Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 32

Ma 3.8. klo 10-12
Ti 4.8. ei soittoaikaa
Ke 5.8. klo 17-19
To 6.8. ei soittoaikaa
Pe 7.8. klo 17-19
La 8.8. ei soittoaikaa
Su 9.8. klo 10-12

Soittoajat viikolla 33

Ma 10.8. Klo 17-19
Ti 11.8. Klo 10-12
Ke 12.8. Klo 17-19
To 13.8. Ei soittoaikaa
Pe 14.8. Klo 10-12
La 15.8. Klo 10-12
Su 16.8. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miu, Malon täällä! Olen kiltti ja herkkä tyttönen, etsin mukavaa ja rauhallista kotia.

Olen syntynyt eläinlääkärin arvion mukaan joskus 2012–2017 välillä, ehkä. Tarkempaa ikää ei osattu arvioida, mutta ihan aikuinen kissa olen, todennäköisesti lähempänä seniori-ikää kuin pentua. Kooltani olen aika pikkuinen, painan vain noin 3kg.

Voisin harkita muuttamista ihan ainoaksi kissaksi, jos kodissani saisin ihmisiltäni hyvin paljon rakkautta ja rapsutuksia. Toisaalta uudesta kodistani voisi löytyä tosi kiltti, rauhaisa ja mukava kissakaveri tai useampikin. Sellainen, jonka touhuja voisin seurailla, mutta joka kunnioittaisi henkilökohtaista tilaani. Minun ei ole nyt nähty leikkivän toisten kanssa, pesevän muita tai nukkuvan ihan kenenkään vieressä.

Pomottajista en tykkää, sillä en oikein uskalla ja haluakaan itseäni puolustaa, välillä menen ihan lukkoon sellaisesta tai piiloudun kaapin alle. Silloin saatan vähän sähistäkin ahdistelijalleni! En myöskään halua kaverikseni mitään ihan rasavilliä. Seuraan kyllä mielelläni, mitä toinen kissa puuhailee, kilttejä kissakavereitani en pelkää. Yleisesti olen aika välinpitämätön heitä kohtaan. Sovussa elän, kunhan minulla on omaakin tilaa. Koirat ja pienet lapset ovat minulle liikaa!

Vaikka olenkin rauhaa ja mukavia oloja rakastava, niin kyllä minä leikkiä osaan! Illan tunteita pallot saavat kyytiä ja huiskaleluja metsästän hurjalla innolla. Tuo ihminen sanoo, ettei ole koskaan nähnyt yhtä nopeita tassunhuitasuja kuin minulla. Hitsi, ihan vaivaannuttaa tuollaiset kehut!

Pidän muuten hirmuisesti rapsutuksista! Kiitän sinua niistä puskemalla kovaa ja kehruumoottoriakaan ei säästellä. Ihan parasta on rapsuttelutuokiot päikkärien ohessa. Välillä menen ylikierroksille saamastani huomiosta, ja silloin saatan vähän näykkäistä. En siis meinaa pysyä pöksyissäni, kun on niin ihanaa! Ihan sylikissa en kuitenkaan ole. Ihmisen liikkuessa luikin piiloon yhä hyvin herkästi, enkä useinkaan lähesty oma-aloitteisesti. Välillä tulen pyytämään ruoka-annostani, mutta olen todennut ruuan tulevan ihan sänkyynikin.

Tarvitsen hyvin kärsivällisen, rauhallisen ja huolehtivan kodin. Sinun tulee varautua rakentamaan luottamukseni pienistä palasista. Vastalahjaksi saat ihan koko sydämestäni rakkautta. Ihmisistä pidän kovasti, mutta vielä pienikin epäilyttävyys saa minut luikkimaan pois näkyvistä. Minun kanssani pitää olla hellä, kärsivällinen ja tasainen, sillä ahdistun herkästi.

No sitten vähän terveyspuolesta. Minulla on ollut rankka aiempi elämä. Nykyisin hampaistani on jäljellä vain kulmahampaat ja etuhampaita, kaikki poskihampaani ovat syöpyneet kokonaan pois. Se teki muuten kipeää, voin sanoa! Tästä syystä olen ollut vähän huono syömään, mutta syön jo nykyisin aika hyvin, vaikka välillä nirsoillen. Niin ja pystyn syödä vain märkäruokaa tai pehmeää raakaruokaa (sitä rakastan!). Hampaitani pitäisi tarkistaa uudestaan viimeistään alkuvuodesta 2021, jos niistä tarvitsee vielä jotain poistella. Jatkossa harvat hampaani tulee myös tarkistuttaa vuosittain.

Toinen iso juttu minulla on ollut korvissa! Niissä oli piiiiitkään korvapunkki-invaasio, ja se aiheutti hoitamattomana pahan ja pitkäkestoisen tulehduksen molempiin korviini. Niitä on nyt hoidettu huolella, mutta pitkästä tulehduksesta johtuen korviin on muodostunut krooniset muutokset sekä korvakäytävät ovat ahtaat, mikä herkistää uuden tulehduksen muodostumiseen. Siksi tarvitsen ennaltaehkäisevästi viikoittain kortisonia suoraan ruiskulla korviini, ja korvia pitää muutenkin tarkkailla huolella, jotta tilanne pysyy hyvänä. Uuden omistajan tuleekin sitoutua lääkitsemään korviani eläinlääkärin ohjeiden mukaan sekä käymään tarkastuksissa tarvittaessa.

Tällä hetkellä olen oppinut vähän pitämään puoliani, enkä aina vain alistu kohtalooni, enkä oikein halua korviini koskettavan! Yleensä kuitenkin tästä päästään yhteisymmärrykseen, kunhan saan ennen lääkitystä ja sen jälkeen paaaaljon rapsutuksia! Tässäkin tulee käyttää aikaa suhteen luomiseen, jolloin korvien lääkintä ei olisi niin kamalaa.

Mikäli et järkyttynyt lukemastasi, ja olisit valmis menettämään koko sydämesi tällaiselle ihanalle rassukalle, niin otathan yhteyttä!