silmatera_1

Silmäterä-kissa eli ennen Pesulle tuloa maalla villinä, kissalaumassa. Omistaja antoi kissalle ruokaa ja kissa pääsi ulkoa sisäänkin. Silmäterän oikea silmä oli vioittunut. Silmä olisi saatu pelastettua, jos kissa olisi viety jo pentuna eläinlääkäriin, mutta hoidettavaksi hän ei päässyt.


silmatera_2

Silmänpoisto ei ollut ihan helpoimmasta päästä, koska silmä oli suurentunut ja limainen. Kipulääkkeen antaminen sujui toipumisajan vaivattomasti ja lelutkin alkoivat kiinnostaa jo heti leikkaiksen jälkeisenä päivänä.


silmatera_3

Silmäterän silmä on parantunut loistavasti ilman mitään ongelmia. Kissa on nyt myös steriloitu ja rokotettu. Vielä hetki, niin hän on valmis aloittamaan loppuelämänsä kodin etsinnän.

Silmäterän silmän poisto, sterilointi, lääkitys ja tikkien poisto yht. 535,45 €.


maalaiskissa_4

Yhdessä Silmäterän kanssa Pesun tilapäiskoteihin muuttaneet kissat ja kissanpennut kantoivat bakteeria nimeltä mykoplasma. Mykoplasmainfektion oireet ovat kissoilla nähtävissä mm. voimakkaana liman erityksenä, haju- ja makuaistin heikkenemisenä, mahdollisina silmätulehduksina, voimakkaana  hengenahdistuksena, pahana yskänä ja kuumeiluna.

Nämä kaikki kissat ovat olleet lääkekuureilla ja nyt paranemaan päin. Myös korvapunkit ovat kadonneet ja madotuksetkin ovat tehonneet sisäloisiin hyvin.

Näiden kissojen pelkät eläinlääkärikulut ovat olleet loka-marraskuussa  yht. 1412,13 €. Summassa ei ole mukana sisä-ja ulkoloishäätöjä eikä lääkkeitä.

Maalaiskissoja yhdistää yleensä se, että kissat elävät lähinnä ulkona laumassa ja saattavat olla hyvinkin villejä. Maalaiskissat ovat yleensä myös sairaita ja loisten vaivaamia. Kissoja ei ole leikattu, rokotettu tai muutenkaan hoidettu asianmukaisesti.

Pesulle tulee maalaiskissoja aika ajoin ja yleensä lukuisia kerralla. Kissojen pito ja hoitaminen terveeksi ei ole halpaa, mutta palkitsevaa. Jos haluat omalta osaltasi auttaa maalaiskissojen hoitokuluissa, niin voit tehdä lahjoituksen tilille 800011-70922406. Käytä viitettä 1274, jolloin lahjoitus ohjautuu juuri näiden kissojen auttamiseen.

Tähän mennessä on kissakampanjaviitteellä tullut Pesun tilille lahjoituksia marraskuussa 398,86 euroa ja joulukuussa 17.12.2010 mennessä 125 euroa.Pesulle tulee maalaiskissoja aika ajoin ja yleensä lukuisia kerralla.

Kissojen pito ja hoitaminen terveeksi ei ole halpaa.

Jos haluat omalta osaltasi auttaa maalaiskissojen hoitokuluissa, niin voit tehdä lahjoituksen avustustilillemme FI37 8000 1170 9224 06 (Danske Bank).

Käytä viitettä 1274, jolloin lahjoitus ohjautuu juuri näiden kissojen auttamiseen. Rahankeräysluvan tiedot.