Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa

Hei Sinulle! Minä olen Staffan-poika, ja elettyä elämää minulle on kertynyt nyt kuulemani mukaan reilut 6 kk, olen siis syksyn pentuja.

Repustani löytyi vielä reilu kuukausi sitten pelkkiä leivonta-aineksia. Tiedäthän: hiivaa, jauhoja, kardemummaa, maitoa yms. Halusin niin leipoa tassuillani, minut oli siihen mielestäni luotu, mutta ikinä en mitään valmista saanut yrityksistäni huolimatta. Yksin oli aika vaikea paistella pullia, kun ei nuo ulkokissakaverini tästä innostuneet ja ihmisetkin vähän laihanlaisesti osallistuivat tassujeni tarpeeseen.

Kissanloukun luukku kolahti takanani ja näin heti mahdollisuuteni. Saavuin tänne tilapäiskotiini tammikuussa, tehtyäni yhden pysähdyksen taktiikalla visiitin eläinlääkärille. Tuon visiitin jälkeen olenkin nauttinut siitä, että jatkossakin voin keskittyä tassuillani leipomiseen eikä tarvitse miettiä, mitä känttyä tarjoaisi mahdolliselle morsiolle.

Pidemmittä puheitta: Olen tilapäiskodissani vihdoin saanut toteuttaa itseäni ja saanut sitä vastakaikua, mitä olen hakenut leivonnallani. Täällä olen heti ensihetkistä saanut leipoa lattialla, sängyssä, kiipeilypuussa ja AINA olen saanut sen odottamani eli paijauksen ja parhaimmillaan vielä nenäkkäin ihmisen kanssa nuuskutuksen.

Ehdoitta olen rakastanut tilapäiskotini kouluikäisiä lapsia. Siinä kun poika pelailee pelejään, minä leikin tuolin mekaniikkajuttujen kanssa... Kiehnään jaloissa ja kehräykseni on kuin väkevin metsäkone hommissaan. Ja kun ihmisen näen ja hän koskettaa, tuo mörinä alkaa eikä lopu ihan hevillä. Samaten heittäydyn täysin maate jalkojesi juureen. Syliinkin saa nostaa, halia ja pusutella. Tämä siis tietty vasta kun ollaan tutuiksi tultu, mutta tässä tilapäiskodissa tähän meni yksi vuorokausi, eli en ole kyräilijä.

Olen myös utelias ja äärimmäisen leikkisä. Minusta ei saa seinäruusua. Täällä tilapäiskodissani on muitakin kissoja, ja vasta äskettäin pääsin niihin tutustumaan, mutta korvat höröllä lähdin heille leivontaohjeita vinkkaamaan. Olen nöyrä poika, mitä tulee muihin kissoihin tutustumiseen eli haluan kyllä tutustua, mutta tajuan olevani ns. pikkuinen pojankoltiainen. Pomottavaa kissakaveria en siis halua pipareita leipomaan, mutta kiltin kissakaverin toivoisin uudesta kodistani löytyvän.

Mites olis, piänet leivontatuokiot kanssasi? (katso video) T. Staffan