Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa

Knää, kwääk, knäk.. Täällä sulosointuja teille lauleskelee jo aikuisikään (arvioitu s.2015 tai aiemmin) ehtinyt hieman tuhdimpi matami Aino-Kyllikki.

Saavuin Pesun hoiviin syksyllä 2017 yhdessä neljän pentuni kanssa. Alkuun minulla oli hieman sopeutumisvaikeuksia arkeen ihmisten parissa, sillä jouduin puolustamaan pentujani. Ensimmäisessä tilapäiskodissani pelotti koira ja toisessa vieraat kissat. Kun huoltajuuteni omiin lapsiini loppui heidän muuttaessa toisaalle, totesin muutamassa päivässä, että nämä aikaisemmin uhaksi katsomani vieraat kissat olivatkin maailman parasta seuraa. Minusta kuoriutui siis yllättäen erittäin sosiaalinen ja leikkisä leidi, jonka mielestä ruoan lisäksi kissakaverit ovat edellytys leppoisaan elämään.

Suhteeni ruokaan on kuitenkin ollut hieman kyseenalainen ja minulle on kertynyt huomattavasti liikaa painoa, joten tästä syystä en sovi kotiin, jossa ruokatarjoilu on rajatonta. Ruokaa minulle tulee siis tarjoilla kohtuudella sillä ajatuksella että saavuttaisin vielä jonakin päivänä terveellisen, normaalin elopainon. Nykyinen ylipainoni saattaa etenkin pahentuessaan aiheuttaa myös muita terveysongelmia.

Vaikka kissakaverit ovatkin minulle kaikki kaikessa, tykkään seurata myös teidän ihmisten touhuja tarkkaavaisesti. Minuun ei saa vielä koskea, enkä ymmärrä niitä käden pidentimiä (onkileluja) – mutta juoksen mielelläni pallojen perässä yksin ja kaverin kanssa. Vaikka minulla on aikaisemmin ollut "huonoja kokemuksia" koirasta, saattaisin hyvin kelpuuttaa sellaisen rauhallisen kissoihin tottuneen tyypin uudeksi perheenjäsenekseni, sillä minulla ei ole enää pentuja, joita pitäisi puolustaa. Tietysti tutustuttaminen tulisi tehdä rauhallisesti meidän eläinten ehdoilla.

Tulevalta kodiltani toivon seuraavia asioita: sosiaalinen kissakaveri tai useampi, panostusta ruokintani toteutukseen sekä kärsivällisyyttä – minusta ei välttämättä kuoriudu hetkessä sohvan nurkan valtaavaa sylikissaa.