Kirjoitus on julkaistu alun perin 23.11.2016.

PESUlla kotia etsivät kissakaverukset Muru ja Nappi esiteltiin tässä blogissa maaliskuussa 2014. Sen jälkeen heidän elämässään on tapahtunut paljon, mutta omaa loppuelämän kotia tytöt eivät vielä valitettavasti ole löytäneet.

Murun ja Napin elämä mullistui hiljattain kun heidän pitkäaikainen tilapäiskotinsa muutti omakotitaloon. Alkuhämmästyksen jälkeen kissatytöt sopeutuivat ongelmitta uuteen taloonsa. Uusien ympyröiden myötä Muru ja Nappi saivat myös uusia harrastuksia. Kesäaikaan he paistattelevat halutessaan päivää verkotetussa ulkotarhassa, jossa on turvallista nuuhkia suvituulia sekä metsästellä kaikenlaisia pieniä lentäviä hyönteisiä. Napin mielestä mikään ei voita torkkuja auringon paisteessa raikkaassa ulkoilmassa! 

Mustavalkoinen Nappi makaamassa sohvalla.Nappi paistattaa päivää.

 

Talviaikaan molemmat tytöt tarkkailevat mielenkiinnolla lintulautojen elämää ikkunalasin läpi. Lintulaudalla vieraileva harakka saa Napin aivan kiihdyksiin, kun taas Muru tyytyy tarkkailemaan tilannetta silmä kovana.  Kevätauringon paistaessa ikkunan läpi Nappi etsii aurinkoläikän lattialta ja asettautuu siihen nukkumaan. Jos alla on pehmoinen pielus, aina parempi, tuumaa Nappi. Muru sen sijaan ottaa päivätorkut mieluiten omassa suojaisassa korissaan. Tirppatöllön katselun ja päivätorkkujen lisäksi Murun mielestä parasta ajanvietettä on laservalon jahtaaminen – sitä Muru jaksaisi metsästää vaikka miten kauan.

Kuusi kissaa portailla katsomassa ikkunoista ulos.Tilapäiskodin kissajengi tirppatöllöä katselemassa.

Mustavalkoinen Muru lattialla, edessä laservalo.Muru ja laservalo.

 

Viime aikoina Murulla ja Napilla on ollut tilapäiskodissa seuranaan kolme kissanpentua, joiden kanssa neidit ovat tulleet ongelmitta juttuun.  Muru ei juuri pentusista välitä, mitä nyt joskus leikkii hippaa heidän kanssaan. Nappi antaa joskus pennuille äidillisen naamapesun, mutta paras ystävä on sittenkin edelleen iki-ihana Muru-tyttönen. 

Muru ja huonekasvi.Muru.

Nappi keittiön työtasolla.Nappi.

 

Muru ja Nappi ovat etsineet omaa kotia Pesun tilapäiskodissa jo hyvän aikaa. Voisitko sinä tarjota kodin tälle sympaattiselle kissakaksikolle? Onko sinussa jopa hieman kissakuiskaajan vikaa? Olisitko sinä se kärsivällinen ja rauhallinen ihminen, jonka luota Muru ja Nappi saisivat sen ikioman kodin? Jos se voisit olla sinä, soitathan Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen kissojen adoptiopuhelimeen, niin jutellaan asiasta lisää!

Tekstin kirjoitti: Jenni.

***
Blogissa PESU ry:n koordinaattorit ja muut aktiivitoimijat kertovat arjestaan eläinsuojelun parissa.