Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Me tytöt ollaan nyt valmiit! Ikää meillä on suunnilleen seitsemän kuukautta ja me ollaan toistemme parhaat kaverit ja adoptiosiskokset.

Syksyllä me päästiin turvaan pikkupentuina, ja meitä alettiin hoitaa kuntoon; oltiin aika laihoja ja mahanpurujakin oli. Eikä me oikein arvostettu ihmisiä, ihan outoja olentoja ja aina laittamassa lääkettä suuhun ja kaivamassa korvia. Mutta hei, kaikkeen tottuu. Ei me ihan vielä olla vakuuttuneita siitä, että ihmiset on just parhaita, mutta hyviä ne on leikkimään. Ja kyllä meitä saa jo ottaa syliin, sitten ollaan kehrättykin joskus.

Hoitopaikan omat kissat on näyttäneet meille hyvin esimerkkiä siitä, miten ihmisten kodissa toimitaan. Me osataan käydä vessassa, kerjätä ruokaa ja pudottaa kukkaruukkuja. Ja nukkua ihmismahan päällä.

Prada on meistä se salaperäisempi tyyppi. Ujompi ja varovainen, mutta sitten saattaa yhtäkkiä kertoa pitkänkin jutun, ja silloin kun ei jännitä, tykkää ja kehrää tosi paljon. Me epäillään, että Pradasta tulee vielä ihan pehmo ja juttuakin tulee riittämään sitten, kun ei ujous enää vaivaa. Huikean kauniilla Pradalla on tosi pitkät sääret ja solakka muoto, ihan catwalk-materiaalia koko tyttö.

Renta sitten. Pikkujättiläinen, sanoo hoitotäti. Pyöreät posket, viaton vauvamainen nassu täplänenineen ja aina jekku mielessä. Renta on aina siellä missä tapahtuu, ja yleensä auttaa tassulla, kun silmä välttää, oli kyse sitten kengännauhojen sitomisesta tai ruoanlaitosta. Ja hymyilee hurmaavasti sirrisilmillään päälle. Renta ei ole ujo. Renta on, no, kuulemma voi luvata nauruja kahdeksikymmeneksi vuodeksi ja ehkä väliin kannattaa ottaa muutama hengitysharjoitus. Täydellinen hurmuri!

Uudelle kodille meillä olisi toiveena, että me päästäisiin jatkamaan elämää yhdessä. Me ollaan totuttu siihen, että talossa on elämää ja ääniä, ja rauhallinen koirakin on ihan kiinnostava kaveri. Näiden kuukausien aikana, kun ollaan perheessä asuttu, ollaan edistytty ihan viikoittain näissä luottamusjutuissa, eikä me ikinä olla oltu aggressiivisia, vaan kilttejä ja alistuvaisia perusluonnoltamme. Mutta kyllä me myös huitaistaan tassulla, jos erehdyt väärällä hetkellä liian tuttavalliseksi. Ja Prada on vähän tuollainen jänishousu, että sitä täytyy osata ymmärtää. Siksi hoitotäti miettii, että jos uudessa kodissa on lapsia, olisi parempi, että he olisivat jo vähän isompia. Leikkikavereista me kyllä tykätään!

Sterilisaatiossa me ollaan jo käyty, ja alun mahavaivatkin on selätetty pysyvästi. Renta on aina nälkäinen ja kaikki ruoka käy, varsinkin ruokapöydästä varastettu, mutta vähän varovasti ollaan uusia makuja maisteltu edelleen. Leikkiä me kaivataan paljon, ja tuhmuuksiakin tehdään välillä, koska me ollaan ihan täynnä pentuenergiaa.

Olisitko sinä valmis leikkimään paljon, nauramaan paljon ja rakastamaan meitä paljon?