Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 27

La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 28

Ma 6.7. klo 17-19
Ti 7.7. Ei soittoaikaa
Ke 8.7. klo 11-12
To 9.7. Ei soittoaikaa
Pe 10.7. klo 11-12
La 11.7. Ei soittoaikaa
Su 12.7. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa

Moi! Olen Aaron, noin vuonna 2015 syntynyt komea kissaherra, ja etsin omaa kotia, jossa tilaani kunnioitetaan.

Olen oman arvoni tunteva herrasmies, ja rauhallisuuteni sekä ystävällisyyteni vuoksi olen päätynyt tilapäiskotini kingiksi. Muut kissat täällä pitävät minua johtajana, vaikka minua se ei paljoa hetkauta. Haluan vain, että asiat pysyvät simppelinä, enkä kestä kaaosta.

Aiempi elämä kissapopulaatiossa oli rankkaa, ja olen joutunut puolustamaan itseäni ja reviiriäni, jonka seurauksena minulla on lähtenyt korvasta pala pois ja kulmahampaani ovat saaneet hieman osumaa. Onneksi nämä eivät haittaa arkeani, mutta tekevät minusta ehkä hieman rujon näköisen varsinkin, kun värityksenikin on mustanpuhuva. Toisaalta sanotaan, että arvet kaunistavat ja tekevät kuulemma minusta persoonallisen näköisen.

Kun minut tuotiin tilapäiskotiin, minulla oli jalassani puremajälkiä, jotka olivat pahasti tulehtuneet. Hyvällä hoidolla tulehdus rauhoittui ja jalkanikin parani. Tulen hyvin toimeen tilapäiskodin tuttujen kissojen Aaronin ja Amigon kanssa, mutta arvostan omaa tilaani, ja haluan olla rauhassa.

Ihmisen läsnäolo on minulle hyvin vierasta, enkä liiemmin välitä heidän seurastaan. Uudelta kodilta toivon, että minuun suhtaudutaan arvokkaasti ja kunnioittavasti. Tilapäiskodissa olen oppinut jo jättämään oman lempipaikkani hetkeksi, luottaen siihen, ettei kukaan vie sitä minulta, kun olen asioimassa ruokakupilla tai vessassa.

Uudelta kodilta toivoisin, että minuun sitoudutaan. Haluan pysyvyyttä elämääni sekä turvallisen ympäristön. Asiat, jotka koen nyt ihmisen kanssa ovat minulle vieraita ja uusia, joten tarvitsen aikaa tottua uuteen elämääni kotikissana. Olen hitaasti lämpenevää sorttia, mikä tarkoittaa sitä, että vetäydyn kuoreeni helposti, ja pysyttelen siellä jopa kuukausien ajan. Tällöin en halua ottaa kamalasti kontaktia muihin, vaan yritän turvallisesta paikasta katsella, onko ympäristöni turvallinen. Jos minuun sitoudutaan ja annetaan aikaa, rentoudun ja alan jopa leikkimään – tämä vie kuitenkin aikaa.

Minulle tärkeää uuden kodin kannalta on, että ympäristöni on rauhallinen ja turvallinen. Tulen toimeen hyvin muiden kissojen kanssa, joten kissakaveri olisi todella mukava plussa. Olen myös valmis muuttamaan ainoaksi kissaksi. En usko, että koirankaan kanssa tulisi mitään ongelmia. En ole nähnyt lapsia, mutta uskon, että voisin tulla isompien lasten kanssa toimeen, jos he ymmärtävät ja kunnioittavat minua.