Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa

Olen Tiarella, pikkuruinen raitaneitokainen, jonka arvioidaan syntyneen vuoden 2014 paikkeilla, ja josta on tilapäisihmisen mielestä kyllä heti alkuun asiallista antaa söpöysvaroitus!

Kehräysmoottorini käynnistyy, kun ruokakuppini täyttämistä ollaan vasta harkitsemassa, ja sama vaikutus on myös ihmisen nätillä juttelulla tai punaisen laserpisteen jälleennäkemisellä.

Ihmisten kanssa olen vielä vähän varuillani, niin että jos kyläilijöitä tulee, kiireen vilkkaa hipsin vieraitten käsien ulottumattomiin. Mutta tuttu kaksijalkainen saa minua silittää, ja kun minua vielä rapsutetaan leuan alta, niin oikein painaudun ihmisen kättä vasten, pusken, kehrätä hyristelen ja leivon tarmokkaasti lattiaa. Nautin oikein kovasti hellittelyistä, silittelyistä, pienistä halitteluista ja myös perusteellisista turkin harjaamisista – kunhan vain uskallan ottaa niitä vastaan!

Olemukseltani olen hiljainen ja rauhallinen kisu. En niinkään osallistu ihmisen toimintaan, vaan mieluummin tarkkailen tapahtumia vähän kauempaa. Löytyy minusta leikkisäkin puoli! Tosi mielelläni jahtaan punaista pistettä, ja saalistuksen alkaessa komennan sitä vähän säksättämällä. Villiinnyn syöksähtelemään lentävien raksujen perässä, ja muutenkin leikin milloin milläkin hiirellä, pallolla ja huiskalelulla, ja sellaisella palloradalla myös. Sellainenkin olisi mukavaa, jos ihminen voisi vähän kätkeä ruokiani vaikkapa joihinkin aktivointileluihin tai vastaaviin: saisin älyllistä haastetta, kun pohtisin, että mitenkäs tällä kertaa pääsisin käsiksi/tassuiksi vaikka lihanpaloihin. Minulle kun maistuu erityisen hyvin monenmoinen raaka liha, ja toivoisinkin sitä ainakin osaksi ruokatarjoilua.

Elelen tällä hetkellä ainoana eläimenä, ja olen tähän tilanteeseen ihan tykästynyt. On minulla elämäni aikana toki kissakavereitakin ollut, niin että ei sellainen minulle mikään kummajainen ole. Viihdyn kuitenkin yksinkin ja kaipaan omia rauhallisia nukkumis- ja oleskelutuokioita. Semmoistakin on sattunut, että samassa huushollissa asustellut innokas ja leikkisä lajitoveri on saanut minut vähän hermostumaan ylenpalttisella seurallisuudellaan. Saattaisin sopia ainoaksi kissaksi; silloin kaipaisin ihmiseltä leikkiseuraa ja hellittelyä sellaisina hetkinä kuin olen niitä halukas vastaanottamaan.

Olen vähän stressaantuvaa sorttia, ja siksi arvostankin elämässä tasaisuutta ja pysyvyyttä. Jos tuleva kotiväkeni olisi matkustelevaista porukkaa, niin itse kyllä toivon, että saisin jäädä kotoilemaan reissujen ajaksi, toki tasokkaan huolto- ja ruokapalvelun piiriin. Minulle sopisi rauhallinen ja rakastava koti, jossa ymmärretään, että pieneltä kissalta vie aikaa tottua elämänmuutoksiin ja rohkaistua luottamaan uusiin ihmisiin. Toiveenani olisi paikka, jossa olisi turvallinen olo tassutella, ja jossa minulle annettaisiin mahdollisuus kelpo askelin kesyyntyä ihka oikean kotikissan tavoille.