Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Olemme Helmi ja Lilian, kaksi ystävällistä, seurallista ja leikkisää naaraskissaa. Aivan ihastuttava kissakaksikko kaiken kaikkiaan.

Tarkasta iästämme ei ole täyttä varmuutta, mutta voi olla, että meillä on parin vuoden ikäero ja olemme noin 4-6-vuotiaita. Etsimme yhdessä hyvää ja turvallista, meihin loppuelämäksi sitoutunutta kotia tositarkoituksella.

Minä Lilian (harmaaraidallinen) olen meistä pienikokoisempi, minkä takia minua kutsutaan tilapäiskodissa myös Pikku Lilliksi. Olen rohkea ja reipas neiti, ja halutessani osaan olla hyvinkin nopea ja ketterä – etenkin jos on kyse leikeistä tai herkuista! Leikimme yhdessä Helmin kanssa mm. hippaa, mutta nautin hurjasti myös ihmisen järjestämistä leikkituokioista: suosikkejani ovat esim. laservalon jahtaaminen ja viuhkat.

Tärkeää minulle on ihmiseltä saamani huomio ja hellyttely. Saatan kellahtaa ihmisen viereen sohvalle tai tulla ihan syliin asti kehräämään. Tulevassa kodissa olisikin hyvä olla paljon ihmisseuraa, aikaa ja huomiota meille molemmille. Tunneliin syöksyminen leikin lomassa ja korkeille paikoille hyppiminen kuuluvat myös lempipuuhiimme, joten hyvä kiipeily- ja raapimispuu olisi ehdottomasti myös toivomuslistalla.

Minä Helmi (mustakilpikonna) on utelias ja kiltti kissa. Pidän muista kissoista, ihmisistä, ruuasta, leikkimisestä… Olen mielelläni mukana kodin touhuissa, ja yksi lempipuuhistani on seurata ikkunasta ulkomaailman tapahtumia. En välttämättä tule syliin asti, mutta minäkin pidän hirmuisesti ihmisistä; pusken, kehrään ja nautin silityksistä. Leikin mielelläni ihmisen kanssa mm. narun päässä roikkuvilla höyhenleluilla, viuhkalla ja pallojenkin perässä juoksen. Tulenkin Lilianin tavoin tarvitsemaan tulevalta kodilta leikitystä ja aktiviteettia. Olen fiksu ja nokkela ja opin nopeasti uusia asioita. Näytin jo heti ensimmäisenä iltana tilapäiskodissa, että osaan selälleni heittäytymällä avata kaappien ovia!

Meillä on hyvä ruokahalu ja syömme laadukasta märkä- ja kuivaruokaa. Tai no Helmi ei syö kuivaruokaa. Voi olla, että kyseessä on makuasia, sillä Helmi on käynyt eläinlääkärin tarkastuksessa, eikä hänen suustaan havaittu muuta kuin runsaasti hammaskiveä, joka tulisi käydä poistattamassa lähiaikoina. Tulevan kodin olisikin sitouduttava kissojen hammastarkastuksiin ja -hoitoihin myös tulevaisuudessa.

Ei ole tietoa, miten suhtautuisimme koiriin. Taaperoikäisen lapsen olemme tavanneet, mikä alkuun vähän jännitti Helmiä. Saattaisimme kuitenkin tapauskohtaisesti sopia myös lapsiperheeseen, jos lapset kunnioittavat kissoja ja osaavat antaa meille myös omaa tilaa ja rauhaa. Mutta yhtä hyvin meille voisi riittää myös yksi yhteinen ihminen, jonka sydämeen mahdumme molemmat.

Mainittakoon vielä, että meistä on ihan huippua juosta ja ottaa kiinni meille heiteltyjä makupaloja ja ”saalistaa” niitä. Tätä harrastusta olisi hauska jatkaa myös tulevassa kodissa.