Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissaKoditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Morjensta! Ja arvoisat kuulijat, hiljentykää kuuntelemaan, sillä nyt puhuu upeista upein Tundra-Matiks! Olen uskomattoman ihana kollipoika ja voin luvata, että varastan sydämesi alta aikayksikön.

Ikääni nuo ihmiset eivät oikein ole osannut mitenkään arvioida, joku lääkäri heitti että 3–10-vuotias, mutta olen niin pentumaisen leikkisä tapaus, että olen varmasti lähempänä tuota kolmen vuoden ikää.

Olen nuorekkuudestani huolimatta jo kovia kokenut veteraani. Vanhan vamman vuoksi minulta päädyttiin hiljattain amputoimaan pois toinen etujalka, joten olen nyt kolmijalkainen herra. Se ei kuitenkaan vauhtiani hidasta, sillä vaikka operaatiosta on vain joitakin viikkoja, juoksentelen, loikin, painin, leikin ja kierin lähes entiseen tapaan.

Uudelta kodiltani tämä kuitenkin edellyttää valppautta sekä jonkin verran panostusta kuntoutumiseeni. Nyt vielä ensimmäisen vuoden aikana olisi suositeltavaa, että tapaisin fysioterapeuttia ainakin 3 kertaa. Jatkossa tarvinnee käyttää harvemmin tai vain tarvittaessa. Tasapainoani tulisi kehittää yksinkertaisilla harjoitteilla, mutta annettuihin harjoitteisiin en oikein ole vielä tarpeeksi ihmisläheinen – näihin olisi siis hyvä kehitellä vaihtoehtoja, ja ainakin on tärkeää jatkaa sinnikästä kesytystyötä. Jatkossakin tarvitsee tarkkailla, etteivät lihakseni jumiudu tai kipeydy. Tarvittaessa minua voi viedä vaikka kissahierojalle. Olen kuitenkin sopeutunut jo nyt ihan hirveän hienosti kolmijalkaiseen elämääni, sillä olenhan erinomaisen taitava herra.

Olen myös tilapäiskodissani selättänyt pitkän ja itsepintaisen vakavan korvatulehduksen. Jäljelle korviini on kuitenkin jäänyt tulehdusmuutoksia, jotka voivat aiheuttaa tulehduksen uusiutumista. Siispä saan edelleen ennaltaehkäisevästi suoraan korviini kortisonilääkitystä kahden viikon välein ja tarvittaessa korviani voi myös puhdistaa. Mikäli tulehdus silti uusiutuu, tarvitsen tietysti eläinlääkärin apua. Hammaskivenikin tarvitsee poistaa viimeistään keväällä, ja samalla voisi päivittää korvien tilanteen.

Minua on kuitenkin helppo käsitellä, sillä olen niin kamalan kiltti kissa, että sitä ihastelevat eläinlääkäritkin. Ihmistä kohtaan olen vielä arka ja pelokas siinä mielessä, että helposti sellaisen minua lähestyessä luikin kyllä karkuun tai jos en luikikaan, niin painan pään alas, ja menen pieneksi kun jännittää. Mutta kun pääset kosketusetäisyydelle ja alat silittää, niin paljastan läheisyydenkaipuisen luonteeni ja alan kehrätä. Kiltisti myös annan lääkitä korvat ja tutkia itseäni. Oma-aloitteisesti en pyri ihmisen lähelle, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa, jos annat minulle aikaa.

Muista kissoista tykkään myös kovasti ja olen sosiaalinen ja leikkisä tapaus. Täällä tilapäiskodissa on tosin yksi kissa, jonka kanssa en nykyään tule toimeen vaan vainoan ja höykytän samassa tilassa ollessamme, enkä ole suostunut kertomaan sihteerille syytä. Tämä toinen kissa on jo vähän vanha sekä epäsosiaalisempi tapaus, joten ehkä vaan kiukustuin kun hän ei halunnut minusta kaveria. Siksi lähdenkin kotiin, jossa on nuoria, sosiaalisia ja leikkisiä kissakavereita, joista jo tiedetään suhteellisen varmaksi, että tulevat toimeen muiden kissojen kanssa. Täällä sihteerin luona olen kohdannut neljä muuta kissaa, joiden kanssa tuleen moitteetta toimeen, pentujenkin kanssa leikin mielelläni. Koirista en osaa virkkoa yhtään mitään ja lasten olisi hyvä olla jo vähän vanhempia niin osaavat antaa minulle tarpeeksi tilaa.

Uudelta kodilta kaipaan siis rohkeaa otetta arahkon kissan käsittelyyn, sitoutumista hoitooni ja kuntoutumiseeni, sosiaalisia kissakavereita, virikkeitä ja rakkautta. Lisäksi tahdon laadukkaasta märkä/raakaruuasta koostetun ruokavalion.

Jos haluat tutustua tai siis rakastua minuun tarkemmin niin otahan yhteyttä!

Katso vielä videoni!