Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 44

To 29.10. Ei soittoaikaa 
Pe 30.10. Klo 17-19
La 31.10. Ei soittoaikaa 
Su 1.11. Klo 11-13

Soittoajat viikolla 45

Ma 2.11. klo 11-13
Ti 3.11. Ei soittoaikaa
Ke 4.11. klo 10-12
To 5.11. Ei soittoaikaa
Pe 6.11. Ei soittoaikaa
La 7.11. klo 17-19
Su 8.11. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa

Miau! Täällä kuikuilee mystinen kissaherra Mythos.

Juureni juontuvat kissapopulaatioon, josta olen muuttanut ihmisen luo hiljattain. En ole vielä täysin ihmisen kosketukselle heltynyt. Asia erikseen on kuitenkin kädestä tarjottavat herkkuraksut, niitä olen uskaltanut napata jo kädestä, nam!

Haluankin siis alleviivata, että kesyyntymiseni on vasta alkutekijöissään, jonka takia toivon tulevalta kodiltani malttia tutustumiseen. Rohkaisua voisin saada mukavasta kissakaverista. Taustallani on kokemusta kissasta, jonka kanssa emme oikein hitsautuneet yhteen. Nämä kokemukset saivat minut vetäytymään, mutta olen sittemmin saanut positiivista mallia toisesta kissasta täällä tilapäiskodissa. Uskon että voisin löytää sopivaa seuraa muistakin.

Uskaltaudun leikkiin ja suurinta hupia on häseltää punaisen pisteen perässä ympäri asuntoa. Päivisin tykkään loikoilla kiipeilypuun korkeimmalla tasanteella, öisin painiskelen kissakaverini kanssa. Yöaikaan olen myös uskaltautunut sängylle tutkiskelemaan, mutta nopeasti kaikkoan, jos ihminen onkin herännyt, iik!

Terveydentilastani huomioitavaa on noin vuoden sisään suositeltu hammashuolto. Toinen korvanpääni on ottanut hieman kolhuja vastaan, mutta mielestäni se vain komistaa mystistä ulkokuortani! Yhteydenottoasi odotellen!