Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 44

To 29.10. Ei soittoaikaa 
Pe 30.10. Klo 17-19
La 31.10. Ei soittoaikaa 
Su 1.11. Klo 11-13

Soittoajat viikolla 45

Ma 2.11. klo 11-13
Ti 3.11. Ei soittoaikaa
Ke 4.11. klo 10-12
To 5.11. Ei soittoaikaa
Pe 6.11. Ei soittoaikaa
La 7.11. klo 17-19
Su 8.11. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Nori tässä moi! Olen aika kova jätkä, vaikka oikeasti rauhaa rakastava köllöttelijä.

Ikäni on salaisuus, mutta jonkin verran olen jo maailmaa nähnyt (ehkä voisin olla 3–6 vuotta tai jotain sellaista). Ihmisten kanssa olen totutellut elämään jo jonkin aikaa. Sallin jo silityksiä ja rapsutuksia luotettavalta ihmiseltä. Syliin en vielä tule, täytyy ensin tutustua kunnolla ja ajan kanssa. Joskus kun minua häiritään voin sähistäkin vähän tai näykkäistä varovasti, nykyään harvemmin.

Nyt kun on aikaa kulunut, ja olen tottunut tähän tilapäiskotihoitajaani, niin voin jo vähän lähestyä ja hyvänä päivänä pyytää rapsutuksiakin. Loikoilen mielelläni sohvalla vieressä. Mutta aina keittiössä (!) kuljen ihan vieressä ja pusken hoitajan jalkoihin. Ja kun hän menee vessaan, niin menen tarkistamaan mitä siellä tapahtuu.

Olen aika rauhallinen, ja nautin suuresti, kun saan elää oman aikatauluni mukaan. Eli ruokaa ja lepoa vuorotellen. Toki välillä innostun leikkimäänkin, varsinkin klo 04.30 😊. Huiskalelut, hiiret ja pallot sekä peiton alta näkyvät varpaat ovat suosikkejani, ja ne saavatkin kyytiä. Ehdoton suosikkini on laserosoitin, sen kanssa voisin leikkiä vaikka kuinka kauan, joten sillä minut kannattaa väsyttää illalla. Tavoiltani olen siisti ja syön kaiken ruoan mitä annetaan. Nuolen kipon puhtaaksi. Hampaat on vastikään hoidettu, mutta niiden kuntoa on syytä seurata jatkossakin.

Joidenkin kissojen kanssa tulen hyvin toimeen, mutta joidenkin en. Niinhän se on kaikilla. Kaveri olisi kuitenkin kiva. Sellainen joka ei ole liian innokas tutustumaan, lempeä ja rauhallinen tyyppi. Suosin kaikessa hitaasti kiirehtämistä, myös tutustumisessa.

Etsin pysyvää kotia, jossa olisi rauhallinen paikka minulle, ruokaa tarpeeksi, seuraa silloin kun haluan. Ja aikaa ja kärsivällisyyttä odottaa lähempää tutustumista. Pienten lasten ja koirien kanssa en ole tottunut olemaan. Olisiko Sinulla aikaa ja kärsivällisyyttä?