Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Kolme tassua etsii kotia! Olen iso nallemainen poika, en juniori enkä seniori, eli ikää luultavasti jotain 3–7 vuoden väliltä.

Viime kesänä jouduin ilmeisesti onnettomuuteen ja menetin yhden jalkani. Pärjäsin yksin ulkona jonkin aikaa, mutta onneksi minut saatiin talteen. Jalkaani hoidettiin ja pääsin uuden mukavan elämän alkuun. Kolmella jalalla pääsee tarvittaessa lujaa ja kiipeämäänkin, mutta en ole silti ihan tavallinen jätkä.

Olen luonteeltani rauhallinen ja lempeä, sellainen kotinikin sopisi olla. Esim. pikkulasten kanssa voi olla sen verran vauhdikasta menoa, että hieman kömpelönä jäisin jalkoihin. Ehkä olisi myös paras, jos kodissani ei olisi paljoa portaita, ja koska en hyödynnä kiipeilykorkeutta niin tehokkaasti.

En ole sylikissa, mutta voihan minusta tulla vielä joskus sellainen, olen sen verran kiltin oloinen. Rapsutella saa sopivasti, varsinkin tuolta puolen kaulaa, mistä puuttuu "se oma rapsutin".  Nukun omissa oloissani turvallisessa kolossa tuhisten (jopa kuorsaten, huomauttaa hoitotäti), mutta kyllä minä tulen illalla sohvalle muiden mukaan. Uusia ihmisiä saatan vähän arastella, mutta ruoka ja mukavat kissakaverit tuovat minut varmasti muiden mukaan.

Rakastan toisia kissoja, ainakin mun tämänhetkisiä tyttöystäviäni, joita on neljä. Kurnutan heille aina kohdatessa, mutta pidän herrasmiesmäisen välin – noh, en minä taitaisi heidän perässä pysyäkään, mutta nenäpusuja voidaan toki vaihtaa. Mukava kissakaveri tai useampi on siis toiveissa – sellainen kiltti ja rauhallisen puoleinen, joka ei vaadi paini- ja hippakaveria, kun niissä leikeissä en oikein pärjää. Vaikka liikun vähän huonosti, tarvitsen minäkin liikuntaa, enkä sovi pelkäksi sohvaperunaksi. Toistaiseksi olen vaan osoittanut vähän kiinnostusta leikkejä kohtaa, ainakin ihmisten kanssa.

Olen melkoinen ahmatti, ja hotkin toistenkin ruuat, joten ruokailua on syytä valvoa. On tärkeää etten pääse lihomaan, koska ylipaino rasittaisi liikkumistani entisestään. Ehkä vielä opin, ettei nälkää tarvitse enää nähdä. Saan nyt laadukasta märkäruokaa, pääasiassa viljatonta. Raakaruualle olen erityisen perso, raksuja saan vain vähän saaliiksi heiteltynä. Ruualla minut saa lahjottua tekemään vaikka mitä!

Uuden kodin pitää joka tapauksessa pystyä varautumaan mahdollisiin terveysongelmiin, joita liikuntavammani voi tuoda ajan myötä mukanaan. Minua ei siis pidä ottaa säälistä, vaan varautua mahdollisesti pitkäikäiseen rakkaaseen perheenjäseneen, jolla on erityisvaatimuksia, ja joka ansaitsee vain parasta kaiken kokemansa jälkeen. Hurmaan kyllä kaikki surumielisellä katseellani ja komealla leijonanpoikasen olemuksellani!