Eläinsuojeluilmoitus on ilmoitus eläinten kaltoinkohtelusta tai heitteillejätöstä. Virallisen ilmoituksen voi tehdä alueensa valvontaeläinlääkärille, joka on velvoitettu tarkastamaan paikat mistä ilmoitus on tehty. Mikäli kaupungilla tai kunnalla ei ole omaa valvontaeläinlääkäriä, voi tehtävä olla vastuutettu virkaeläinlääkärille (kunnaneläinlääkäri) tai kuntayhteistyön valvontaeläinlääkärille. Pääsääntöisesti valvontaeläinlääkärin yhteystiedot löytyvät kuntien omilta verkkosivuilta. Muita eläinsuojeluviranomaisia ovat muun muassa poliisi ja terveystarkastajat.

Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat voivat käydä paikan päällä vain omistajan luvalla tai he voivat laittaa ilmoituksen eteenpäin valvontaeläinlääkärille tarvittaessa. Vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja ei kuitenkaan voi huostaanottaa eläimiä: hän voi vaan neuvoa omistajaa eläimen pidossa. Jos pelkäät eläimen hyvinvoinnin puolesta, tee ilmoitus suoraan valvontaeläinlääkärille.

Aina kun epäilet ongelmia tai puutteita eläinten pidossa, ota yhteys valvontaeläinlääkäriin. Kiireellisissä tapauksissa virka-ajan ulkopuolella ota yhteyttä poliisiin. 

 

Ilmoitus lomakkeella

Lomakkeella voi tehdä eläinsuojeluilmoituksen, kun kyseessä oleva eläin tai eläimet sijaitsevat Tampereen seudullisen ympäristöterveyden eli Tampereen, Akaan, Juupajoen, Kangasalan, Oriveden, Pälkäneen, Urjalan tai Valkeakosken alueella. Täytä lomake: E-lomake - Eläinsuojeluilmoituksen tekeminen, Tampereen seutu.

 

Valvontaeläinlääkärien yhteystiedot

Tampereen alue
Otto Kivirauma, puh. 040 180 6191, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kangasala, Valkeakoski
Lauri Sund, puh. 050 557 5515, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Orivesi, Juupajoki ja Pälkäne
Teemu Kipinoinen, puh. 040 133 6266, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Akaa, Urjala
Mari Porma, puh. 040 133 6384, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ylöjärvi, Hämeenkyrö, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti (Pirteva)
Lisätietoja eläinsuojeluilmoituksen tekemisestä täällä
Hanna Niemi, puh. 040 133 5785
Johanna Virtanen, puh. 050 437 9582
Maria Wahlfors, puh. 050 421 1317
sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ikaalinen, Parkano, Kihniö
Minna Giwa, puh. 040 1382564

Sastamala, Punkalaidun
Kaarina Leiviskä, puh. 040 510 3352, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Ruovesi, Virrat
puh. 040 170 6433

Valvontaeläinlääkärit ovat tavoitettavissa vain arkisin virka-aikaan. Virka-ajan ulkopuolella eläinsuojeluasioista voi soittaa poliisille tai eläinsuojeluneuvojalle.