Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissaKoditon kissa

VARATTU. MJAU! Olen arviolta 5-8-vuotias valkoinen kissaherra Halti, jolla on valtavan paljon rakkautta jaettavanaan.

Olen leikkisä ja mukavuudenhaluinen kolli, ja nautin, kun pääsen sänkyyn makoilemaan ihmisten kanssa. Olen kovin seurallinen, ja tilapäiskoti-ihmisten tullessa kotiin tykkään mennä heidän luokseen rapsuteltavaksi. Illalla hakeudun mielellään sohvalle omien ihmisteni läheisyyteen. Pidän silityksistä, mutta syliin en oikein halua asettua.

Kuten monet valkoiset kissat, minäkin olen kuuro. Se ei minua suuremmin haittaa, mutta omistajani tulee osata ottaa se huomioon. Säikähtelen helposti, eikä minua saa esimerkiksi lähestyä yllättäen takaapäin. Tästä syystä ihan pieniä lapsia en haluaisi uudessa kodissani olevan. Isommat, jotka osaavat leikkiä kanssani, ja ymmärtävät koputella lattiaa tai hieman tökkiä sänkyä lähestyessään niin että havahdun, olisivat kyllä varmaan tosi mieluisia kavereita! En myöskään kuule omaa ääntäni, joten mau'un tarvittaessa hyvin kuuluvalla äänellä. Uusia ihmisiä saatan jonkin aikaa hieman arastella.

Pelkässä ihmisseurassa tylsistyn, ja saatan huudella ikävissäni. Haluankin kotiin, jossa minua odottaa kiva kissakaveri. Tykkään kovasti leikkiä muiden kissojen kanssa, mutta leikkiinkutsuni voivat olla rajuja, enkä kuule toisen maukaisuja. Näin ollen kissakaverin ei sopisi olla kovin hermostuvaa sorttia, joka suuttuu leikistäni, vaan sellainen, joka ei pelkäisi minua. Toisaalta kissakaverini ei saisi olla pomottelevaa sorttia, eli sellainen lempeä ja rauhallinen, mutta kuitenkin sopivasti leikkisä kissakaveri olisi minun mieleeni! Monikissatalouteen en kuitenkaan oikein sovellu, sillä kuurouteni takia hyödyn vähän rauhallisemmista olosuhteista.

Stressiin olen aiemmin reagoinut virtsaamisongelmilla, joten uuden kotini pitää osata tarkkailla minua niiden varalta. Tästä syystä ruokavalioni ei voi koostua ruokakaupan huonoista kissanruuista, vaan tarvitsen virtsateiden hyvinvointia tukevaa muonaa. Se ei ole vaikeaa, eikä erityisen kallista, ja tilapäiskotiemäntäni neuvoo siinä mielellään. Se on kokonaisvaltaisesti tärkeää hyvinvointini kannalta, ja sopivan ruoan ja hoidon avulla minulla ei nyt olekaan ollut minkäänlaisia virtsaamisongelmia.

Jos yhtään kiinnostuit, niin tule katsomaan minua. Olen todella hurmaava ja ihana kaveri, joka haluaisi jo omaan kotiin, jossa makoilla ja mellastaa. Onko paikkani juuri sinun luonasi?