Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 32

Su 9.8. klo 10-12

Soittoajat viikolla 33

Ma 10.8. Klo 17-19
Ti 11.8. Klo 10-12
Ke 12.8. Klo 17-19
To 13.8. Ei soittoaikaa
Pe 14.8. Klo 10-12
La 15.8. Klo 10-12
Su 16.8. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Mau mau! Nyt sinulla on edessäsi todellinen kultakimpale. Olen vuonna 2013 syntynyt kissarouva nimeltä Ritva.

Olen lempeä, ihastuttava ja arvokas persoona, joka osaa käyttää tervettä varovaisuutta uusien tuttavuuksien kanssa. Hoitopaikassa minua on kiusoitellen kutsuttu myös mörökölliksi, koska ilmeeni on usein suloisen jurottava, ja korvani tuppaavat kääntymään sivuille päin.

Unelmoin loppuelämän kodista, jossa olisi sopuisa kissakaveri ja rauhallinen tunnelma. Lapsiperheen elämä on minulle liian stressaavaa, sillä säikyn herkästi äkillisiä ääniä ja vikkeläliikkeisiä ihmisiä. Koirakin saattaa olla minulle liian pelottava kummajainen.

Olen nykyisen lajitoverini seurassa hyvin säyseä, ja vältän ristiriitoja poistumalla tilanteesta ja tyytymällä suosiolla kakkossijaan. Toivon, että uusi kissakaverini on suvaitseva, eikä pyri liiaksi dominoimaan. En ole hurjan leikkisä tai vilkas, joten jos kissasi tarvitsee aktivoivaa leikki- tai kisailuseuraa, en ole oikea valinta. Intoudun kyllä joskus leikkimään sulkalelulla, niin että tanner tömisee. Hupeihini kuuluu ihmisten touhujen ihmettely, ikkunalla päivystäminen ja tietenkin löhöily. Kevään tullen aloin viihtymään myös lasitetulla parvekkeella.

Hakeudun ihmisten viereen ja läheisyyteen, mutta en pidä siitä, että minua nostellaan syliin. Toisinaan kapuan hoitopaikan ihmisen mahan päälle kellimään ja vastaanottamaan päärapsutuksia. Vaikka tykkään rapsutuksista, olen aika tarkka siitä, miten minua saa lähestyä kosketustarkoituksessa. Toivonkin, että uudella kotiväelläni olisi kykyä toimia kanssani rajojani kunnioittaen. Ventovieraita ihmisiä arkailen, ja useimmiten ovikellon soidessa katoan paikalta, enkä hevin tule näytille.

Lempiruokaani tällä hetkellä on tonnikala hyytelössä. Raksut kaivelen aktivointikipoista, joten sellaisia tulisi löytyä uudesta kodista. Raapimapuita ja muita sallittuja raapimakohteita on hyvä olla riittävästi, ettei minua yllätetä kynsimästä seinää tai sohvankulmaa. Minulle on tehty hammashuolto tilapäiskodissa ollessani, ja jatkossa hampaani tulee tarkistuttaa säännöllisesti.

Lupaattehan totuttaa minut uuteen ympäristöön ja kissakaveriin vähitellen ja kiirehtimättä. Jos kuulostaa siltä, että voisimme löytää yhteisen sävelen, soitathan adoptiopuhelimeen!

Katso vielä videoni: