Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ajankohtaiset ohjeet

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miu mau mou! On lausahdus, jota ei meidän suustamme ole kuulunut. Olemme kissasisarukset Phoebe ja Rachel vailla vakinaista asuinpaikkaa. Mielellään sellaista rauhallisemman puoleista, riekkumisvuodet ovat jääneet jo taakse.

Rachel: "No ei me ihan sisaruksia olla Phoeben kanssa, mutta melkein. Samasta suvusta ja pihasta ainakin. Olen meistä se rohkeampi, mutta myös mietteliäämpi puolisko. En hae tukea tai turvaa Phoebesta, mutta kyllähän se tuossa seurana menee, ei siitä haittaa ole. Tunnen oman arvoni ja tiedän olevani fiksu ja filmaattinen. Vaikka sitä filmaattisuutta ei kuvalle kunnolla saakkaan.

Pennutkin on tullut kasvatettua maailmalle, niin en paljon itsestäni ole antanut. Ihminen joutuu näkemään kovan työn, että saa minusta kuorittua pehmeitä puolia esiin. Ei kaikkea pidä saada helpolla. Muille kissoille (Phoeben lisäksi) olen kuitenkin hyvin sovitteleva ja yritän kaikin pienin elein tutustua muihin. Saavat itse sitten tehdä ratkaisevat tutustumisen elkeet."

Phoebe: "Pieneksi neiti mutrusuuksi minua he kutsuvat. Enemmänkin vääräleuka kuin mutrusuu, mutta kutsukoot miksi kutsuvat, ei nimi kissaa pahenna, jos kissa ei nimeä. Sisälle lämpöseen päästessämme olin hyvin peloissani ja tein itsestäni hyvin näkymättömän. Liikuin kuin varjo. Sittemmin olen rohkaistunut ja nykyään uskallan jopa sähähtää ihmiselle ruokaa tuotaessa. Kehtaakin vilkaista minua isoilla kalan mulkosilmillään! Olen myös nykyään hieman Rachelia aktiivisempi tutkailemaan huoneemme ulkopuolista ympäristöä, mutta myös pidän pidemmän hajuraon ihmisiin."

Olemme äärimmäisen ihastuttavia tapauksia, mutta toisaalta syvin luonne molemmista on kuulemma vielä jäänyt pimentoon. Nuoresta iästämme huolimatta (n. 2-vuotiaita) meitä ei tunnu kiinnostavan riekkuminen, vaan ennemminkin rauhallinen elämäntyyli.

Omaan kotiin muuttaessa kesytysprojekti tulee jatkumaan, joten uudelta kodilta vaaditaan kärsivällisyyttä. Hyvään alkuun on päästy täällä tilapäiskodissa. Koirista ja lapsista ei ole kokemusta, mutta muiden kissojen seura miellyttää. Harkinnan varaisesti voimme myös kotiutua eri koteihin, mutta uudessa kodissa pitäisi olla kissaseuraa tarjolla. Ruuista erityisesti raakaruoka on suosikkia, mutta myös kaikenlainen teollinen maistuu.