Eläinsuojeluilmoitus on ilmoitus eläinten kaltoinkohtelusta tai heitteillejätöstä. Virallisen ilmoituksen voi tehdä alueensa valvontaeläinlääkärille, joka on velvoitettu tarkastamaan paikat mistä ilmoitus on tehty. Mikäli kaupungilla tai kunnalla ei ole omaa valvontaeläinlääkäriä, voi tehtävä olla vastuutettu virkaeläinlääkärille (kunnaneläinlääkäri) tai kuntayhteistyön valvontaeläinlääkärille. Pääsääntöisesti valvontaeläinlääkärin yhteystiedot löytyvät kuntien omilta verkkosivuilta. Muita eläinsuojeluviranomaisia ovat muun muassa poliisi ja terveystarkastajat.

Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat voivat käydä paikan päällä vain omistajan luvalla tai he voivat laittaa ilmoituksen eteenpäin valvontaeläinlääkärille tarvittaessa. Vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja ei kuitenkaan voi huostaanottaa eläimiä: hän voi vaan neuvoa omistajaa eläimen pidossa. Jos pelkäät eläimen hyvinvoinnin puolesta, tee ilmoitus suoraan valvontaeläinlääkärille.

Aina kun epäilet ongelmia tai puutteita eläinten pidossa, ota yhteys valvontaeläinlääkäriin. Kiireellisissä tapauksissa virka-ajan ulkopuolella ota yhteyttä poliisiin. 

 

Valvontaeläinlääkärien yhteystiedot

Tampere
Otto Kivirauma, puh. 040 180 6191, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Kangasala, Pälkäne
Lauri Sund, puh. 050 557 5515, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Orivesi, Juupajoki
Heljä Laukkanen, puh. 040 133 6266, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Valkeakoski, Akaa ja Urjala
Mari Porma, puh. 040 133 6384, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ylöjärvi, Hämeenkyrö, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti
Maria Wahlfors, puh. 050 421 1317, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Anna Pasanen, puh. 040 133 5785, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ikaalinen, Parkano, Kihniö
Valvontaeläinlääkäri vs. Kaarina Leiviskä, puh. 040 510 3352

Sastamala, Punkalaidun
Sofia Parisalu, puh. 040 510 3352, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mänttä-Vilppula, Ruovesi, Virrat
(Virka avoinna) puh. 040 170 6433. Tarvittaessa yhteyttä voi ottaa alueen muihin eläinlääkäreihin.