Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 32

Ma 3.8. klo 10-12
Ti 4.8. ei soittoaikaa
Ke 5.8. klo 17-19
To 6.8. ei soittoaikaa
Pe 7.8. klo 17-19
La 8.8. ei soittoaikaa
Su 9.8. klo 10-12

Soittoajat viikolla 33

Ma 10.8. Klo 17-19
Ti 11.8. Klo 10-12
Ke 12.8. Klo 17-19
To 13.8. Ei soittoaikaa
Pe 14.8. Klo 10-12
La 15.8. Klo 10-12
Su 16.8. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Anteeksi, täälläkö sopi kysellä omaa kotia? Olen arviolta noin 2-vuotias hurmaava kissaneiti.

Onhan minulla kyllä jo pentujakin ollut, mutta nyt on tullut aika keskittyä omaan elämään. Vaikka alkuelämäni ei ehkä ole ollut helppo, niin terveyden kanssa ei ole onneksi ollut ongelmia täällä tilapäiskodissa. Minulla ei siis vielä ole lainkaan kokemusta ihan omasta kodista. Tilapäiskodissa olen harjoitellut ihmisten kanssa yhdessä elämistä. Se on ollut aika jännittävää ja vasta vähitellen olen alkanut luottamaan, että ihmiset saattavat olla mukaviakin.

Paljon on tietysti aikaisempaan elämääni verrattuna helpottanut se, että minun ei itse tarvitse ruokaani hankkia vaan se tulee kutakuinkin säännöllisesti kuonon eteen tarjoiltuna. Olen vähitellen huomannut, että ihmisten kanssa voi myös tehdä mukavia asioita yhdessä. Otettuani päivällä kauneusuneni, niin illasta innostun leikkimään. Ilta on ehkä kissan parasta aikaa, joten silloin on hyvä touhuta kaikenlaista. Minä esimerkiksi tarkistan, mitä löytyy pöydiltä ja olisiko pöydillä olevien tavaroiden paikka ehkä kuitenkin lattialla. Voit alla olevalta videolta tutustua minun leikkeihini!

Toivoisin siis kodiltani ymmärrystä, että opettelen vielä elämistä kotikissana ja sen takia saatan suhtautua varovaisesti moniin asioihin – niin paljon on uutta oppimista. Arvelen, että pienet lapset touhuineen voivat olla liian jännittäviä tässä vaiheessa. Koirista minulla ei valitettavasti ole mitään kokemusta.

Alkuelämäni olen viettänyt kissojen kanssa, joten rauhallinen kissakaveri, jolla olisi jo kokemusta ihmisten kanssa olemisesta ja voisi sitä minullekin ohjata, olisi mitä miellyttävin seuralainen. Toisaalta voisin myös olla kotini ainoa kissavaltiatar – en välttämättä tarvitse lajitoverin seuraa, jos ihmiseni leikittää minua ja tarjoaa muutenkin tekemistä. Mitä kohteliaimmin siis tiedustelisin, että olisiko juuri Sinulla tarjota minulle koti loppuelämäkseni?

Videoni: