Kirjoitus on julkaistu alun perin 24.8.2018.

Saimme Zooplussalta testaukseen tilapäiskodeissamme oleville kissoille sokerittomia ja viljattomia ruokia. Täältäpä siis löytyy testiarvostelut kolmelta tilapäiskodilta.

Tilapäiskoti 1:

"Se on moro kaikille, täällä kirjoittelee Pesu ry:n tilapäiskotilainen, Hani The inspector cat. Saatiin testaukseen ihania ruokia Zooplussalta, ja pääsin oikein kunnolla herkuttelemaan minulle sopivilla ruuilla. Joten ottakaas kesähatuista kiinni, täältä tulee!

Smilla, siipikarja, kitten ja adultRuoka hyvän tuoksuista, sekä mukavan lihaisaa. Koostumus melko jykevää, mutta saa silti hyvin purkista ulos ja helppo lisätä näin kesäkuumalla vettä joukkoon ilman, että ruoka menee ihan keitoksi. Tämä oli erittäin hyvää, maistui! Kippo tyhjeni nopeasti ja piti minut virkeänä leikeissä pitkään. Arvosana: 5/5 

My star is a darling-maksa ja sydän:
Lihapalat olivat kastikkeessa, annosrasioiden vuoksi helppo tarjoilla ja annostella. Suhteellisen miellyttävän tuoksuinen  ruoka ja sopii varmasti sellaisille herkkusuille, jotka ovat kastike ruokiin tottuneet. Lihapalojen suhde kastikkeessa hyvä. Koska en ole kastikeruokien ystävä, vähän ihmettelin koostumusta. Lihapalat jäi helposti syömättä, mutta kyllä tätä uudelleen ostaisin. 
Arvosana: 4/5

Feringa kitten
Koostumukseltaan samanlaista kuin Smilla, eli jykevää tavaraa. Vähän voimakkaampi tuoksu kuin Smillassa, eli ronkeleille varmaan ihan houkuttava vaihtoehto. Tästäkin ruuasta tykkäsin kyllä, mutta vähän kuitenkin tuli jätetyksi kippoon, kaikkea ei loppuun asti tohtinut syödä. Hoitajan oli helppo avata tämä purkki, mikä nopeutti ruuan saamista, se oli mukava juttu! 
Arvosana: 3,5/5

Kiitos paljon makoisista ruuista, suosittelen mieluusti näitä testaamaan! 

Mukavaa kesää kaikille! 

T. Hani the inspector cat, Pesu ry"


Tilapäiskoti 2:

"Meillä asustaa tällä hetkellä tilapäiskodissa kaksi aikuista kissaa, 6-vuotias tyttö ja 8-vuotias kolli. Kissat ovat vielä melko arkoja, eivätkä juurikaan syö ihmisen nähden. Oman haasteensa ruokien valintaan on tuonut kissojen kala-allergia. He ovat myös osoittautuneet aika nirsoiksi etenkin märkäruuan suhteen, parhaiten tuntuu maistuvan raaka liha. Erilaisia kuivaruokia ovat kyllä syöneet mielellään.

Kissat saivat testattavaksi 

Feringan suhteen olin epäileväinen lähinnä ruuan koostumuksen vuoksi. Aiemmin on kokeiltu vastaavalla koostumuksella olevaa ruokaa, ja se on jäänyt syömättä. Yllätyinkin positiivisesti, kun kissat kuitenkin kävivät Feringaa maistamassa! Sekoitin siihen hieman vettä, ettei ruoka olisi niin tiivistä. Valitettavasti maistamista pidemmälle ei edetty, eikä tästä tullut kissojen suosikkia.

Wild Freedomin kuivaruoka sen sijaan taitaa jäädä meillä käyttöön! Laitoin ensin tarjolle pienen määrän aiempien raksujen rinnalle, ja kuppi tyhjeni nopeasti. Hyvin on senkin jälkeen maistunut! Raksujen koko oli suhteellisen iso, mutta ainakin isohkolle kollille tekivät kauppansa."


Tilapäiskoti 3:

"Meillä oli testissa Concept For Lifen Sensitive Cats- kana märkäruoka. Testaajaksi meillä pääsi lähes 6-kiloinen kolli Viki. Alkuun Viki söi ruokaa mielellään ja kuppi oli tyhjä nopeasti ruuan laittamisen jälkeen. Muutaman kerran jälkeen ruoka ei enää maistunut ja se sai seistä kupissa pitkään ennen kuin kukaan kissoista kävi sen syömässä. 

Kastiketta oli runsaasti, siitä iso plussa, kun meillä omat kissat on kovasti juuri sen kastikkeen ystäviä. Pakkaus oli laadukkaan näköinen, kuten myös ruokapussit."

***

Blogissa PESU ry:n koordinaattorit ja muut aktiivitoimijat kertovat arjestaan eläinsuojelun parissa.