Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 27

La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 28

Ma 6.7. klo 17-19
Ti 7.7. Ei soittoaikaa
Ke 8.7. klo 11-12
To 9.7. Ei soittoaikaa
Pe 10.7. klo 11-12
La 11.7. Ei soittoaikaa
Su 12.7. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moikka moi! Me ollaan ihastuttava nelikko ja etsitään kotia tässä ja nyt, yhdessä ja erikseen!

Ollaan oltu täällä tp-kodissa tutustumassa elämään ihmisen kanssa. Vielä ollaan ujoja, mutta olemme reippaita ja eläväisiä. Kaikki me etsimme kotia, jossa meillä olisi ehdottomasti kissakaveri, ja kaverihan voi toki olla myös tästä laumasta tai joku muu PESUn kissa. Yksin eläjiksi meitä ei ole luotu.

Emme ole tottuneet lapsiin, emmekä koiraan. Asiasta voimme vielä neuvotella, jos tulevan kodin lapset ovat vähintään kouluikäisiä tai mahdollinen koirakamu on kiltti, eikä välitä kissoista. Ruoka meille kaikille maistuu hyvin. Emme ole tottuneet silittelyyn emmekä sylittelyyn, joten tarvitsemme vielä paljon aikaa rohkaistuaksemme. Uudelta kodiltamme vaaditaan myös kokemusta kissoista, ihan aloittelijan kisuja emme ole. Kerrotaan vielä erikseen itsestämme!

Puikko moro! Olen n. 2017 syntynyt huiskuhäntä-kolli! Olen porukan rohkein, vaadin ruokaa äänekkäästi ja välillä sähähdän, jos sitä ei heti saakkaan. Minä uskallan hakea namin ihmisen kädestä, ja olen myös leikeissäni hyvin nopea. Tykkään erityisesti jahdata laseria. Käsittelyn suhteen kaipaan vielä opettelua, mutta olen nameilla palkittavissa aika hyvin. Nameja vaaditaan uudelta kodilta!

Mig tässä hei vaan. Minäkin olen n. 2017 syntynyt herra. En pidä isoa ääntä itsestäni, mutta ruoka-aikaan saavun paikalle. Tykkään enimmäkseen seurailla muiden touhuja vähän sivummasta. Joskus innostun jopa leikkimään jos planeetat ovat kohdillaan. Minä en ole kovasti koskettelua arvostanut, joten tähän totutteluun tarvitsen aikaa. Arvosta erityisesti mukavan pehmeää pesäkoloa.

Tig moi! Minä olen n. 2019 kevättalvella syntynyt poika. Leikit minua kovasti kiinnostaisi ja laser-lelun perässä menen välillä lujaa! Vielä jännittää kovasti ihminen, mutta mennään minun tahtiini ja annetaan tilaa, niin kaikki on kivasti. Aikaa ja kärsivällisyyttä siis! Kokenut ihminen aran kissan kanssa on mun makuun. Ja ikkunalta paikka, josta voin katsella ulos.

Tytti täällä hei. Olen n. 2018 syntynyt kaunis neitonen. Ja tiedän olevani prinsessa, minua ei nimittäin niin vain huijata. Minä olen siellä missä tapahtuu, näen ja kuulen kaiken, olen todella utelias. Vaikka tykkään olla kaiken tapahtuman keskiössä, en silti arvosta koskettelua – ainakaan vielä – vaan ilmoitan hyvin sähäkästi tassulla ja suhahtamalla milloin ei sovi tulla liian lähelle. Leikkimisestä kuitenkin tykkään kovasti, niin kisukavereiden kuin ihmisenkin kanssa. Huiskat on hurjan hauskoja!

 Tulehan tutustumaan meihin karvaturreihin!