Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 26

La 27.6. ei soittoaikaa
Su 28.6. klo 16-17

Soittoajat viikolla 27

Ma 29.6. klo 17-19
Ti 30.6. klo 10-12
Ke 1.7. klo 10-12
To 2.7. ei soittoaikaa
Pe 3.7. klo 17-19
La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Hei! Minä olen Carli, arviolta vuoden 2019 alkupuolella syntynyt pienikokoinen kissaneiti.

Olen koko elämäni elänyt isossa kissalaumassa ja toivonkin, että myös uudesta kodistani löytyisi kissakaveri. Olen rauhallinen kisu, joten en kaipaa kaverikseni kovin aktiivista kissaa, vaan mieluummin sellainen vaikka jo vähän iäkkäämpi tyyppi voisi olla kiva.

Olen vielä hiukan varuillani uusissa tilanteissa ja outojen ihmisten kanssa, mutta kun huomaan, että kaikki onkin ihan hyvin, minua saa silittää ihan vapaasti ja pusken ja kiehnään jaloissa. Toisiin kissoihin suhtaudun ystävällisesti. En pure enkä sähise, mutta joskus saatan pelästyessäni vähän murista.

En vielä oikein osaa leikkiä muuten kuin yksikseni pallojen kanssa. Höyhenhuiskat ja muut heiluvat lelut pelottavat minua, joten tarvitsen paljon kärsivällistä opetusta kissamaiseen elämään kasvamisessa.

Tähänastinen elämäni on ollut aika rankkaa, ja se on jättänyt jälkiä minuun. Olen edelleen hyvin hoikka, vaikka painoni onkin lähtenyt hyvin nousuun. Turkkini on vielä kiilloton ja eloton, mutta hyvällä ravinnolla sekin korjaantuu ajan myötä. Olen nyt täällä tilapäiskodissa tottunut syömään laadukasta teollista ruokaa ja raakaruokaa. Ajoittain saatan hiukan nirsoilla, joten uuden kotini pitäisi sitoutua tarjoamaan minulle hyvälaatuista ja ravitsevaa ruokaa, jotta minusta kasvaisi upea, hyvinvoiva ja kiiltäväturkkinen kissaneiti.

Olen ihan tyytyväinen, kun minulla on oma nukkumapaikka, tarjolla hyvää ruokaa ja hiekkalaatikko, joten suuria toivomuksia minulla ei loppuelämälleni ole. Mutta yksi tärkeä toivomus on: haluan löytää oman ihmisen, joka rakastaisi minua ja auttaisi ja opettaisi minua nauttimaan oikeasta kissanelämästä. Olisitko sinä valmis tällaiseen loppuelämän suhteeseen?