Eläinsuojeluun säihkettä ja kimallusta tuonut Pesu-gaala oli menestys

Pesu ry juhli kymppisynttäreitään gaalaillalla ravintola Gloriassa Tampereella lauantaina 13.10. Yökerhossa järjestettävä eläinsuojelugaala oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Paikalla oli parisataa juhlijaa, tunnelma katossa ja illan monipuolisesta ohjelmasta löytyi varmasti kiinnostavaa jokaiseen makuun.

Idea gaalasta sai alkunsa, kun Pesun hallitus mietti alkuvuodesta, miten pyöreitä syntymäpäiviä voisi juhlia näyttävästi ja tyylikkäästi. Palkitseva mutta välillä raskaskin eläinsuojelutyö kun ansaitsee myös
juhlaa ja kimallusta. Yhdistys halusi myös palkita hyviä eläinsuojelutekoja tehneitä tahoja, joiden panos yhdistyksen toimintaan oli ollut merkittävä.

Pesun tapahtumakoordinaattori Kikka aloitti gaalan suunnittelun keväällä ja sai mukaan avuksi noin 60 talkoolaista ja joukon mahtavia artisteja tekemään gaalaillasta upean. Ihmiset lähtivät mielellään mukaan auttamaan hyvän asian vuoksi järjestettävässä tapahtumassa, ja monen työpanos olikin korvaamaton. Saimme myös mukavasti sponsoreita mukaan tukemaan tapahtumaa, pääsponsoreina Gloria, Wuf, Citysound, Bookwell sekä Olvi.

pesugaala2012 3Kissatarjoilijattaret cocktailpaloineen. Kuva: Anni Laivoranta.

Ilta oli rakennettu gaala-tyyliin punaisine mattoineen, esiintyjineen ja palkintojenjakoineen. Illan musiikista vastasi Pesu-bändi solisteinaan Piritta Lumous, Otto Grundström, Päivi Lepistö, Isabella Hammarsten sekä Eveliina Tammenlaakso. Ja saatiinpa illan aikana todeta myös, että "Elvis lives", sillä yhtenä ohjelmanumerona oli Elvis Aron Show. Rokkia kuultiin myös Sweet Jeena & Her Sweetheartsin, Voimaryhmän sekä Vulture Clubin säestyksellä. Rokin lisäksi ohjelmassa nähtiin myös taikuri Johannes Malkamäen ällistyttävä esitys, Olli Siikin nauruhermoja kutkuttava stand-up-numero sekä Lucky Hellin suorastaan veret seisauttava miekannielemisesitys kabareetyyliin. Gaalan juontajina toimi juontajakaksikko Gekko & Petra.

pesugaala2012 1Eläinten asialla gaalassa myös Elvis. Kuva: Harri Sirola.

Paikalla oli myös paikallinen valokuvaamo Studio Amanda, joka huolehti juhlaväen kuvaamisesta punaisella matolla, gaalassa kun oltiin. Kissoiksi pukeutuneet tarjoilijattaret kiersivät yleisön joukossa ja tarjoilivat katsojille cocktailpalasia. Vieraiden oli myös mahdollista ostaa baaritiskiltä Pesu-vesi -niminen drinkki.

pesugaala2012 2Parhaan kissatilapäiskodin palkinnon sai Kaisamari Kallunki. Kuva: Harri Sirola.

Kymmenvuotisen taipaleensa kunniaksi Pesu palkitsi myös eläinsuojelun edistämiseksi toimivia tahoja; yrityksiä, yhdistyksiä, yksityishenkilöitä tai tekoja. Palkintoja annettiin seuraavissa kategorioissa: paras eläintenhoitaja (lääkäri Heikki Sirkkola ja eläintenhoitaja Tytti Meriläinen Ahlmanin pieneläinklinikalta), paras sponsori ja pitkäaikainen kumppani (Prima PetPremium), paras tilapäiskoti (Hanna Wallenius), paras kissojen tilapäiskoti (Kaisamari Kallunki), paras koirien tilapäiskoti (Leena Lehti) sekä paras eläinten hyväksi työtä tehnyt (Tampereen valvontaeläinlääkäri Hanna Lundström). Palkintoina oli mm. lahjakortteja ja eläinten ensiapulaukkuja, sekä tietenkin lasiset Pesu-pystit ”Pesunkestävä eläintenystävä”-kaiverruksineen.

pesugaala2012 4Punaisella matolla Pesun hallituksesta Tarja Oinonen, Hanna Ojala, Kari Koivisto ja Leena Litma. Kuva: Studio Amanda.

Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan ikimuistoinen ja onnistunut. Ehkäpä viiden vuoden kuluttua on aika taas vetää ykköset ylle ja tuoda eläinsuojeluasiaa esille suuren maailman tyyliin uudelleen!Kansalaisaloite turkistarhauksen kieltämiseksi
 
Pesu ry oli kesän ja syksyn ajan mukana keräämässä nimiä kansalaisaloitteeseen turkistarhauksen kieltämiseksi Suomessa. Nimiä kerättiin tapahtumissa, jäsentemme toimesta tuttavien keskuudessa sekä yhteistyöyrityksissämme Tampereella. Pääjärjestäjinä turkistarhauksen kieltämiseen tähtäävässä aloitteessa toimivat Animalia, Luonto-liitto, Oikeutta Eläimille ja SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto.

Kansalaisaloitteiden tekeminen on ollut mahdollista Suomessa maaliskuun alusta 2012 lähtien. Vähintään 50 000 äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi. Eduskunnalla on velvoite ottaa aloite käsiteltäväksi. Kampanja oli menestys, ja määräaikaan mennessä nimiä tuli kerätyksi yli 60 000. Tämä tarkoittaa sitä että lakialoite turkistarhauksen kieltämiseksi on Suomen historian ensimmäinen kansalaisaloite joka menee eduskunnan käsittelyyn.Lemmikkien leikkaus- ja sirutuskampanja eläinten viikolla
 
Eläinten viikon kunniaksi Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys halusi tukea omistajia kissojen, koirien, kanien sekä muiden eksoottisten eläinten hoidossa. Niinpä järjestimme lemmikkien leikkaus- ja sirutuskampanjan yhteistyössä eläinsuojeluun positiivisesti suhtautuvien klinikoiden kanssa. Lisäksi Primacat lahjoitti Pesulle tuhat euroa, jonka käytimme kyseiseen kampanjaan.

Halusimme tavoittaa kampanjalla sellaisia eläimiä, joita ei muuten esimerkiksi leikkautettaisi. Leikkuutuksen tavoitteena oli mm. ennaltaehkäistä sairauksia sekä epätoivottua sukupuolikäyttäytymistä, joka voi johtaa pahimmillaan eläimestä luopumiseen. Sirutuksella halusimme varmistaa karanneen eläimen pikaisen kotiinpääsyn sekä loishäädöillä häätää ei-toivotut asukit lemmikeistä.

Tempaus oli menestys ja saimme lukuisia yhteidenottoja lemmikkien omistajilta. Yli sata lemmikkiä tulikin hoidettua eläinten viikon aikana. Pyrimme järjestämään vastaavanlaisen tempauksen myös ensi vuonna.
ttyy 10102012TTYY:n hyvinvointiviikon messupäivä 10.10.2012
 
Aktiivijäsenemme oli edustamassa Pesua Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan järjestämänä messupäivänä.

Tapahtuma sujui  hyvin. Saimme  hyvän pöytäpaikan juuri kulkuväylän vierestä ja näkyvyys oli hyvä.  Mainosta saivat niin Pesun toiminta, web-sivut kuin gaala-iltakin.

Jaossa oli Pesun esitteitä, heijastimia ja "kettukarkkeja". Samalla aktiivimme keräsi nimiä turkistarhaton Suomi-kampanjaan. Heijastimet ja PesuInfot olivat suosittuja. Kaikenkaikkiaan Pesun pöydän luona kävi mukavasti ihmisiä.
 
Suuri kiitos Katjalle mukana olosta, sekä kaikille messukävijöille jotka Pesun pöydän luona ovat vierailleet.Kissanruokakampanja syyskuussa
 
Nitrobabe oli syyskuussa jälleen mukana hyvän asian puolesta, ja antoi 10% alennuksen kaikille asiakkailleen jotka toivat mukanaan purkillisen kissanruokaa Pesulle lahjoitettavaksi. Kiitos Nitrobabelle ja asiakkaille.
kevattapahtuma 2012Toukokuussa järjestettiin perinteisesti Eläinsuojelun Kevättapahtuma. Tällä kertaa paikkana oli Inez Tapas Bar Tampereen keskustassa. Pääpuhujaksi oli lupautunut Tommy Wiren, puheenaiheena ongelmat koiran kouluttamisessa (vaiko koiran kouluttajissa:). Sateisesta säästä huolimatta Tommya tuli kuuntelemaan mukavasti porukkaa. Muina puhujina olivat Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen edustaja, Eläinsuojeluvalvoja Mira Ekholm sekä Vegaaniliitto. Paikalla oli myös yhdistysten infopöytiä, Pesun lisäksi paikalla olivat Pirkanmaan Etsijäkoirat, Vegaaniliitto, Rekku Rescue sekä Kissayhdistys Kisu. Kiitos kaikille puhujille, infoajille sekä yhteistyökumppaneille!
Pesu oli kahden edustajan voimin pitämässä info-ja myyntipöytää K-market Kalkussa perjantaina 17.2. Samalla kerättiin myös ruokalahjoituksia kotihoidossa oleville eläimille. Tapahtuma oli pienimuotoinen, mutta pienikin näkyvyys on aina eteenpäin kodittomien eläinten hyväksi. Kiitos keräyksen järjestäjille ja siihen osallistuneille.
koirakoutsi_060112Pesu mukana Koirakoutsin koko perheen koiratapahtumassa

Pesu ry osallistui myynti- ja infopöydällä Koirakoutsin järjestämään koko perheen koiratapahtumaan Lielahdessa loppiaisena 6.1.

Koirakoutsi ohjasi tapahtumassa järjestämiensä arpajaisten tuoton kokonaisuudessaan Pesu ry:lle. Eläinsuojelutyö ja kodittomat eläimet saivat upean 677 euron lahjoituksen – suurkiitokset järjestäjille ja kaikille arpoja ostaneille!