Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Pst, täällä. Olen tässä lähellä mutta ihan hiljaa, olenhan ninjakissa Opri.

Tiikeriturkkini avulla sulaudun olohuoneen mattoon, tai vaikka torkkupeittoosi, vaanimaan sopivaa hetkeä teurastaa sulkalelu. Tai pallo, tai laserpiste, tai joku sisaruksistani. Kaikki käy, kunhan saan juosta ja tehdä nopeita jahtausliikkeitä.

Olen kesä-heinäkuussa 2019 syntynyt vilkas ja touhukas kissapoika. Ensimmäiset 6–8 viikkoa elämästäni olin suuressa laumassa, joten ihminen ja sisäkissan elämä olivat alkuun aika jännittäviä. Nyt ujous alkaa olla historiaa, tosin vieraisiin ihmisiin tottuminen ottaa aikaa. En ole vielä sylikissa, mutta hyvän rallileikin jälkeen tykkään poskien ja niskan silittelystä. Tulen myös ihan lähelle tutkimaan ihmistä. Se tuntuu turvalliselta, sillä solakkana ninjakissana osaan olla lähes näkymätön.

Omalta kodilta ja ihmisiltä toivon rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä. Mutta leikittää pitää silti, sillälailla riehakkaasti. Olen tottunut kissaseuraan ja sitä haluaisin jatkossakin. Olen sosiaalisissa tilanteissa aika nöyrä poika, joten kovin suureen kissalaumaan tai muuten tiukkojen päällepäsmärityyppien kanssa en haluaisi muuttaa.

Minun ihmiseltäni odotetaan kuulemma ennaltaehkäisevää asennetta kaikkiin mahdollisiin terveysasioihin. Meinasin kuulemma kastraation yhteydessä nukkua johonkin ikiuneen, joten rauhoittaminen jatkossa tulee tehdä harkiten, eläinlääkärin kanssa tilannetta punniten.