innila1Tutustuminen Innilän luomutilaan

Kävimme tutustumassa Innilän luomutilaan Lempäälässä 5.6. Innilän tila on luomulihakarjatila, jossa eläimillä on luomusäädösten mukaisesti väljemmät ja paremmat oltavat kuin tehotuotantotiloilla. Tilalla on 30–35 emolehmää sekä näiden vasikoita. Pääsimme katsomaan sekä laitumella olevia lehmiä että väljissä karsinoissa majailevia eläimiä.     

Innilän tilalla emolehmät vasikoineen ovat laitumella yhdessä koko kesän, ja vasikat vieroitetaan emoistaan vasta syksyllä. Luomutiloilla eläimiä ei saa kytkeä kytkyellä, ja niitä hoidetaan muutoinkin nin, että ne voivat käyttäytyä lajille tyypillisesti. Vasikoiden tulee saada juoda emonsa maitoa kolmen kuukauden ikään asti.

Tilalla oli myös kaksi hevosta, joita pääsimme rapsuttelemaan.     

Luomutuotannon vaatimuksista voi lukea lisää täältä.innila3innila4innila2ratsutila04Tutustuminen Hovin ratsutilaan

Kävimme tutustumassa Hovin ratsutilaan 23.5. Meille kerrottiin arabihevosten taustasta ja historiasta sekä yleisesti hevosista Suomen lähihistoriassa. Arabeja on useita erityyppisiä, ja eri maiden arabeilla on perinteisesti omat erityispiirteensä. Suomessa näitä upeita hevosia on noin 400 yksilöä.
Pesu oli mukana myös

  • Animalian järjestämässä Eläinten viikon yleisötilaisuudessa Kohti eläinystävällistä tulevaisuutta 9.10. Tampereen Vanhalla kirjastotalolla
  • Pirkanmaan rotukissayhdistyksen kansainvälisessä rotukissanäyttelyssä 15.–16.5. Pirkkahallissa.
  • Tampereen kansainvälisessä koiranäyttelyssä 20.–21.3.2004 Pirkkahallissa.
  • Match Showssa Sammonkadulla 7.3.2004


ymparistopaiva04Ympäristöpäivä yliopistolla

Tampereen yliopiston ympäristöpäivillä järjestettiin 27. tammikuuta järjestöesittelytilaisuus. Pesu oli mukana jakamassa eläinsuojelusta tietoa. Paikalla kävi paljon kiinnostuneita.