Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ajankohtaiset ohjeet

Koditon kissa

Ami tässä mau! Olen noin vuoden vanha täpäkkä tiikeripoika. Älä anna suloisten nappisilmieni hämätä, en ole mikään halinalle vaan oikea petoeläin! TVJEU (tsekkaa video jos et usko).

Ihmiset ovat ihan ok kämppiksiä ja niiden touhuja on välillä ihan hauska katsella – vähän etäämmältä. Yleensä keskityn omiin tärkeisiin kissabisneksiini, ja jätän ihmisten kuikuilut omaan arvoonsa. En häiritse teitä, jos te ette häiritse minua, ja ylläpitoni vastineeksi saatte katsella kuinka erinomainen olen. Huomioni saa kyllä kaikenlaisilla rapisevilla ja heiluvilla ja kilisevillä ihme asioilla.

Olen erityisen hyvä leikkimään ja loikkimaan, ne sellaiset höyhenlelut ovat varsinkin ihan parasta! Toivonkin, että tulevasta kodistani löytyy innokkaita leikittäjiä, eli aikuisia tai kouluikäisiä lapsia (pikkulasten seuraan en mielelläni muuttaisi). Jos ei leikittäjiä löydy, niin keksin kyllä aika varmasti jotain omaa jäynää. Harmillisesti täällä lelut usein jemmataan piiloon, kun niillä ei leikitä, ja toivonkin että tulevassa kodissani höyhenlelut jätetään jonnekin ulottuvilleni silputtavaksi.

En ole säikky, kuljen reteästi häntä pystyssä keskeltä lattiaa, ja käyn torkkumaan lähelle ihmistä. En kuitenkaan ainakaan toistaiseksi juuri perusta minkäänlaisesta lähentelystä, eikä minun ole kuultu kehräävän. Saatan lämmetä silittelylle joskus, mutta mitään en lupaa. Nuuhkin kyllä tarjottua kättä, mutta toisaalta yritän seuraavaksi näykätä. Joskus sähähdän vähän, mutta vähän niinkuin tavan vuoksi vain. Yleensä väistän ihan kohteliaasti ihmistä ja kissaa. Sopu sijaa antaa jne.

Tulevasta kodistani saisi löytyä samanhenkistä kissaseuraa, jonka kanssa telmiä. Minulla on ollut täällä todella hauskaa juoksennella kämppikseni Kuutin kanssa.

Katso vielä video minusta!