Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ajankohtaiset ohjeet

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Anteeksi, täälläkö sopi kysellä omaa kotia? Olen arviolta noin 2-vuotias hurmaava kissaneiti.

Onhan minulla kyllä jo pentujakin ollut, mutta nyt on tullut aika keskittyä omaan elämään. Vaikka alkuelämäni ei ehkä ole ollut helppo, niin terveyden kanssa ei ole onneksi ollut ongelmia täällä tilapäiskodissa. Minulla ei siis vielä ole lainkaan kokemusta ihan omasta kodista. Tilapäiskodissa olen harjoitellut ihmisten kanssa yhdessä elämistä. Se on ollut aika jännittävää ja vasta vähitellen olen alkanut luottamaan, että ihmiset saattavat olla mukaviakin.

Paljon on tietysti aikaisempaan elämääni verrattuna helpottanut se, että minun ei itse tarvitse ruokaani hankkia vaan se tulee kutakuinkin säännöllisesti kuonon eteen tarjoiltuna. Olen vähitellen huomannut, että ihmisten kanssa voi myös tehdä mukavia asioita yhdessä. Otettuani päivällä kauneusuneni, niin illasta innostun leikkimään. Ilta on ehkä kissan parasta aikaa, joten silloin on hyvä touhuta kaikenlaista. Minä esimerkiksi tarkistan, mitä löytyy pöydiltä ja olisiko pöydillä olevien tavaroiden paikka ehkä kuitenkin lattialla. Voit alla olevalta videolta tutustua minun leikkeihini!

Toivoisin siis kodiltani ymmärrystä, että opettelen vielä elämistä kotikissana ja sen takia saatan suhtautua varovaisesti moniin asioihin – niin paljon on uutta oppimista. Arvelen, että pienet lapset touhuineen voivat olla liian jännittäviä tässä vaiheessa. Koirista minulla ei valitettavasti ole mitään kokemusta.

Alkuelämäni olen viettänyt kissojen kanssa, joten rauhallinen kissakaveri, jolla olisi jo kokemusta ihmisten kanssa olemisesta ja voisi sitä minullekin ohjata, olisi mitä miellyttävin seuralainen. Mitä kohteliaimmin siis tiedustelisin, että olisiko juuri Sinulla tarjota minulle koti loppuelämäkseni?

Videoni: