Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

MJO-UU! Tässä ehkä koko Pirkanmaan komein pienisuurimies, Kasjan-kolli, ja hänen rakas ystävättärensä, kaunis Zoja-neito, etsivät yhteistä, rauhallista ja kissakokenutta kotia.

Me muutettiin tänne tilapäiskotiin rankoista oloista, suurehkosta populaatiosta, alkusyksyllä 2019. Nyt me ollaan vahvistuttu, hoidettu pentuset maailmalle ja totuteltu siinä sivussa ihmisotukseen sen verran, että oma koti olisi ajankohtainen.

Turvaudumme toisiimme tiukan paikan edessä ja olemme täällä tilapäiskodissa hoitaneet yhdessä yhdeksän pentua. Täällä ihmisten luona tottuneet syömään laadukasta märkäruokaa ja ihan vaan raakaa lihaa. Laadukkaita raksuja olemme saaneet vain aktivointi- ja kesytystarkoituksessa. Tällaista ruokavaliota toivoisimme jatkossakin, toki pelkkä raakaruokailukin onnistuu varmasti. Emme ole tottuneet koiriin tai lapsiin.

Minä olen Kasjan, komea kollipoika, puolipitkällä turkilla varustettu. Olen aktiivinen, mutta vakaa ja hitaammin uusiin asioihin lämpiävä poika. Tykkään kovasti leikkimisestä ja syömisestä. Syömisestä jopa niin paljon, että edelleen välillä ahmin herkkuruoat ja joudun sitten oksentamaan. Tämä on kyllä vähentynyt, kun tuo tilapäishoomani on oppinut annostelemaan minulle vain pieniä määriä. Leikkihommia uudessa kodissani on oltava paljon. Olen aikamoinen metsästäjäpeto ja tarvitsen tekemistä. Kaikki lelut, joista löytyy kulkunen tai sulkia, ovat mieluisia.

Leikkimisen myötä olen myös huomannut ihmisen ihan mukavaksi kaveriksi. Nykyisin osaan tulla lähelle ja tuijottaa vaativasti, kun kaipaan toimintaa elämääni. Vähän minua on kai siliteltykin, mutta en mukamas huomaa sitä, kun keskityn tuijottamaan harhautushuiskaa. Jos näen silittämistarkoituksessa lähestyvän käden, hypähdän dramaattisesti kauemmaksi tarkkailemaan tilannetta. Ihmisen sylissä voin kyllä leikkiä ja vaania, ei tässä minun mielestä ole mitään ristiriitaista. Tällä hetkellä tutkin omaan tahtiini ihmisen käsiulokkeita. Tilapäisihminen höpisee jostakin tulevaisuudesta sylikissana ja masurapsujen mahdollisuudesta.

Minulla on pehmeäkin puoli ja se koskee Zojan lisäksi kissanpentuja. Minua luultiin aluksi emokissaksi, niin omistautuneesti hellin ja pesin saman populaation pentuja. Muiden kissojen jo asuttamaan kotiin en kuitenkaan välttämättä sovi; olen käynyt kovan koulun selviytymisen suhteen, ja täällä tilapäiskodissa vartioin tiluksiani tarkasti. Turvallinen ulkoaitaus tai vaikka lasitettu parveke olisi minulle aivan ihanteellinen ajanviettopaikka.

Tänne tilapäiskotiin tullessani olin todella huonossa kunnossa; alipainoinen ja likainen. Hammaslääkärissä ihmiselle selvisi, että alaleukani rustoliitos on jossakin kohdassa historiaani murtunut ja hampaissa oli remontin tarvetta. Hammaslääkäriin minun on suunnattava vielä tulevaisuudessakin, seuraavan kerran ainakin hampaiden tarkastus, puhdistus ja röntgenkuvaus on tehtävä alkukesästä 2020.

SÄHHH ja huiskis vaan sinullekin. Minä olen Zoja (s. 2018), prinsessa räpsytassu. Olen pikkuinen, eläväinen, ja kaikessa suloisuudessani varsin luonteikas tyttö. Olen pehmeän pumpulinen, viehkeä ja kevyesti kuin pilvien päällä sipsutteleva neito. Ethän säikähdä suhinaani, tahdon vaan tehdä selväksi, että näissä tutustumishommissa minä määrään tahdin. Hyviin kirjoihin kanssani pääset, kun otat mukaan hauskan huiskalelun ja kärsivällisyyttä.

Ai että minä tykkään saalistaa ja leikkiä. Nuoresta iästäni huolimatta on aikaa leikille ollut aikas vähän. Olen sellainen teiniäiti. Ekat pennut olen varmaan tehnyt jo loppukesällä 2018, ja viimekesänä tuli hoivattua todistettavasti ainakin kaksi pentuetta. Että ei ollut liiemmin aikaa leikkiä. Kyllä minä tuota Kasjan-kollia vielä päivittäin hoivaan ja sille kurisen kauniita asioita, älä huoli. Ikkunoista tykkään myös: olisi ihan parasta päästä tulevaisuudessa aitaukseen tai vaikka parvekkeelle ulkoilemaan.

Olen vähän miettinyt, että mitään vieraita vosuja en tontilleni siellä omassa kodissakaan huoli. Minulta loppuu huumorintaju ihan jo kissavideoita katsoessa. Kierrän koko kodin häntä pörhöllä ja murisen varmuuden vuoksi. Että ei varmaan kannata isoon kissalaumaan meitä ottaa. Minun masussa oli kuulemma sen näköisiä taisteluarpia, että ihminenkin uskoo minun tarkoittavan ihan asiaa.

Tuo räpsytassu-lempinimi on vähän harhaanjohtava. Katsos kun minä pyöräytin pentuset melkein heti tänne tilapäiskotiin tultuani, ja tunteet olivat sen takia vähän pinnassa. Edelleen kyllä suhisen ja käytän käpälää herkästi, jos olen epävarma jostakin. Nyttemmin sellaista tapahtuu kuitenkin harvoin.

Minä haistelen varovasti tarjottua kättä, mutta herkästi myös nostan varoittavan käpälän ilmaan. Jos jatkat lähentelyä, saat tassusta. Kynsillä tai ilman. Sängyssä makoilen kyllä sujuvasti ihmisen seurana, joskus tulen myös jalkojen päälle ja syliin leikkimään huiskalla. Ihminen väittää tällaisina hetkinä minua silitelleensä ja rapsutelleensa ihan kunnolla. En tunnusta mitään. Minulla on ollut hampaiden kanssa remontin tarvetta ja sitä tulee ehkä jatkossakin olemaan. Seuraavan kerran hampaat pitäisi ainakin tarkastaa, puhdistaa ja röntgenkuvata alkukesällä 2020. Nyt yritetään laadukkaalla ruoalla paikata rankan elämän tuloksia.

Jos sinulla on meille aikaa ja mukava koti, minusta ja Kasjanista saat ajan kanssa ihan parasta kissaseuraa. Soittele niin tavataan ja tilapäisihminen kertoo lisää. Me ei itse välttämättä vieraille näyttäydytä. Joku raja pitää katsos olla.