Pesulaiset keräsivät 20.12. Partolassa lemmikinruokaa jota kertyi noin kolme kärryllistä. Suuret kiitokset kaikille lahjoittaneille!

Pesu piti lemmikkiaiheista arpajaispöytää 20.12. Faunattaren myymälässä Koskikeskuksessa.

Ideaparkin Faunatar keräsi Pesun kodittomille asiakaiden lahjoittamia joululahjoja. Pesun kodittomat kiittävät lahjoittaneita sekä Faunatarta lämpimästi. Kiitokset myös Koskikeskuksen sekä Turtolan Faunatar -liikkeille lahjoituksista!

Pesu ry oli mukana Aamulehden perinteisissä joulumyyjäisissä 13.12. Kiitos kaikille kädentaitajille ja eläinsuojelua tukeneille ostajille.

  ellukerho08Pesu aloitti Eläintaitokerhon 10–12 vuotiaille syyskuussa 2008.

  Pesu oli mukana Eläinten viikon yleisötapahtumassa Kohti eläinystävällistä tulevaisuutta Tampereen Vanhalla kirjastotalolla, lauantaina 4.10. Asiantuntijoita mukana olivat mm. Marianna Norring, Markku Alanko ja Aura Yliselä. Tapahtumassa toimintaansa esittelivät Eläinsuojeluliitto Animalia ry, Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry, Fauna ry, Luonto-Liiton susiryhmä, Pro Animals Finland (PAFi) ry, Kissojen katastrofiyhdistys KKY ry ja Vegaaniliitto ry.


  Elsurock 2008

  elsurock08

  Eläinsuojelua tukeva rokki järjestettiin toista kertaa, nyt 14.10.2008 Tampereen Klubilla. Esiintyneet bändit olivat Scripe, Rain Diary (kuvassa), Silhuetti, Beat Less, The Body sekä Manzana. Mukana rokkaamassa oli eläinystävällistä väkeä reilu sata. Pesu kiittää esiintyneitä bändejä, juontajia, sponsoreita, tuotelahjoittajia, talkoolaisia ja Klubia tapahtuman onnistumisesta. Kuvia tapahtumasta >>


  Kotikissayhdistys ja Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys järjestivät ulkoilevien kollikissojen leikkaustilaisuuden Vammalassa 6. syyskuuta yhteistyössä kunnaneläinlääkäri Pertti Valkaman kanssa. Tilaisuudessa kollin leikkauksen sai puoleen hintaan sekä rokotuksen ja loishäädön edullisesti.


  Pesu vapaaehtoiset keräsivät lemmikinruokaa Partolan liikekeskuksessa 16.8. Ruokaa kertyi yhteensä 4 täyttä ostoskärryllistä. Ruokalahjoitukset tullaan toimittamaan Pesun kodittomille, sekä Vammalan ja Nokian löytöeläinhoitoloihin. Pesu ja kodittomat kiittävät lämpimästi Partolan liikekeskusta, eläintarvikeliike Lemmikkijuttua sekä erityisesti kaikkia keräykseen osallistuneita ja lahjoittaneita.


  vegfest_08_1vegfest_08_2

  Pesu ry osallistui Vegaaniliiton järjestämään Suomen ensimmäiseen VegFest-tapahtumaan Keskustorilla 15.-17.8. Huono sää ei onnistunut karkottamaan eläinsuojeluasioista kiinnostunutta yleisöä, ja Pesun vapaaehtoiset jakoivatkin myynti- ja infopöydässä runsaasti tietoja yhdistyksen toiminnasta, jäsenyydestä ja eläinsuojeluasioista yleensä. Viikonlopun sateesta huolimatta Eläinenergiaa t-paitamme olivat suosittuja, vaikkakin pöydässä istuneet vapaaehtoiset sonnustautuivatkin suosiolla lämpimämpiin vaatteisiin.


  leikkaus_08Pälkäneellä leikattiin kollikissoja 16.8. Pesun ja Kotikissayhdistyksen tuella. Lääkärinä toimi Ville Suutari avustajanaan pesulainen Satu Kuntola. Lauantaipäivän aikana kolleja kävi leikkuulla 12 kpl ja osa otti samalla myös rokotuksen ja matokuurin. Kollien omistajat saivat leikkuun puoleen hintaan ja kissatkin saivat mukaansa Hill'sin lahjoittamat ruokapussit.


  Pesu oli mukana MATCH SHOW:ssa Eteläpuiston koirakentällä sunnuntaina 3.8. Tapahtuman kuvaus. Match show:n tulokset.

  Pesu piti kirpputoripöytää Laukontorilla lauantaina 19.7. Kiitokset kaikille ostoksia tehneille ja eläinsuojelua tukeneille!


  Keskustorilla haukuttiin eläinsuojelun valvonnan resurssipulaa

  hiljainen_mielenilmaus_3Pesu ry järjesti hiljaisen mielenilmauksen eläinten kaltoinkohtelua vastaan Keskustorilla sunnuntaina 6.7. Hiljainen mielenilmaus oli samalla surutuokio Ylöjärven laiminlyötyjen ja lopetettujen koirien puolesta. Paikalle saapui noin viitisenkymmentä karvaista ystävää omistajineen, myös koirattomia oli paikalle saapunut ilmaisemaan tukensa tärkeän asian puolesta. Vaikka haukku raikasi ja karvaisia kavereita tervehdettiin iloisesti, hiljeni jokainen karvainen ystävä muiden lailla klo 12.15 kunnioittaen lopetettujen koirien muistoa kahden minuutin ajan.

  Huoli eläinsuojeluvalvonnan ontuvuudesta ja viranomaisresurssien riittämättömyydestä puhutti paikalla olijoita. Myös median edustajia oli läsnä.

  hiljainen_mielenilmaus_1hiljainen_mielenilmaus_2

  Myös Teivossa 6.7. pidetyssä Agirodussa pidettiin klo 12 hiljainen hetki joka oli koskettava ja mieleenpainuva. Kisa keskeytettiin hetkeksi ja koirat sekä ihmiset hiljentyivät muistamaan kaltoinkohdeltujen ja lopetettujen koirien muistoa.


  Pesu piti info-myyntipöytää Pirkanmaan rotukissayhdistyksen kissanäyttelyissä 17.–18.5. Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.


  kevattapahtuma_2008

  Pesu täytti 5 vuotta
  ja järjesti synttärien kunniaksi eläinsuojeluaiheisen tapahtuman 12.4. Tampereen vanhalla kirjastotalolla. Vieraina tilaisuudessa puhumassa olivat läänineläinlääkäri Riitta Heuru, Sari Vähäkoski Barffinetistä ja Sari Komulainen Vegaaniliitosta. Tapahtumassa esittäytyi Pirkanmaalla toimivia eläinsuojelullisia yhteisöjä: Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, Animalia, Fauna, Kotikissayhdistys Kokis, Pro Animals Finland (PAFi) sekä Vegaaniliitto. Yhdistykset tarjosivat eläinsuojeluaiheista infoa, eläinsuojelua tukevia myyntituotteita, arpajaiset ja buffetin. Tavattavissa paikanpäällä oli myös Tampereen alueen eläinsuojeluvalvoja Mia Kumpulainen.


  Pesu ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin 4.4. Tampereen vanhalla kirjastotalolla.


  vetoomus

  Pesu ry luovutti SEY:n johdolla keskiviikkona 26. maaliskuuta maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle vetoomuksen eläinasiavaltuutetun viran perustamiseksi. Vetoomuksen allekirjoitti 8445 ihmistä. Paikalla luovutuksessa oli ministeri Anttilan lisäksi eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtaja Tanja Karpela, kansanedustaja Pentti Tiusanen sekä kansanedustaja Marjaana Koskinen.

  Kiitos kaikille nimensä kirjoittaneille!
  Vetoomus nähtävissä täällä.