Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa

Grrrr-ui. Minä olen kesä-heinäkuussa 2019 syntynyt erikoiskissa, kollipoika Sinaid. Olen jumalainen otus ja kauniit kajaalisilmäni tulevat tuomitsemaan kaikkia teitä, jotka omistamisestani unelmoivat.

Homma on nimittäin niin, että minulle kelpaa vain paras. Tykkään tosi paljon laser-leluista ja korkeista tarkkailupaikoista. Myös silittely on ihan ok, mutta välillä alempiarvoisten otusten lähentelyyn on vaikea antautua.

Toisista kissoista tykkään kovasti, vaikka vahva ja itsenäinen kissa olenkin. Täällä tilapäiskodissa olen ollut isossa porukassa nöyrä poika, mutta huonoa kohtelua tai pompottelua en kyllä suvaitse toisilta kissoiltakaan. Isoveljen roolissa olen viihtynyt parhaiten, vaikka välillä ison ja rohkean kollinkin on kiva heittäytyä mamman hoivattavaksi. Haluan kissaseuraa, mutta kavereiden valinnassa pitää huomioida erityistarpeeni. Täällä tilapäiskodissa asustaa muuten yksi aikas mukava Opri, joka sattuu myös olemaan samasta populaatioista, ehkä jopa samasta pentueesta kuin minä. Pieniin lapsiin tai meluaviin aikuisiin en ole tottunut. Koiria en ihmisen luona asuessani ole tavannut.

Sitten niistä erikoistarpeista pari sanaa: Kun minä synnyin, oli paketissa varmaan niin paljon kissaa, että yksi tassu ja osa jalasta unohtui matkasta. Vasen takajalkani on sen takia kuulemma jotenkin kokonaan amputoitu. Se ei menoani paljon haittaa, mutta tuo tilapäisihminen jankuttaa jostain ennakoinnista ja lihashuollosta. Erikoislaatuisuuteni näkyy siis ulospäin kolmijalkaisuutena.

Tulevalta kodiltani vaaditaan panostamista turvalliseen ympäristöön, jossa tippumisriskit on minimoitu. Monipuolinen liikunta ja kehonhallintaa lisäävät kotiharjoitteet pitää kuulemma ottaa osaksi elämääni ihan alusta saakka. Näistä ihmisotus kertoo lisää. Ja leikittää pitää. Hyvä lihaskunto ja painon pysyminen normaalina auttavat pitkälle. Lisäksi jotain fysioterapeuttityyppiä pitäisi käydä moikkaamassa säännöllisesti.

Kissoja hoitava hierojakin voisi kuulemma olla avuksi, sillä kroppani kuormittuu kolmijalkaisuuden takia enemmän kuin muilla ja kireyksiä ja jumejakin tulee herkästi.

Kuten sanottua, minulle kelpaa vain ja ainoastaan paras. Tilapäisihminen kertoo kyllä lisää, mutta kannattaa myös ennakkoon perehtyä kolmijalkaisuuteen ja sen vaikutuksiin kissanelämän kaikissa vaiheissa.