Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Tripodi, Tripawd, TriPate, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Virallisesti papereissa on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan vain Pate.

Nimityksillä on myös tarkoituksensa eivätkä ole vain hellittelyä varten. Reiluun kolmeen (arvioituun) elinvuoteen on sisällytetty paljon tapahtumia joista vain minä tiedän. Ne ovat kuitenkin jättäneet jälkensä, joista silmiin pistävin ei ole käpälän puuttuminen vaan kielen tuulettaminen.

Tapahtumat ovat jättäneet sydämeeni luottamuspulan, jonka vuoksi en vielä ihmisistä niinkään piittaa, että he likaisine sorkkineen minuun saisivat koskea. Mutta niitä haavoja paikkailen kissaseuralla. Kaikki kissat ovat niin ihania! Kurnuttelenkin kaikille minkä kerkiän, vaikka vastakaikua en aina saisikaan. Rehellisenä herrasmiehenä ja ikuisena romantikkona en kuitenkaan luovuta, vaan etenen tutustumisessa vastapuolen ehdoilla. Kissojen jälkeen parasta on ruoka ja sulkalelut. Etenkin sulkalelut, useampi on jo kokenut maailmanloppunsa minun kynsissäni. Eikä Paten kissatarvikkeista ole vielä uusia ilmestynyt (?!).

Minulta jouduttiin amputoimaan oikea takajalka keväällä 2018 polven nivelen epämuodostuman ja nivelrikon vuoksi. Todennäköisesti samassa traumassa etuhampaani ovat osa joutuneet hukkaan, ja jonka vuoksi kieltä tuuletetaankin tavallista enemmän. Kolmijalkaisuus vaatii tarkkaa seurantaa mahdollisten muiden nivelrikkojen vuoksi, jotta tilanteeseen päästään ajoissa puuttumaan. Tämän vuoksi minua suositellaan jo kissakokeneeseen kotiin, jossa olisi jo mahdollisesti kokemusta nivelrikosta, tai resursseja ja tahtotilaa opiskella, mitä elämä on nivelrikkoisen ja kolmijalkaisen eläimen kanssa. Koska en myöskään ole vielä sinut ihmisen kosketuksen kanssa, joten senkin puolesta riittää työnsarkaa. Tilapäiskodin kokemuksen mukaan kuitenkaan minun totuttaminen kosketukseen ei ole mahdoton tehtävä, se vain vaatii aikaa, hermoja ja hiukan puijaamista.

Tarvitsen aivan ehdottomasti kissaseuraa. Vaikka tykkään nukkua ja maata, niin innostun kyllä leikkimäänkin usein – eli painiseuraa olisi hakusessa! Tällä hetkellä painin menemään kolmen pennun ja emokissan kanssa, ja jalkoihin en jää. Ja ne sulkalelut on ihan must!