Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 26

La 27.6. ei soittoaikaa
Su 28.6. klo 16-17

Soittoajat viikolla 27

Ma 29.6. klo 17-19
Ti 30.6. klo 10-12
Ke 1.7. klo 10-12
To 2.7. ei soittoaikaa
Pe 3.7. klo 17-19
La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Kurrkurr vaan kaikille! Olen reipas ja valloittava sylikissaneitonen, joka etsii loppuelämän kotia ainoana kissana.

Jos etsit suurta kissapersoonaa, joka yksistään täyttää koko huoneen ja sydämesi – ole hyvä tässähän minä! Kiipeän suht herkästi syliin parhaalle paikalle makoilemaan hurinan kera, ja osaan kyllä iltaisin kertoa, jos päivän halikiintiö ei ole vielä tullut täyteen. Illalla kuuluu rauhoittua oman väen kesken yhteen kasaan, miksei jo päivälläkin. Iltaisin ennen rauhoittumista saatan ottaa riemukkaasti muutaman vauhtikierroksen, jossa mattoja rullautuu yksi jos toisenkin.

Päivisin tykkään rauhakseen yksin seurailla ikkunasta luontoa ja seurata vähintäänkin myös sivusilmällä kanssaihmisiäni. Seuraan välillä jopa suihkuun asti, joskin kastelen lähinnä tassujani ja nautin lattian lämmöstä. Minut saa nopeinten paikalle rapistuttamalla mitä tahansa pussia auki. Rakastan myös tutkia muovi- ja kestokasseja minuutti tolkulla itsekseni – niiden pinnassa on jotain hyvin kiehtovaa.

Päästän vähän vieraammatkin ihmiset lähelle nopeasti, vaikkakin lapsosista minulla ei ole suuremmin kokemusta. Omista pennuista aikoinaan sitäkin enempi, mutta onneksi leikattuna ei tarvitse entistä elämää miettiä. Suuresta osasta hampaitani olen joutunut hammaslääkärissä luopumaan, mitä ei pahemmin mutkattomista syömistavoistani huomaa.

Kahdeksan vuotta olen jo tallaillut kehutusti maailman suloisimmilla tassuilla, joita annan vapaasti paijata. Ei oikeastaan ole kohtaa, jota ei saisi paijata. Pitkä turkkini tarvitsee päivittäistä huoltoa, mutta olen aina valmis antautumaan harjattavaksi. Herkkuja vastaan osaan antaa myös läpyt, koska olen kehujen mukaan taitava ja oppiva. Osaan leikkiä itsekseni aktivointilelulla, ja pyöritän sen usein piilosta tassuilla esiin, jos haluan esiintyä vierailulla oleville ihmisille. Voin esitellä muutkin leluni sinulle, jos tulet minua katsomaan.

Kerran poikkesin röntgenissäkin, ja siellä havaittiin muutoksia lonkissani ja selkärangassani. Ne eivät tällä hetkellä vaivaa minua mitenkään, vaan voin hyvin, ja liikun ja kiipeilen kuten kuka tahansa kissa. Tulevan omistajani tulee kuitenkin tarkasti huomioida, että joskus myöhemmin voin tarvita niihin hoitoa, ja iän karttuessa hoidon tarve käy aina todennäköisemmäksi. Tilapäiskotini kertoo lisää asiasta!

Haluan päästä rakastavaan kotiin, jossa saan viettää loppuelämäni ainoana kissana. Olen aikoinani tottunut reissuiluun ja siedän suhteellisen hyvin hälinää ympärilläni, mutta nautin ehdottomasti eniten saadessani olla oman väkeni kanssa samassa paikassa ja mielellään kaikki samalla neliömetrillä.