Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 48

To 26.11. klo 17-19
Pe 27.11. klo 17-19
La 28.11. Ei soittoaikaa
Su 29.11. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 49

Ma 30.11. klo 17-19
Ti 1.12. Ei soittoaikaa
Ke 2.12. klo 10-12
To 3.12. klo 10-12
Pe 4.12. Ei soittoaikaa
La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Mau! Olemme hurmaava kissapariskunta, joka etsii yhteistä valtakuntaansa.

Hei! Minä olen Jade-neito, ja ikää on noin 3-vuotta. Harrastan seikkailua öisin, tuijottelua, ja ihmisen seuraamista tuijotellen. Tykkään kaikista muista kissoista, mutta tykkään välillä myös mietiskellä ihan yksikseni piilossa. Olen vähän ajatellut josko voisin tästä muuttaa palatsiin tai vähintäänkin linnaan. Aikuiset ihmiset ovat minusta tosi kummia, joten pieniä ihmisiä en mielellään haluaisi tiluksilleni. Vaadin saada mukaani henkivartijani Sämpylän.

HEEI!!! Oon Sämpylä-herra, oon Jaden henkivartija, koska oon tosi iso. Oon köllötellyt tässä maailmassa jo noin 4-vuotta, joista suurimman osan Jaden kans metsässä ja nyt täällä ihmisten tarjoamassa lomakeskuksessa.

Mun lemppari-kissa on siis Jade, ja mä vahdin että se syö, ja sitten vasta mä syön. Mä kans juttelen Jaden kans tosi paljon, mutta muillekin kissoille ja ihmisille myös. Tykkään jutella lähinnä ruuasta, koska rakastan ruokaa ihan hirveästi. Aamuisin huudan kunnes mut ja Jade ruokitaan. Harrastan joskus joogaa, mutta yleensä vaan makoilen, ja joskus annan ihmisten rapsutella, mutta vain jos ruoka on jo tarjottu. En hirveästi tykkää liian innokkaista kissoista, jotka haluaa leikkiä, kun mä vaan haluaisin pötköttää.

Mikäli haluaisit tarjota meille tasoisemme loppuelämän kodin, niin otathan yhteyttä Jaden henkilökuntaan, niin neuvotellaan lisää.