Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa

Moi! Olen Aaron, noin vuonna 2015 syntynyt komea kissaherra, ja etsin omaa valtakuntaani.

Sanon heti tässä alussa, että olen oman arvoni tunteva herrasmies ja haluan, että muut kissat kunnioittavat minua. Aiempi elämä kissapopulaatiossa oli rankkaa, ja olen joutunut puolustamaan itseäni ja reviiriäni, jonka seurauksena minulla on lähtenyt korvasta pala pois ja kulmahampaani ovat saaneet hieman osumaa. Onneksi nämä eivät haittaa arkeani, mutta tekevät minusta ehkä hieman rujon näköisen varsinkin, kun värityksenikin on mustanpuhuva. Toisaalta sanotaan, että arvet kaunistavat ja tekevät kuulemma minusta persoonallisen näköisen.

Kun minut tuotiin tilapäiskotiin, minulla oli jalassani puremajälkiä, jotka olivat pahasti tulehtuneet. Hyvällä hoidolla tulehdus rauhoittui ja jalkanikin parani. Tulen hyvin toimeen tilapäiskodin tuttujen kissojen kanssa, mutta arvostan omaa tilaani ja haluan olla rauhassa.

Ihmisen läsnäolo on minulle hyvin vierasta, enkä liiemmin välitä heidän seurastaan. Uudelta kodilta toivon, että minuun suhtaudutaan arvokkaasti ja kunnioittavasti. Tilapäiskodissa olen oppinut jo jättämään oman lempipaikkani hetkeksi, luottaen siihen, ettei kukaan vie sitä minulta, kun olen asioimassa ruokakupilla tai vessassa.

Uudelta kodilta toivoisin, että minuun sitoudutaan. Haluan pysyvyyttä elämääni sekä turvallisen ympäristön. Asiat, jotka koen nyt ihmisen kanssa ovat minulle vieraita ja uusia, joten tarvitsen aikaa tottua uuteen elämääni kotikissana. Olen valmis muuttamaan uuteen kotiini ainoaksi kissaksi, koska oma aikani on minulle erityisen tärkeää, eikä muiden seura juurikaan kiinnosta. Kaikesta huolimatta olen rauhaa rakastava kissaherra, enkä haasta turhaa riitaa kenenkään kanssa, joten olen pystyn jakamaan elämäni myös rauhallisen kissakaverin kanssa.