Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 48

To 26.11. klo 17-19
Pe 27.11. klo 17-19
La 28.11. Ei soittoaikaa
Su 29.11. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 49

Ma 30.11. klo 17-19
Ti 1.12. Ei soittoaikaa
Ke 2.12. klo 10-12
To 3.12. klo 10-12
Pe 4.12. Ei soittoaikaa
La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissaKoditon kissa Koditon kissa

Hola! Olen Amigo, tulenpunainen kolli. Olen syntynyt joskus siinä vuonna 2014.

Nimeni on espanjaa ja tarkoittaa ystävää. Ihmisen ystävä en ainakaan vielä ole, mutta pidän hyvää huolta muista kissoista täällä tilapäiskodissa. Luonteeltani olen reaktiivinen ja asiat menevät helposti tunteisiin. Äläkä nyt käsitä väärin, en ole vaarallinen ihmistä kohtaan. Minulla on vain tapana sanoa asiat todella suoraan, ettei mikään jää epäselväksi. En halua, että ihminen lähestyy minua saatika koskee, ainakaan vielä. Minuun ei saa nyt koskea, onko selvä!

Lähestulkoon aina sähinäni kumpuaa pelosta, koska en ole tottunut ihmisten maailmaan, ja minulle tämä kaikki on vielä uutta, vaikka olenkin jo jonkin aikaa tilapäiskodissa ollut. Kuitenkin lopetan sähisemisen, jos kukaan ei pelkää minua, eikä se tuota haluamaani tulosta. En ole hyökännyt ihmisen päälle koskaan, vaan poistun mieluummin paikalta, jos tilanne on mielestäni ei kiva tai lamaannun, ja annan ihmisen tehdä tarvittavat hoitotoimenpiteet.

Kun minut tuotiin kavereideni kanssa tilapäiskotiin kylmänä marraskuun iltana, minulla oli todella kova flunssa. Onneksi sitoutunut ja peloton täti hoiti minut kuntoon ja tervehdyin täysin.

Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan loppuneet tähän, vaan keväämmällä loukkasin häntäni johonkin ja se tuli kipeäksi. Halusin eroon särystä, jolloin aloin poistamaan kivun lähdettä omin voimin. Tilanne kuitenkin vain paheni entisestään ja häntäni jouduttiin amputoimaan. Aluksi minulla oli vähän tasapaino-ongelmia, mutta tällä hetkellä elelen mukavaa elämää ilman häntää. Tai siis on minulla häntä, se vain on lyhempi kuin aikaisemmin, mutta tulen sen kanssa hyvin toimeen, eikä se aiheuta ongelmia arjessa. Kuulin Pekka Töpöhännästä, että näytetään nyt samanlaisilta, vaikka ollaankin eri värisiä. Ilveksestäkin kuulin, että silläkin olisi samanlainen häntä kuin minulla.

Tilapäiskoti-täti sanoo, että olisin ihan parasta seuraa toiselle kissalle. Etenkin pennulle tai nuorelle aikuiselle, jolle voisin olla esimerkkinä ja pitää hänestä huolta, tykkään hoitaa vauvaa ❤️. Täällä tilapäiskodissa olen jo muutaman jannun kouluttanut aikuisen kissan tavoille ja saattanut maailmalle. Olen hyvä roolimalli ja lempeä kasvattaja. Toisaalta osaan myös asettaa rajat ja kertoa, mikä on kissan arvolle sopivaa ja mikä ei. En ole tavannut lapsia tai koiria, mutta en välttämättä tulisi olemaan kauhean onnellinen heidän kanssaan, vaikka toimeen tultaisikin.

Uudelta kodilta tarvitsen tilaa ja ymmärrystä – en ole paha tai ilkeä, vaikka saatan siltä aluksi vaikuttaa. Eli en siis sovellu ensimmäiseksi kissaksi.

Katso vielä painovideoni!