Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moro, me ollaan kissakopla Köpi ja tytöt Viola, Kielo ja Vallu. Elellään nelistään sulassa sovussa, ja toivottais, että päästäis muuttamaan joko pareittain omaan kotiin tai niin että kotona odottaisi kissakaveri. Köpi ja Viola ovat muuttaisivat mieluiten yhdessä.

Saman katon alla meidän kanssa asuu keskikokoinen koira, ei me siitä oikein välitetä, mut toisinaan päästetään se haisteluetäisyydelle. Lapsista meillä ei ole mitään kokemusta, ja koska vähän vielä säikytään isompiakin kaksijalkaisia, niin ei oikein sovelluta taaperoikäisten kanssa samaan talouteen

Köpi: Hei, oon köörin ainut kolli, syntynyt arviolta kesällä 2017. Oon kauheen utelias, ja kova sähiseen ja muriseen! Mut en mä sillä pahaa tarkota, oon vaan kova jännittämään. Toinen tän porukan rohkelikoista, ihminen saa tulla jo tosi lähelle, toisinaan jopa vähän koskettaa. Muuttaisin siis mieluiten Violan kanssa.

Vallu: Nimestäni huolimatta oon tyttö, syntynyt joskus kesällä 2018. Oon vähän enemmän epäileväinen kaikkea liikkuvaa kohtaan ja kakkalaatikko on best piilopaikka. Sieltä on hyvä tarkkailla maailmaa. Kärsivällisyyttä mun kanssa tarvitaan, mut kyllä mustakin vielä seurakissan saa. 

Viola: Mä oon sähäkkä pikkuneiti, vuosimallia 2018. Todennäköisesti Vallu ja Kielo on mun siskoja, sen verran saman näkösiä ja ikäsiä ollaan ,mutta muuttaisin kuitenkin mieluiten Köpin kanssa uuteen kotiin. Omaa erikoisalaa on korkeille paikoille hyppääminen, kerran päätin kokeilla miltä elämä näyttää pönttöuunin päältä. Ihmisen päästän kohtuullisen lähelle, kosketuksesta en vielä ihan hirveesti perusta. 

Kielo: Hei, kesämallia 2018 tyttönen täällä huutelee. Oon ehkä tän porukan ujoin tapaus, yleensä mut löytää lipaston alta. Tosin siellä kun hengailen, mua voi varovasti silitellä. Viimepäivinä oon kyllä rohkaistunut, toi ihminen näkee mut muiden mukana syömässä tai raapimapuussa ilman että tarttee juosta piiloon. Mulla on hännässä murtuma, joka amputoidaan tässä lähitulevaisuudessa, joten musta tulee söpö töpöhäntä!

Majaa vietetään pääsääntöisesti yhdessä huoneessa, ja sillon kun luullaan, ettei kukaan tarkkaile, uskalletaan ruveta touhuamaan. Lempipaikat on aikalailla korkeella raapimapuussa tai kaapin päällä tarkkailemassa maailman menoa.

Syödään mielellään melkein kaikki mitä nenän eteen kannetaan, mut mieluummin tota tuttua sapuskaa syötäis jatkossakin. Turvallinen ulkotarha tai parveke vois olla kiva, mut ei millään muotoa pakollinen. Tärkeintä on ymmärtäväinen ja aikaa antava koti meille hitaasti lämpeneville kissoille.