Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »
Pontus ja PutrinaRöh, nuuh ja pomp! Hille on syyskuussa 1-vuotissynttäreitään juhliva kääpiöluppatyttö. Tilapäiskodissa Hille on ihastuttanut täydellisellä sisäsiisteydellään. Hille on muutenkin hyvin siisti ja pitää esimerkiksi omat pyyhkeensä ja nakertelukeppinsä ojennuksessa. Heinän lisäksi Hille syö mielellään esimerkiksi yrttejä, voikukanlehtiä ja pellettiä.

Hille on viettänyt tilapäiskodissa vasta vähän aikaa, joten tottuminen on vielä kesken. Hille siis toistaiseksi ujoilee jonkin verran, vaikka kaneille tyypillisesti utelias onkin. Syliin ottamisesta Hille ei ainakaan toistaiseksi välitä, mutta jaksaa kyllä kököttää kiltisti sylissä hoitotoimenpiteiden ajan. Uudelta kodilta vaaditaankin varmoja, mutta lempeitä otteita.

Hille voisi hyötyä sosiaalisesta kanikaverista. Luovutusta lapsiperheeseen voidaan harkita tapauskohtaisesti: yhtäältä Hille on tottunut lapsiin, mutta toisaalta kanista löytyy se temperamenttisempikin puoli. Luottamussuhdetta ihmiseen tulee edelleen vahvistaa esimerkiksi herkkujen ja asiallisen käsittelyn avulla.

Luovutusmaksu: 80 €
Sijainti: Tampere