Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 26

La 27.6. ei soittoaikaa
Su 28.6. klo 16-17

Soittoajat viikolla 27

Ma 29.6. klo 17-19
Ti 30.6. klo 10-12
Ke 1.7. klo 10-12
To 2.7. ei soittoaikaa
Pe 3.7. klo 17-19
La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Maumiu, olen suloinen raitapaita-poika Hefaistos. Tarkka ikäni ei ole tiedossa, mutta minut on arvioitu 2–5-vuotiaaksi nuoreksi aikuiseksi.

Luonteeltani olen erittäin utelias ja ystävällinen, mutta myös vähän ujo. Uteliaisuuttani ajaudun välillä itselleni liian jännittäviin tilanteisiin, ja silloin saatan hämmennyksissäni sähistä. Tilapäiskodin tuttuihin ihmisiin luotan jo niin paljon, että enää harvemmin niin käy.

Minulle maistuu monenlainen ruoka ja ruokailutilanteissa olen niin rohkea, että annan silittää itseäni. Olen seurallinen jätkä, ja leikin innoissani sulka- ja onkileluilla ihmisten kanssa. Minulla on myös pallorata, jota pelailen mielelläni erityisesti yöaikaan. Lisäksi tykkään löhöillä kiipeilypuussa päikkäreillä ja seurata samalla pihan tapahtumia.

Olen elellyt koko elämäni kissaporukassa, joten toivoisin, että tulevassakin kodissa odottaa mukavien ihmisten lisäksi ainakin yksi kissakaveri. Tällä hetkellä asustan tilapäiskodissa kissakämppikseni Hermeksen kanssa. Tulemme hyvin toimeen keskenämme ja voisimme muuttaa uuteen kotiin myös yhdessä. Tilapäiskodin koirat ovat mielestäni vähän jännittäviä mutta ihan ok. Lapsista minulla ei juuri ole kokemusta.

Minulla on muutamassa varpaassa vanhoja vammoja, ja varpaat sojottavat siksi vähän vinksin vonksin. Vinoon luutuneita varpaita on jo tutkittu eläinlääkärissä, eivätkä ne minua tällä hetkellä vaivaa, mutta tilannetta on toki hyvä tarkkailla, ja pitää kyseisten varpaiden kynnet lyhyinä.