Kodittomat eläimet

Mistä eläimet tulevat?

Varsinaisista löytöeläimistä huolehtivat kaupunkien ja kuntien löytöeläintalot, joissa löydettyjä lemmikkejä hoidetaan kunnan kustannuksella eläinsuojelulain säätämät 15 vuorokautta niiden oikeiden omistajien löytymiseksi. Eläinsuojelutyössä tulee kuitenkin vastaan eläimiä, jotka eivät kuulu löytöeläinhoitolaan, mutta jotka eri syistä täytyisi saada sijoitettua uuteen hoitopaikkaan jo ennen kuin niille on tiedossa pysyvä koti. Syynä voi olla esimerkiksi omistajan allergisoituminen, vakava sairaus tai muu väistämätön elämänmuutos.  Mahdollisuuksien mukaan yhdistys auttaa myös löytöeläimiä, joiden omistajaa ei ole löytynyt löytöeläintalossa säilyttämisen aikana.

Yhdistys ei toimi paikkana, jonne voi lykätä lemmikkinsä mistä syystä tahansa. Yhdistyksessä suhtaudutaan kriittisesti vastuuttomuuteen ja toimintaan kuuluu tärkeänä osana huolehtiminen siitä, ettei vastaavaa tilannetta enää pääse vastaanotettavan eläimen omistajalla tapahtumaan. Omistajalta edellytetään myös osallistumista eläimen hoidon kustannuksiin.

Luovutusmaksu

Kissa 180 € tai kaksi yhdessä 300 €. Kissa on luovuttaessa leikattu, rokotettu, sirutettu ja FIV/FELV -testattu. Kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen uuteen kotiin lähtemistä; jos näin ei ole, PESU maksaa steriloinnista/kastroinnista aiheutuvat kustannukset. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä.

Koira alk. 200 € Koira on luovuttaessa leikattu, sirutettu ja rokotettu. 

Koiranpentu ja nuori koira 500 € Koiranpentu on luovuttaessa sirutettu ja rokotettu. Omistaja saa pennun mukana leikkautussitoumuksen, jolla sitoutuu leikkauttamaan sen. PESU maksaa steriloinnista/kastroinnista aiheutuvat kustannukset tarvittaessa.

Kani 80 € Leikatun tai eläinlääkärillä muussa toimenpiteessä käyneen kanin luovutusmaksu on 80 euroa.

Tuotantoeläimet lajista riippuen - kysy lisätietoja!

Luovutusmaksu maksetaan käteisellä luovutuksen yhteydessä. Luovutusmaksun voi maksaa myös etukäteen Pesun tilille, jolloin kuitti suoritetusta maksusta tuodaan luovutustilaisuuteen.

Luovutussopimus

Jokaisesta luovutetusta eläimestä tehdään uuden kodin kanssa luovutussopimus. Luovutussopimuksen tarkoituksena on varmistaa eläimelle jatkossa hyvä hoito ja elämä sekä ehkäistä sen joutumista uudelleen kodittomaksi.

Tutustu luovutussopimukseen»

Kodin valinta

Tärkeintä on, että eläin saa juuri sille parhaan mahdollisen, pysyvän kodin. Tämä pyritään varmistamaan kotiehdokkaiden haastattelulla ja tapaamisella, jossa kotiehdokas tutustuu eläimeen tilapäiskodissa. Eläintä ei luovuteta ensimmäisellä tapaamiskerralla, vaan miettimisaikaa annetaan molemmin puolin. Jos samalla eläimellä on useita kotiehdokkaita, myös heidät haastatellaan ennen päätöksen tekoa.

Yhteydenotto

Kodittomien toimintaa organisoivat eläinkoordinaattorit, joista kukin hoitaa tietyn eläinryhmän asioita (kissat, koirat ja muut lemmikit). Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, ota yhteyttä kyseisen eläinryhmän koordinaattoriin. Otamme vastaan kyselyt eläimistä vain puhelimitse:

  • Kissat, tarkista soittoajat ja puhelinnumerot Kissat-sivulta. HUOM! Soittoajat on tarkoitettu vain kotia etsiviä kissoja koskeville kyselyille. Ethän siis soita soittoaikoina muissa asioissa.
  • Koirat, p. 045 113 6922 (HUOM! Soittoajat ma 10.15-11 ja ti-ke 19-20)
  • Muut lemmikit, p. 045 129 9290
  • Harrastus- ja tuotantoeläimet Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue tilapäiskotitoiminnasta »

Kaikki yhteystiedot »

Lisätietoa lemmikin adoptoinnista

Tutustu lemmikin hankkijan oppaaseenutustu lemmikin hankkijan oppaaseen

Kuva esitteestä