilikseni. Tulen siis lähistölle istumaan ja tuijottamaan, josta tietää, että nyt olisi leikkiaika. Kuulemma se on aika söpöä! Olen myös kissakaverin esimerkistä opetellut vähän juttelemaan. Ollaan myös otettu välillä juoksukilpailuja, mutta enimmäkseen painittu, kun on ollut tylsää. Kissakaveri uudessa kodissa voisikin olla kiva, varsinkin jos se tykkäisi mun pesemisestä!

Muistutan mun tilapäiskotiemäntää leikkiajasta täppäämällä sen jalkapöytää kevyesti esimerkiksi pöydän alta. Vaikka silittäminen vielä tuntuukin vähän pelottavalta, niin enkohän vielä pääse joskus peloistani yli ja pääsen nauttimaan lempeistä paijauksista. Nykyään vielä tyydyn naurattamaan tuijotuksillani ja pienillä kommelluksillani. Välillä tulen näyttäytymään vieraillekin.

Harmiksi olen altistunut aiemmin FiPv muuntuneelle virukselle. Sinänsä se on harmiton, ja voin olla terve koko loppuelämäni, mutta se voi aiheuttaa FiP:in. Virus voi tarttua, mutta siitä ei ole takeita, joten suosittelen itseäni jonkun kivan FiP-kissan kaveriksi tai sitten kodin ainoaksi kissaksi, kunhan jaksat leikityttää minua ja pitää muutenkin seuraa. Tuijotellaan kun tavataan!