Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa

Kyllä, juuri niin, luit nimeni oikein – Poskieläin. Olin minä aluksi melko pöyristynyt tuosta saamastani nimestä, mutta niin kuin sanonta kuuluu, ei nimi miestä pahenna.

Ainakin se antaa kunniaa komeille, paksuille poskilleni. Me poskieläimet emme ole mitään turhia kolleja, vaan uljaita ja voimakkaita taistelija-kissoja.

Olen ihan reilun kokoinen poika ja ikää on arviolta 5–7 vuotta. Kovia olivat päiväni ulkomaailmassa ja selviytymiseni vaatikin toisen kulmahampaan puolikkaan. Korvatkin ovat ottaneet osumaa, en muista enää missä taistelussa, niitä oli niin monia. Listaan voisi lisätä vielä turkissani olleet inhottavat takunpoikaisetkin. Rankkaa oli siis, eikä asiaa helpota FIV-positiivisuuteni, joka ei kuitenkaan vaikuta elämääni tällä hetkellä, joten sen suhteen voin olla rauhassa.

Mutta takana ovat ne päivät ja nyt köllöttelen täällä tilapäiskodissa oikein hyvillä mielin, mikäs täällä on ollessa, kun ruokaakin riittää, tosin sitä voisi mielestäni olla paljon enemmän ja useammin. Vaikka ihan koko ajan. Ruoan lisäksi tykkään rapsutuksista ja silittelyistä. Uudet paikat ja ihmiset ovat vähän jänniä, mutta kunhan kerään ensin rauhassa rohkeutta, niin uskallan tulla piilosta esiin (jos vaikka uusi ihminen antaisi ruokaa!).

Niin, en ehkä enää olekaan hurja taistelija, kova olen kehräämäänkin. Paitsi toki silloin, kun ruokaa pitää saada kaivan taistelijaluonteeni esiin. Hirveän hidasta touhua tuolla tilapäiskodin ihmisellä se ruoan antaminen. Pakko vähän tassulla säestää siihen edes vähän vauhtia. Joskus on pitänyt hampaisiinkin turvautua, kun oli niin hirveä nälkä. Minun kanssa kannattaakin ainakin alkuun varoa vähän jalkoja. Ja ehkä sormia.

Kissakaveri täällä tilapäiskodissa on ihan mukavaa seuraa ja useimmiten leikkiminen sen kanssa mieluisaa. Valitettavasti hän ei oikein ymmärrä rajojani, vaan leikkii jatkuvasti hännälläni. Voitteko kuvitella? Tämän vuoksi sopiva FIV+ kissakaveri olisikin sellainen rauhallinen, rajojani ymmärtävä, mutta välillä myös leikistä nauttiva kissa. Tulen minä yksinkin toimeen, jonka vuoksi voisin olla talouden ainoana kissana.

Enkös kuulostakin oikein herttaiselle pojalle? Voisitko sinä tarjota minulle ruoantäyteisin kodin? Voitaisiin siellä uudessa kodissa yhdessä makoilla ja syödä.