Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa

Liityn joukkoon etsimään maailman parasta kotia! Olen kiltti Paju-tyttö, eläinlääkäri arvioi iäkseni 3-5 vuotta.

Vietin aiemmin hieman kyseenalaista elämää; juoksin pitkin maita ja mantuja ilman riittävää hoitoa ja huolenpitoa ihmisten taholta. Pentuja olen elämäni aikana saanut todennäköisesti useat, varmuudella voin kertoa vain, että toukukuussa syntynyt nelikko jäi osaltani viimeiseksi. Voin siis toden teolla ja ilomielin asettua aloilleni kodin lämpöön ja suojaan, ihmisten seuraan.

Kuulemma jos minua saisi kuvailla vain yhdellä sanalla, niin se sana olisi kiltti. Jos sanavarastoa saisi käyttää enemmänkin, niin kuvaavia sanoja olisivat vaatimaton, rauhallinen, puskeva, hellyysaggressiota välillä osoittava, kaikkiruokainen, ihmis- ja kissarakas. Olen siis kaikintavoin mutkaton ja mukava kissa!

Ja muuten, tuota hellyysaggressiota ei kannata pelästyä. Se tapa on poisopittavissa, kun vaan ihminen on järjestelmällinen toimissaan. Mutta voipi olla kuitenkin viisainta, etten muuta vauvan tai taaperon kotiin. Isommat lapset ymmärtänevät tapani ja osaavat yhdessä vanhempiensa avulla opettaa minut pois siitä.

Vaikka olenkin vaatimaton, niin on minullakin sentäs joitain vaatimuksia oman kotini suhteen. Siellä tulee olla minulle vähintään yksi kissakaveri, useampikin käy kyllä minulle, olenhan elänyt isossa kissalaumassa.

Ruokani on syytä on laadukasta, tarkoittaen siis korkean lihapitoisuuden omaavaa ja viljatonta märkäruokaa. Ilmeisesti aiemmin ruokavaliossani on ollut toivomisen varaa, ja kehnon ruuan vuoksi turkkini olin huonokuntoinen, olin laiha ja minulla oli vatsavaivoja. Joten on mielestäni aivan kohtuullista, että lopun elämääni syön vain laadukasta ruokaa. Raksut oli syytä olla vain sivuosassa, vähän kuin harvinaisena viikonloppuherkkuna. Syön kaikenlaista lihaa erittäin mielelläni, joten raakaruokaakin olisi syytä olla jatkossakin tarjolla. Kun olen jo jonkun kuukauden syönyt laadukasta ruokaa, turkki- ja vatsaongelmani ovat parantuneet tai kokonaan poistuneet, ja olen pikkuhiljaa saanut myös pehmikettä kylkiluitteni päälle. Minulta on mystisesti kadonneet kaikki etuhampaani, tämä ei elämääni mitenkään muuta paitsi että uuden omistajani on syytä tarkistuttaa hampaideni kunto säännöllisesti eläinlääkärillä ja otattaa tarvittaessa röntgenkuvatkin hampaistani.

Otahan yhteyttä PESUun kuullaksesi enemmän minusta, tapaamisiin!