Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ajankohtaiset ohjeet

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miu, Malon täällä! Olen kiltti, herkkä ja ujo tyttönen, etsin mukavaa ja rauhallista kotia.

Olen syntynyt eläinlääkärin arvion mukaan joskus 2012–2017 välillä, ehkä. Tarkempaa ikää ei osattu arvioida, mutta ihan aikuinen kissa täällä on. Kooltani olen aika pikkuinen, painan vain vähän alle 3kg.

Uudesta kodistani tulisi löytyä tosi tosi tosi kiltti, rauhaisa ja mukava kissakaveri tai useampikin. Olen nimittäin tällainen vähän pieni ja vaatimaton “anteeksi, että olen olemassa” -tyyppi. Enhän minä itseäni uskalla puolustaa, joten en halua muuttaa kenenkään pomoteltavaksi. Menen ihan lukkoon sellaisesta, apua!

En myöskään halua kaverikseni mitään ihan rasavilliä, sillä en toistaiseksi osaa tai uskalla leikkiä muiden kissojen kanssa. Seuraan kyllä mielelläni, jos toista kissaa leikitetään, ja välillä tulen mukaan huiskaleikkeihin. Jos kissakaverini katsoo edes hitusenkin pahasti, luikahdan äkkiä takaisin piilooni. Kumminkin monissa pelottavissa tilanteissa esim. hirmuista imuria paetessa hakeudun turvaan kissaseuraan, välillä ihan kylkeen kiinni. Tykkään välillä ottaa päivätorkkuja kissakaverin kanssa, tosin sellainen hyvä turvaväli pitää olla. En siis halua muuttaa ainoaksi kissaksi, sillä saan paljon turvaa lajikumppanista.

Vaikka olenkin rauhaa ja mukavia oloja rakastava, niin kyllä minä leikkiä osaan! Illan tunteita pallot saavat kyytiä ja huiskaleluja metsästän hurjalla innolla. Tuo ihminen sanoo, ettei ole koskaan nähnyt yhtä nopeita tassunhuitasuja kuin minulla. Hitsi, ihan vaivaannuttaa tuollaiset kehut!

Pidän muuten hirmuisesti rapsutuksista, etenkin päälaelta ja niskasta. Kiitän sinua niistä puskemisella ja kehruumoottoriakaan ei säästellä. Ihan parasta on rapsuttelutuokiot päikkärien ohessa. Välillä menen ylikierroksille saamastani huomiosta, ja silloin saatan vähän näykkäistä. En siis meinaa ihan pysyä pöksyissäni, kun on niin ihanaa! Ihan sylikissa en sentään ole, mutta haluan tulla yöksi jalkopäätyyn nukkumaan. Ihmisen liikkuessa silti yhä herkästi luikin piiloon, enkä vielä usein lähesty oma-aloitteisesti.

Tarvitsen hyvin kärsivällisen, rauhallisen ja huolehtivan kodin, jossa ei ole pieniä lapsia eikä koiria. Sinun tulee varautua rakentamaan luottamukseni, niin ihmisiin kuin itseenikin, aivan pienistä palasista. Vastalahjaksi saat ihan koko sydämestäni rakkautta. Ihmisistä pidän kovasti, mutta vielä pienikin epäilyttävyys saa minut luikkimaan pois näkyvistä. Minun kanssani pitää olla hellä, kärsivällinen ja tasainen, sillä ahdistun herkästi.

No sitten vähän terveyspuolesta. Minulla on ollut rankka aiempi elämä. Nykyisin hampaistani on jäljellä vain kulmahampaat ja etuhampaita, kaikki poskihampaani ovat syöpyneet kokonaan pois. Se teki muuten kipeää, voin sanoa! Tästä syystä olen vähän huono syömään, ja syön vain ja ainoastaan märkäruokaa, jotain raakaruokaa myös rakastan. Niin ja juustoa! On tärkeää seurata, että syön hyvin, sillä nirsoilen ja minun pitäisi saada vielä hieman painoa lisää. Hampaitani pitäisi tarkistaa uudestaan viimeistään alkuvuodesta 2021, jos niistä tarvitsee vielä jotain poistella.

Toinen iso juttu minulla on ollut korvissa! Niissä oli piiiiitkään korvapunkki-invaasio ja se aiheutti hoitamattomana pahan ja pitkäkestoisen tulehduksen molempiin korviini. Niitä on nyt hoidettu huolella, mutta pitkästä tulehduksesta johtuen korviin on muodostunut krooniset muutokset sekä korvakäytävät ovat ahtaat, mikä herkistää uuden tulehduksen muodostumiseen. Siksi tarvitsen korviini ennaltaehkäisevästi kortisonia ja korvia pitää muutenkin tarkkailla huolella. Uuden omistajan tuleekin sitoutua lääkitsemään korviani eläinlääkärin ohjeiden mukaan sekä käymään tarkastuksissa tarvittaessa. Annan hoitaa korviani ihan kiltisti.

Mikäli et järkyttynyt lukemastasi ja olisit valmis menettämään sydämesi tällaiselle ihanalle rassukalle, niin otathan yhteyttä!