Päivitys 16.7.2014

Kesän 2014 aikana olemme saaneet jälleen useita yhteydenottoja maalaiskissalaumoista. Pyrimme auttamaan niiden kanssa resurssiemme mukaan - usein kuitenkaan kissoille ei valitettavasti löydy tilapäiskotipaikkoja. Maalaiskissoilla on usein monenmoisia sairauksia tai ulkoloisia, jolloin myös kissojen hoitaminen maksaa normaalia enemmän. Jonossa on tällä hetkellä useita kymmeniä vastaavia maalaiskissoja, joiden tarkka määrä ja terveydentila on vielä epäselvä.

Tavanomaisesti yhdessä laumassa on yli viisitoista kissaa, joskus lukema voi kohota jopa viiteenkymmeneen sekä pitkälti sen yli. Kissa voi kaksin-kolminkertaistaa lauman koon vuoden aikana, joten aikainen puuttuminen asiaan on tarpeellista! Paras populaatioiden ennaltaehkäisy on kissan leikkauttaminen; suosittelemme kissan leikkauttamista jo viiden kuukauden iässä; ennen tyttökissan ensimmäistä kiimaa.

Orpopennut

Orpopennut v. 2014Tämä kolmen pennun orpopentue löysi tiensä Pesun hoteisiin kesäkuussa 2014. Pennut olivat noin kolmiviikkoisia tullessaan ja olisivat vielä tarvinneet emoaan. Hoito aloitettiin pulloruokinnalla ja tätä kirjoitusta kirjoittaessa pennut maistelevat jo jonkin verran kiinteää märkäruokaa.

Myös sinä voit auttaa maalaiskissojen kanssa: lahjoita rahaa maalaiskissakeräys-viitenumerolla tai käy viemässä lähimpään lahjoituspisteeseen kissan märkäruokaa. Varsinkin pentumärkäruoasta on pulaa!

Orpopentu, v. 2014Lahjoita Pesun tilille 800011-7092240; käyttämällä viitettä 1274 lahjoitus ohjautuu juuri näiden kissojen auttamiseen. Kiitos osallistumisestasi eläinsuojelutyöhön!

 


 

Pesulle tulee maalaiskissoja aika ajoin ja yleensä lukuisia kerralla.

Kissojen pito ja hoitaminen terveeksi ei ole halpaa.

Jos haluat omalta osaltasi auttaa maalaiskissojen hoitokuluissa, niin voit tehdä lahjoituksen avustustilillemme FI37 8000 1170 9224 06 (Danske Bank).

Käytä viitettä 1274, jolloin lahjoitus ohjautuu juuri näiden kissojen auttamiseen. Rahankeräysluvan tiedot.