Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa

Tässä kehrätä rouskuttelee silkkiturkkinen kissaneito Tiarella. Nimeni tarkoittaa kukkakasvia, ja kukan kaltainen kuulemma olen itsekin: pieni, herkkä ja suloinen. Minun arvellaan syntyneen joskus vuoden 2014 paikkeilla.

Luonteeltani olen hiljainen ja rauhallinen. Naukuilen heleästi jos asiaa ilmenee, mutta mikään suupaltti en ole. En niinkään osallistu ihmisten puuhiin, vaan mieluummin tarkkailen tapahtumia vähän kauempaa. Löytyy minusta leikkisäkin puoli, ja vaikkapa punaisen pisteen jahtauksesta tykkään niin, että saalistuksen alkaessa kehräysmoottorini käynnistyy. Syöksähtelen myös lentävien raksujen perässä, ja muutenkin leikin milloin milläkin hiirellä ja pallolla. Olisi mukavaa, jos ihminen voisi vähän kätkeä ruokiani vaikkapa joihinkin aktivointileluihin tai vastaaviin: saisin älyllistä haastetta, kun pohtisin, että mitenkäs tällä kertaa pääsisin käsiksi/tassuiksi vaikka lihanpaloihin. Minulle maistuu erityisen hyvin monenmoinen raaka liha, ja toivoisinkin sitä ainakin osaksi ruokatarjoilua.

Vieraat ihmiset ovat vähän epäilyttäviä, niin että jos kyläilijöitä tulee, varmuuden vuoksi hipsin tilanteesta jonnekin sivummalle. Minussa on jäljellä vielä hiukan arkatassuisuutta, mutta hurjasti olen jo täällä tilapäiskodissa rohkaistunut! Tuttuun kaksijalkaiseen suhtaudun rakastavasti, ja ilmaisen kiintymystäni puskemalla, kehräämällä, leipomalla tarmokkaasti lattiaa ja nuolaisemalla kättä. Välillä minuun iskee suorastaan hellyydenkipeys, ja nautin oikein kovasti rapsutteluista, silittelyistä, pienistä halitteluista ja myös perusteellisista turkin harjaamisista.

Elelen tällä hetkellä ainoana eläimenä, ja olen tähän tilanteeseen ihan tykästynyt. On minulla elämäni aikana toki kissakavereitakin ollut, niin että ei sellainen minulle mikään kummajainen ole. Viihdyn kuitenkin yksinkin ja kaipaan omia rauhallisia nukkumis- ja oleskelutuokioita. Semmoistakin on sattunut, että samassa huushollissa asustellut innokas ja leikkisä lajitoveri on saanut minut vähän hermostumaan ylenpalttisella seurallisuudellaan. Saattaisin sopia ainoaksi kissaksi; silloin kaipaisin ihmiseltä leikkiseuraa ja hellittelyä.

Olen vähän stressaantuvaa sorttia, ja siksi arvostankin elämässä tasaisuutta ja pysyvyyttä. Jos tuleva kotiväkeni olisi matkustelevaista porukkaa, niin itse kyllä toivon, että saisin jäädä kotoilemaan reissujen ajaksi, toki tasokkaan huolto- ja ruokapalvelun piiriin. Minulle sopisi turvallinen, rauhallinen ja rakastava koti, jossa kaivattaisiin kaltaistani elämän sulostuttajaa, ja jossa ymmärrettäisiin, että pieneltä kissalta vie aikaa tottua muutoksiin ja rohkaistua luottamaan uusiin ihmisiin.