Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 130 € ja kahden 230 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miu! Olen vieno kissaneito Esteri, syntynyt 2014, rauhallista ja rakastavaa kotia vailla!

Olen pitänyt todellisen luonteeni vielä hieman arvoituksena näille tilapäiskoti-ihmisille. Vaikutan rauhalliselta, mutta olen osoittanut uteliaisuuteni kaikenlaisiin ihmisten tekemisiin. Lelut minua kiinnostavat myös, tulen niitä nopeasti ihmettelemään, kun kuulen muiden kissojen leikit. Leikit ihmisten kanssa ovat olleet vielä hyvin rauhallisia, mutta itse saatan riehaantua lelujen parissa oikein kunnolla! Uudelta kodilta vaadinkin ymmärrystä ja aikaa rohkaisemiseeni – ajan kanssa opin varmasti nauttimaan sinun seurastasi, vaikka alkuun olisinkin epäileväinen kaikkea kohtaan.

Asustelen tilapäiskodissa parin leikatun kissapojan kanssa. Ne ovat mukavia, mutta tuppaavat pomottamaan minua kovasti. Saan usein lähdön raapimapuusta tai jonkun jahtileikin toivossa perääni. Toki me kuitenkin toisiamme pusketaan ja pestään silloin kun meno on rauhallisempaa. Toivoisin, että uudessa kodissani olisi rauhallista – myös kissakaverien tulisi olla sitä. Voisin lähteä mielelläni omaan kotiin vaikka veljeni Wiljamin kanssa, mutta tällöin tuon hurjapään aktivoinnista pitäisi pitää erityistä huolta, ettei hän pääse tylsistyessään kiusaamaan minua…

OIen siis hieman ujopiimä ja kipitän nopeasti piiloon, jos jotain uutta ja pelottavaa tapahtuu. Suosikkipaikkani onkin raapimapuussa verhon takana piilossa katseilta. Olen kuitenkin kovasti ruoan perään – kun kuulen raksut ja herkut, niin kipitän nopeasti paikalle siinä toivossa, että saisin jotain hyvää! Ruoka-ajan lähestyessä uskaltaudun puskemaan jalkoja ja minua saa silitellä, samoin silloin kun tilapäisihmiseni tulee kotiin. Suvaitsen minä silityksiä joskus muulloinkin, mutta ihan omilla ehdoillani – toisinaan pusken vastaan ja nautin oikein kunnolla, toisinaan näet minusta vain hännänpään, kun livahdan kulman taakse omiin oloihini.

Haaveissani olisi siis kissallinen perhe, jota saisin kutsua omakseni. Herkkänä kissaneitona tuskin nautin ihan pikkulapsien vilkkaasta seurasta, eikä koirista minulla ole mitään kokemusta.