Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 32

Ma 3.8. klo 10-12
Ti 4.8. ei soittoaikaa
Ke 5.8. klo 17-19
To 6.8. ei soittoaikaa
Pe 7.8. klo 17-19
La 8.8. ei soittoaikaa
Su 9.8. klo 10-12

Soittoajat viikolla 33

Ma 10.8. Klo 17-19
Ti 11.8. Klo 10-12
Ke 12.8. Klo 17-19
To 13.8. Ei soittoaikaa
Pe 14.8. Klo 10-12
La 15.8. Klo 10-12
Su 16.8. Ei soittoaikaa

Koditon kissaKoditon kissaKoditon kissa

Kurr... leikittäiskö? ...olethan kuitenkin varovainen, mua elämä on jo riepotellut vähän enemmän. Edetään hitaasti!

Olen noin 2015–2016 syntynyt kissatyttö. Vietin valtaosan elämästäni isossa populaatiossa. Tykkään kovasti muista kissoista, sillä niitä on elämässäni ollut aina, joten en sovi missään nimessä ainoaksi kissaksi. Olen kuitenkin uusia kissoja kohtaan hyvin kohtelias ja vähän alistuva, annan omaa tilaa ja vähän kysyvästi kurkkaan nurkan takaa, oltaisko jo kavereita?

Ihminen on ihan oma lukunsa, ja vielä jännitän lähestyviä ihmiskäsiä. Huono ravinto on vienyt multa jo hampaat suusta, mutta olen silti kovin perso ruoalle, ja sen avulla voitaisiin tullakin hyvin tutuiksi. Olen aika varma, että kun se Oma Ihmiseni löytyy, niin meistä tulee varmasti hyvät kaverit. Ehkä bondataan herkkujen tai täyden ruokalautasen äärellä?

Leikin itsekseni leluhiirillä illansuussa, ja olen kovin utelias kiipeilemään erilaisilla tasoilla seikkailemassa. Arvioidusta iästäni huolimatta siis käyttäydyn hyvin kissanpentumaisesti. Voisin sopia leikkikaveriksi jollekin herrasmiehelle, joka on kaivannut kissakaveria elämäänsä.

Varauduthan siihen, että ujon luonteeni vuoksi en välttämättä ole näkyvissä tutustumiskäynnillä.